| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Kućni ljubimci Raspravljate o temi Sterilizacija i kastracija pasa i mačaka u Život i Stil forumu; Evo pošto se uskoro spremam vodit mačku na sterilizaciju, a i vidim da ima jako malo korisnih tema u ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #1 (permalink) | |
| Cobeta Datum registracije: 01-10-05 Godina: 25
Poruka: 8,327
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Sterilizacija i kastracija pasa i mačaka Evo pošto se uskoro spremam vodit mačku na sterilizaciju, a i vidim da ima jako malo korisnih tema u ovom dijelu podforuma... otvaram ovu temu, pa nek se piše i o tome... znam da se malo piše o životinjama na ovom forumu, pa ako nema nikog tko je svog ljubimca vodio sterilizirat, zanima me kakvi su vam stavovi u vezi toga. A evo i jedan članak o tome Citat:
__________________ "Čovjek ispravno vidi samo srcem; sve bitno oku je nevidljivo." Antoine de Saint Exupéry: Mali princ Zadnji Uredio Wamp : 08-05-07 u 03:13. | |
| | |
| | #2 (permalink) |
| charolastra | Re: Sterilizacija i kastracija pasa i mačaka Ja nisam nikada vodio svoje ljubimce na nešto takvo ali smatram da je to dobra stvar. Kod nas nažalost ima previše pasa i mačaka lutalica i ne treba nam ih još više.
__________________ Non quia difficilia sunt non audemus, sed quia non audemus difficilia sunt Monika Kravić pokazala grudi!!!...Pravila ponašanja Pravila foruma slike...Postavljanje slika na forum |
| | |
| | #3 (permalink) |
| Starter Datum registracije: 21-03-07 Godina: 24
Poruka: 11
![]() | Re: Sterilizacija i kastracija pasa i mačaka Nakon što sam preselila u stan s vrtom dala sam svoju mačkicu na sterilizaciju (da ne bi bilo nismo znali). Postupak ti je bio da sam je u 8h ujutro ostavila kod dr. Markovića i oko 16h došla po nju. Bila je ljuta na mene ko ris i ostatak dana hodala po stanu kao pijana (malo zabrinjavajuće, ali i ). Veterinar mi je rekao da će biti takva od narkoze i da samo moram paziti da si konce ne izvadi sama. Nakon 10 dana smo išli na kontrolu i vađenje konaca (koje je ona na kraju naravno samo izvadila). To je bilo prije 3 godine i danas je normalna, vesela i sretna maca! ![]() |
| | |
| | #4 (permalink) |
| charolastra | Re: ovo je tema od 10000 poruka Kastrirane mačke imaju 30 posto manju potrošnju energije, pa od obilnih obroka mogu dobiti dijabetes Ne hranite mačku uvijek kad ona poželi jesti, poglavito ako je držite u stanu i ako je kastrirana, jer od prekomjerne težine može dobiti dijabetes. Debljanje kastriranih mačaka nije zabrinjavajuće ako je u normalnim granicama. - Kastrirane mačke smanjuju svoju energetsku potrošnju i do 30 posto, jer više ne skaču toliko i ne troše energiju, ali traže istu količinu hrane ili više. No kao rezultat, mačka može oboljeti od dijabetesa - upozorava dr. vet. Marija Mesnić iz Veterinarske ambulante Plavi križ iz Zagreba. Ona savjetuje vlasnicima kastriranih mačaka kupnju posebne hrane, koja zadovoljava njihove energetske zahtjeve, a ne deblja. - Ako vam mačka stalno traži hranu, to je stvar navike. Vlasnici bi takvim mačkama trebali davati normalne obroke, a ne svaki put kad mačka zatraži - pojašnjava dr.vet. Mesnić. Prvih nekoliko dana bit će teško, ali ustrajte, mačka će se na to naviknuti.
