| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Muški Kutak Raspravljate o temi Prezime... u Društvo forumu; Citat: Pravi autor: eowyn ...ili pak ako nema brata pa bi se s njom ugasilo to prezime... Recimo Csilla Barath ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #22 (permalink) |
| Purger | Re: Prezime... Evo jedno pitanje za žene.Kaj da vam se budući muž preziva Kurčić,jel bi i u tom slučaju uzeli njegovo prezime ili...? Eowyn ?
__________________ Only GOD can judge me... I got a girl You want to meet her Her name is 9 millimeter PRAVILA PONAŠANJA |
| | |
| | #23 (permalink) | |
| Radost Europe | Re: Prezime... Citat:
![]()
__________________ Show love with no remorse Zadnji Uredio eowyn : 27-08-06 u 21:04. | |
| | |
| | #24 (permalink) | |
| Zlatni Član Datum registracije: 08-10-05
Poruka: 6,476
![]() | Re: Prezime... Citat:
Meni ionako svako prezime koje nije moje zvuči uz moje ime tako, tako da i nema neke velike razlike ![]() | |
| | |
| | #25 (permalink) |
| Veteran | Re: Prezime... Žena bi morala uzeti moje prezime, nebi dopustio da ima dva prezimena. Ako ona zadrži svoje i tome pridoda moje, a dijete nosi samo moje prezime, čemu ondo to, što ona ima od toga? Ako nema braće loza njezinog prezimena se ionako u ovom slučaj ne nastavlja pa ne vidim razlog zbog kojeg bi nosila i dalje svoje prezime. A da dijete nosi dva prezimena to ne dolazi u obzir. ![]() Npr. žensko dijete ima dva prezimena i jednog dana se udaje za muškarca s isto dva prezimena i želi zadržati svoje. Kaj bi onda imala četiri prezimena? Pa sljedeća generacija sličan primjer al sad se brojka već penje na 8 i dolazimo do onog kaj imaju španjolci ili brazilci i još neki narodi, kobasicu od broja prezimena . Vjerovatno je i zato postao običaj i pravilo da žene prilikom udaje uzmu muževo prezime. A za slučaj da muž uzme ženino još nisam čuo i to mi je potpuno nevjerovatno i to niti u kojem slučaju ni pod koju cijenu ja nebi napravio.
__________________ "...na poljima od snova ne pušta se korijenje..." Registriraj se na forum - BESPLATNO...Pravila ponašanja Pravila foruma slike...Postavljanje slika na forum |
| | |
| | #27 (permalink) |
| Veteran | Re: Prezime... Nebi bilo ok, gdje sam to napisao? Ono je samo primjer
__________________ "...na poljima od snova ne pušta se korijenje..." Registriraj se na forum - BESPLATNO...Pravila ponašanja Pravila foruma slike...Postavljanje slika na forum |
| | |
| | #28 (permalink) |
| Purger | Re: Prezime... Morala ? kaj bi joj stavio nož pod vrat ? Nije stvar produživanja loze kod prezimena...tak i tebi žena može reći da ona ne vidi razlog da uzme tvoje prezime !
__________________ Only GOD can judge me... I got a girl You want to meet her Her name is 9 millimeter PRAVILA PONAŠANJA |
| | |
| | #29 (permalink) | |
| Zlatni Član Datum registracije: 08-10-05
Poruka: 6,476
![]() | Re: Prezime... Citat:
Iako ne bih ostavila svoje prezime, ipak sam za to da žene ostave i svoje (uz suprugovo, naravno) ako su prije udaje postigle neku karijeru...recimo moje profesorice na faksu (sve ove mlađe) imaju 2 prezimena ![]() | |
| | |
| | #30 (permalink) | |
| Veteran | Re: Prezime... Citat:
, nisam ja takav ![]() Lijepo bi se dogovorili da je jedini izbor samo moje prezime ![]() Al srećom moja sadašnja cura, vjerovatno i buduća žena, smatra pod normalno da uzme samo moje prezime pa neće biti potrebno da prijetim nožem ![]()
__________________ "...na poljima od snova ne pušta se korijenje..." Registriraj se na forum - BESPLATNO...Pravila ponašanja Pravila foruma slike...Postavljanje slika na forum | |
| | |
![]() |
| Tagovi: prezime |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 15:48.

Meni ionako svako prezime koje nije moje zvuči uz moje ime tako, tako da i nema neke velike razlike 

, nisam ja takav