Nema kako, gdje, što prije banke, prvo ti je da obiđeš banke i vidiš što koja nudi, te koji su uvjeti. U banci će ti dati izračun, pošto tu nisi naveo vrijeme otplate.
Raspravljate o temi Hipotekarni kredit u Leasing, Krediti, Banke forumu, dio Ekonomija foruma; Trebalo bi mi hitno 15 000 € i mislio sam dignuti kredit..... posto su mi mjesecna primanja (neopterecena) 2500 kn, ...
Nema kako, gdje, što prije banke, prvo ti je da obiđeš banke i vidiš što koja nudi, te koji su uvjeti. U banci će ti dati izračun, pošto tu nisi naveo vrijeme otplate.
Lakoća kojom određena mišljenja postaju opća, proizlazi iz nesposobnosti većine ljudi da stvore vlastito mišljenje osnovano na vlastitom razmišljanju.
na www.krediti.hr sam naso nesto o hipotekarnim kreditima u PBZ i zbunjuje me jedan dio (BOLDANO):
# bez jamaca i bez depozita
# vrlo povoljna kamatna stopa na tržištu već od 7,68% za CHF i 8,68% za EUR
# naknada za obradu kreditnog zahtjeva već od 0,5 % od iznosa kredita
# bez izračuna kreditne sposobnosti (samo uz redovna mjesečna primanja)
# mogućnost izbora valute kredita- CHF ili EUR
# hipoteka kao instrument osiguranja kredita u omjeru 1:2,5
# gotovinska isplata kredita na tekući ili štedni račun korisnika kredita
# umanjenje kamatne stope ovisno o korištenju paketa Inovacija
# visina kredita do iznosa od 100.000 EUR / 155.000 CHF
# uplata naknade iz sredstava odobrenog kredita
# izbor datuma otplate mjesečnih anuiteta (zadnji dan u mjesecu ili neki drugi dan u mjesecu)
# troškovi izvida nekretnine već od 622 kn + PDV.
evo OVDJE to pise... znaci ja imam redovita mjesecna primanja i to je vec dovoljan uvjet da dobijemm kredit ili???
e sad jel mi moze neko objasnit kakav je to kredit uz valutnu klauzulu u eur ili chf???? koja je razlika izmedju toga i gotovinskog kredita u kunama ili eurima????
btw. rok otplate mi nije bitan... znaci ja imam 2500 kn redovitih primanja i ocu dic 15000 €.....
Ovo boldano ti znači da garantiraš sa imovinom povrat dobivenih sredstava i banci nije važna visina tvojih primanja, važno je samo da ih imaš u dovoljnoj mjeri kako bi mogao otplaćivati ratu. Rok otplate je bitan, zbog visine rate i tvoje plaće!
Valutna klauzula kredita prati stranu valutu i po njoj ti se izračunava rata. Znači važno je kretanje eura, a ne kune.
S obzirom na trenutnu situaciju na kreditnom tržištu ja se ne bi baš previše oslanjao na izvore koje si našao na netu, trebaš obići nekoliko banaka i vidjeti sa referentima što i kako ti mogu ponuditi. Put pod noge i pogledaj si ponude, možda ćeš lakše doći do kredita u manjim bankama.
Lakoća kojom određena mišljenja postaju opća, proizlazi iz nesposobnosti većine ljudi da stvore vlastito mišljenje osnovano na vlastitom razmišljanju.
probaj tu isto http://www.moj-bankar.hr/Nenamjenski-kredit/Hipotekarni
www.moj-bankar.hr usporedi i odaberi
Jer je tko probao uzeti kredit za zelenu građevinu ili za t.z. zelenu kuću? Sad mi se čini, da se više isplati sagraditi štednu kuću koja ima dugoročno manje troškove...Znaći manje para potršite za grijanje... Vidio sam da postoji kredit, koji financira ovakvu građevinu koji se zove zeleni kredit.
Factoring je financijski posao koji omogućuje naplatu potraživanja.
Opčenite informacije za hipotekarne kredite imaš na : Hipotekarni krediti