Stranica 1 od 2 12 ZadnjeZadnje
Pokazujem rezultate 1 do 10 od 15

Samoubojstvo

Raspravljate o temi Samoubojstvo u Medicina forumu, dio Zdravlje foruma; Samoubojstvo i nije tako rijetka stvar kao što ljudi misle:svake godine se u Hrvatskoj ubije oko 1 000 ljudi, da ...

Siva eminencija Avatar od korisnika Dr Jekyll
    Datum registracije
    24-04-07
    Starost
    32
    Poruka
    5,060
    Liked
    56 times

Samoubojstvo

Samoubojstvo i nije tako rijetka stvar kao što ljudi misle:svake godine se u Hrvatskoj ubije oko 1 000 ljudi, da ne brojimo neuspješne pokušaja kojih je nekoliko puta više.

Što mislite o tome, da li je to izlaz, kukavičluk, hrabrost... ukratko, pišite ono što mislite o tome!
    Ako misliš da si se izvuko, zajebo si se...

Uvaženi forumas Avatar od korisnika mirko_zg
    Datum registracije
    25-11-06
    Poruka
    972
    Liked
    0 times

Re: Samoubojstvo

Za mene je to kukavičluk najobičniji. Najlakše se ubit kad te problemi stisnu.

Opravdavam to jedino ako su imali kakvu dojavu kak je život poslije smrti super
    RISE and SHINE

V.I.P. Član Avatar od korisnika ally
    Datum registracije
    11-03-09
    Poruka
    4,654
    Liked
    505 times

pa nebih baš rekla da je to kukavičluk, jer za sebi oduzeti život treba itekakva hrabrost, iako po meni osobe koje to naprave, nisu ubrojivi, i treba ih shvatiti, jer nikad neznaš što se svima nama može u životu desiti da se odlučimo na takav korak, a ja vjerujem da većina samoubojica to neplanira, nego jednostavno nemogu izdržati psihički, teret zbog kojeg su se odlučili ubiti.. prema tom treba biti oprezan sa izjavama,
    "ja to nikad nebi učinio".. jer nikad se nezna
    zapivajmo noćas u konobi našoj srići dignut čemo čaše
    i onda kad nebude nas bilo pivat če se pisme naše

Datum registracije
    25-11-06
    Poruka
    972
    Liked
    0 times

Citat Pravi autor: ally3 Pogledaj Poruke
    pa nebih baš rekla da je to kukavičluk, jer za sebi oduzeti život treba itekakva hrabrost, iako po meni osobe koje to naprave, nisu ubrojivi, i treba ih shvatiti, jer nikad neznaš što se svima nama može u životu desiti da se odlučimo na takav korak, a ja vjerujem da većina samoubojica to neplanira, nego jednostavno nemogu izdržati psihički, teret zbog kojeg su se odlučili ubiti.. prema tom treba biti oprezan sa izjavama,
    "ja to nikad nebi učinio".. jer nikad se nezna
    Ne mislim na kukavičluk u tome smislu. Naravno da treba imati muda i hrabrosti dić ruku na sebe. Ja sam govorio o kukavičkom bjegu od proglema. Zamisli recimo da taj čovjek ima obitelj,djecu,dugove... Počini samoubojstvo...Šta je napravio?? Ajmo reć sebe je "spasio", jer neznamo šta mu se desilo nakon smrti.
    RISE and SHINE

Datum registracije
    11-03-09
    Poruka
    4,654
    Liked
    505 times

što se tog tiće u pravu si..al opet moje mišljenje je da to nitko neradi svjesno niti planski.. odjednom ti se smrači pred očima i to napraviš

ja isto vjerujem da ti nikad napravila nebi, baš ni u kom slučaju..ali.....

Datum registracije
    25-11-06
    Poruka
    972
    Liked
    0 times

To bi sad trebalo pozvat psihijatra da nam rastumači
    RISE and SHINE

prof. Foruma Avatar od korisnika kopp
    Datum registracije
    17-10-09
    Starost
    33
    Poruka
    1,092
    Liked
    145 times

Prvo što mi padne na pamet kada čujem samoubojstvo je kukavičluk i teorija o tome kako nemamo svi istu mentalnu snagu i istu želju za životom.

Ako krenem u dublju analizu i uvažimo stavove stručnjaka i istraživanja, a to je da svaka osoba koja je počinila suicid ili ima namjeru istog, boluje od nekakvog psihičkog poremečaja - bila to depresija ili nešto ˝ozbiljnije˝, postavlja se pitanje - Da li se to može nazvati kukavičluk ako osoba ima smanjenu uračunjljivost odn. sposobnost rasuđivanja?

Osoba sklona suicidu, kod samog čina ne razmišlja o tome koliko je to društveno prihvatljivo, moralno ili koliko boli i tuge ostaje za osobama koje ostavlja iza sebe. Ona samoubojstvo vidi kao jedini izlaz iz problema jer smatra da je sve ostale opcije već isprobala.
    Da to nije točno, znamo mi, ali baš iz tog razloga mi ne pomišljamo na to ( bar ja ne pomišljam)

Siva eminencija Avatar od korisnika Dr Jekyll
    Datum registracije
    24-04-07
    Starost
    32
    Poruka
    5,060
    Liked
    56 times

Evo, konkretan primjer imamo danas u Hrvatskoj: ovi ljudi što štrajkaju glađu. U jednom širem smislu, oni rade samoubojstvo, jer ih njihov postupak vodi u smrt (u najcrnjem scenariju). Da li su oni zbog toga kukavice?
    Ako misliš da si se izvuko, zajebo si se...

prof. Foruma Avatar od korisnika Agness
    Datum registracije
    21-02-08
    Poruka
    1,916
    Liked
    6 times

Ne, ovo što oni rade je čisto skretanje pozornosti jer nažalost nema drugog načina...

Datum registracije
    11-03-09
    Poruka
    4,654
    Liked
    505 times

dobro si rekla, očajnički čin da netko i njih primjeti, a možda i ima sličnosti sa klasičnim samoubojstvom, jer i samoubojice su možda na neki način svraćali na sebe pažnju, al to nitko primjetio nije i s tim činom što su sebi oduzeli život.. postigli su što su htjeli.. na sebe skrenuli pažnju, al nažalost na najgori moguć način

Stranica 1 od 2 12 ZadnjeZadnje

Lajkaj nas na Facebooku