__________________ Non quia difficilia sunt non audemus, sed quia non audemus difficilia sunt Monika Kravić pokazala grudi!!!...Pravila ponašanja Pravila foruma slike...Postavljanje slika na forum |
| | |
| | #5 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Sterilizacija i kastracija pasa i mačaka Ja sam svoju srećicu jučer vodila na sterilizaciju, nisam imala drugog izbora. Ovo mi je bilo prvi put da svog kućnog ljubimca vodim na bilo kakvu operaciju, i iako je ovo bila samo rutinska operacija, itekako je bilo stresno, i za mene i za nju. Ja sam skoro dobila temperaturu od muke, jer nisam znala što me očekuje nakon sterilizacije, maca je cijeli dan bila hladna i mlitava, nije reagirala na vanjske podražaje, a ja sam se zbog toga naravno osjećala bespomoćno i uplašeno i bila pomalo ljuta na samu sebe što sam joj ovo priuštila. Moj strah je naravno bio iracionalan, i danas je maca došla k sebi, iako je još uvijek pomalo potištena jer ju sigurno to boli. Čim čuje moj glas kad joj tepam skupi onako okice od milja i vidno mi se obraduje. Kupila sam joj i Calopet pastu za brži oporavak. Od toga bi joj trebalo biti bolje i trebala bi ubrzo živnuti. Moja ljubav ![]()
__________________ "Čovjek ispravno vidi samo srcem; sve bitno oku je nevidljivo." Antoine de Saint Exupéry: Mali princ |
| | |
| | #6 (permalink) |
| prof. Foruma | Re: Sterilizacija i kastracija pasa i mačaka i ja sam svoju damu dala sterilizirat kad je imala 8 mjeseci nakon prvog tjeranja. To se ne da živit od pasa kad imate kujicu koja se tjera. Jednom je čak pas ušao za nama u stan, pa ga je moj brat jadnog našpricao s WD-om a jadni pas, on je samo išao za svojim nagonomovako je izgledala moja dama kad se počela buditi nakon operacije pogledajte samo tu facu ![]()
__________________ people laugh at me because I'm different...I laugh at them because they are all the same |
| | |
| | #7 (permalink) |
| charolastra | Re: Sterilizacija i kastracija pasa i mačaka Drago mi je da su vaše bebe dobro ![]()
| | |
| | #8 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Sterilizacija i kastracija pasa i mačaka Moja se nije dugo budila, što je mene užasno zabrinulo. A nije bio nimalo lijep prizor, ona inače živa i luckasta a sinoć je bila tako jadna. A i onakva komirana je bila užasno tvrdoglava, stalno se htjela penjati na prozor ![]()
__________________ "Čovjek ispravno vidi samo srcem; sve bitno oku je nevidljivo." Antoine de Saint Exupéry: Mali princ |
| | |
| | #9 (permalink) |
| prof. Foruma | Re: Sterilizacija i kastracija pasa i mačaka od puno ljudi sam čula da su se njihovi psi i mačke oporavljali i po tjedan dana nakon sterilizacije, da su povraćali, nisu jeli i slično. Moja Zara je već za 3 sata hodala normalno i pila vodu. Drugi dan je već jela i htjela se ići igrat sa drugim psima kao da nije ništa bilo. Svaki pas i maca različito reagiraju, kao i ljudi...vidit ćeš bit će maca uskoro ko nova ![]()
__________________ people laugh at me because I'm different...I laugh at them because they are all the same |
| | |
| | #10 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Sterilizacija i kastracija pasa i mačaka Da, to je mene uplašilo jer je cijeli dan bila komirana, stalno sam išla provjeravat diše li uopće ![]() Danas je bolje i ja sam se smirila ![]()
| | |
![]() |
| Tagovi: kastracija, macaka, pasa, sterilizacija |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 04:56.

i ostatak dana hodala po stanu kao pijana (malo zabrinjavajuće, ali i
). Veterinar mi je rekao da će biti takva od narkoze i da samo moram paziti da si konce ne izvadi sama. Nakon 10 dana smo išli na kontrolu i vađenje konaca (koje je ona na kraju naravno samo izvadila). 

a jadni pas, on je samo išao za svojim nagonom