Idi nazad   Croportal Forum > Društvo > Muški Kutak
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Muški Kutak Raspravljate o temi Prezime... u Društvo forumu; Citat: Pravi autor: eowyn ...ili pak ako nema brata pa bi se s njom ugasilo to prezime... Recimo Csilla Barath ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 27-08-06, 20:29   #21 (permalink)
Radost Europe

Datum registracije: 19-05-04
Godina: 3
Poruka: 3,882
Lovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjeti
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Lovel
Re: Prezime...

Citat:
Pravi autor: eowyn
...ili pak ako nema brata pa bi se s njom ugasilo to prezime...
Recimo Csilla Barath Bastaić
ili Ivana Brlić Mažuranić
ili George Michael Jackson
ili ...
Odgovori sa citatom
Star 27-08-06, 20:46   #22 (permalink)
Purger

Datum registracije: 24-12-05
Godina: 31
Poruka: 10,757
sahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svima
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku sahasa

Evo jedno pitanje za žene.Kaj da vam se budući muž preziva Kurčić,jel bi i u tom slučaju uzeli njegovo prezime ili...?

Eowyn ?

I got a girl
You want to meet her
Her name is 9 millimeter

PRAVILA PONAŠANJA
sahasa je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 27-08-06, 20:54   #23 (permalink)
Radost Europe

Datum registracije: 19-05-04
Godina: 3
Poruka: 3,882
Lovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjeti
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Lovel

Citat:
Pravi autor: sahasa666
Evo jedno pitanje za žene.Kaj da vam se budući muž preziva Kurčić,jel bi i u tom slučaju uzeli njegovo prezime ili...?

Eowyn ?
A još ako nam se Eowyn preziva Malić ili Pušić, onda bi uzela oba, jelda?

Zadnji Uredio eowyn : 27-08-06 u 21:04.
Lovel je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 27-08-06, 21:05   #24 (permalink)
Zlatni Član

Datum registracije: 08-10-05
Poruka: 6,476
eowyn je zabranio reputaciju

Citat:

Eowyn ?
Ah i da se preziva šta se može Meni ionako svako prezime koje nije moje zvuči uz moje ime tako, tako da i nema neke velike razlike
eowyn je offline  
Odgovori sa citatom
Star 27-08-06, 21:09   #25 (permalink)
Veteran

Datum registracije: 02-06-04
Godina: 30
Poruka: 7,854
Joks je poznat svimaJoks je poznat svimaJoks je poznat svimaJoks je poznat svimaJoks je poznat svimaJoks je poznat svimaJoks je poznat svimaJoks je poznat svimaJoks je poznat svimaJoks je poznat svimaJoks je poznat svima
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Joks Pošalji poruku preko Skype-a korisniku Joks

Žena bi morala uzeti moje prezime, nebi dopustio da ima dva prezimena. Ako ona zadrži svoje i tome pridoda moje, a dijete nosi samo moje prezime, čemu ondo to, što ona ima od toga? Ako nema braće loza njezinog prezimena se ionako u ovom slučaj ne nastavlja pa ne vidim razlog zbog kojeg bi nosila i dalje svoje prezime.

A da dijete nosi dva prezimena to ne dolazi u obzir.
Npr. žensko dijete ima dva prezimena i jednog dana se udaje za muškarca s isto dva prezimena i želi zadržati svoje. Kaj bi onda imala četiri prezimena? Pa sljedeća generacija sličan primjer al sad se brojka već penje na 8 i dolazimo do onog kaj imaju španjolci ili brazilci i još neki narodi, kobasicu od broja prezimena .
Vjerovatno je i zato postao običaj i pravilo da žene prilikom udaje uzmu muževo prezime.

A za slučaj da muž uzme ženino još nisam čuo i to mi je potpuno nevjerovatno i to niti u kojem slučaju ni pod koju cijenu ja nebi napravio.

"...na poljima od snova ne pušta se korijenje..."

Registriraj se na forum - BESPLATNO...Pravila ponašanja
Pravila foruma slike...Postavljanje slika na forum
Joks je offline  
Odgovori sa citatom
Star 27-08-06, 21:13   #26 (permalink)
Zlatni Član

A znači da tvoja kći ostavi svoje to bi bilo ok, ali da tvoja žena ostavi svoje to ne dolazi u obzir?!?! Baš zanimljivo
eowyn je offline  
Odgovori sa citatom
Star 27-08-06, 21:17   #27 (permalink)
Veteran

Joks je poznat svimaJoks je poznat svimaJoks je poznat svimaJoks je poznat svimaJoks je poznat svimaJoks je poznat svimaJoks je poznat svimaJoks je poznat svimaJoks je poznat svimaJoks je poznat svimaJoks je poznat svima
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Joks Pošalji poruku preko Skype-a korisniku Joks

Nebi bilo ok, gdje sam to napisao? Ono je samo primjer

Joks je offline  
Odgovori sa citatom
Star 27-08-06, 21:18   #28 (permalink)
Purger

Datum registracije: 24-12-05
Godina: 31
Poruka: 10,757
sahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svima
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku sahasa

Morala ? kaj bi joj stavio nož pod vrat ?
Nije stvar produživanja loze kod prezimena...tak i tebi žena može reći da ona ne vidi razlog da uzme tvoje prezime !

I got a girl
You want to meet her
Her name is 9 millimeter

PRAVILA PONAŠANJA
sahasa je offline  
Odgovori sa citatom
Star 27-08-06, 21:23   #29 (permalink)
Zlatni Član

Citat:
Pravi autor: joks
Nebi bilo ok, gdje sam to napisao? Ono je samo primjer
Onda mi se tako samo učinilo

Iako ne bih ostavila svoje prezime, ipak sam za to da žene ostave i svoje (uz suprugovo, naravno) ako su prije udaje postigle neku karijeru...recimo moje profesorice na faksu (sve ove mlađe) imaju 2 prezimena
eowyn je offline  
Odgovori sa citatom
Star 27-08-06, 21:32   #30 (permalink)
Veteran

Citat:
Morala ? kaj bi joj stavio nož pod vrat ?
Nije stvar produživanja loze kod prezimena...tak i tebi žena može reći da ona ne vidi razlog da uzme tvoje prezime !
Naravno da joj nebi stavio nož pod vrat , nisam ja takav
Lijepo bi se dogovorili da je jedini izbor samo moje prezime

Al srećom moja sadašnja cura, vjerovatno i buduća žena, smatra pod normalno da uzme samo moje prezime pa neće biti potrebno da prijetim nožem

Joks je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: prezime

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 15:48.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114