Stranica 2 od 11 PrvoPrvo 1234567 ... ZadnjeZadnje
Pokazujem rezultate 11 do 20 od 107

Izuvanje u gostima

Raspravljate o temi Izuvanje u gostima u Obitelj i Dom forumu, dio Život i Stil foruma; Pravi autor: tendre poison Jel se izuvate u gostima i jel od svojih gostiju tražite da se izuvaju? Izujem se ...

Starter Avatar od korisnika petra pan
    Datum registracije
    26-12-08
    Poruka
    39
    Liked
    0 times

Re: Izuvanje u gostima

Citat Pravi autor: tendre poison Pogledaj Poruke
    Jel se izuvate u gostima i jel od svojih gostiju tražite da se izuvaju?
    Izujem se i kad mi kazu da se ne trebam izuti.
    Kod mene u kuci se MORAJU izuvati, jer nemam namjeru 20 puta dnevno usisasavati.

To je sve stvar kulture.
    Uvijek bismo trebali biti zaljubljeni. To je razlog zbog kog treba ostati slobodan.

V.I.P. Član
    Datum registracije
    01-10-05
    Poruka
    10,752
    Liked
    10 times

Slažem se da je to stvar kulture... izujem se ali tražim i papuče, jer ne namjeravam hodati bosa. Inače jako pazim na higijenu svog doma, imam kućne ljubimce i tepih usisavam skoro pa svaki dan, ali neki ljudi koji nam dolaze u stan misle, ako imamo životinje da je sve prljavo i uopće se ne izuvaju, a ja kad to vidim poludim, i kažem mami da ih idući put lijepo zamoli da se izuju.. jer se na obući (bez obzira koliko čista bila) u stan unose kojekakve bakterije...

dr.sc. Foruma Avatar od korisnika macor
    Datum registracije
    11-11-07
    Starost
    24
    Poruka
    2,684
    Liked
    0 times

kad sam kod nekog u gostima obavezno se izujem, stvar odgoja. kad neko dode meni u goste, takoder se to radi.dobe papuce i bok, makar ja osobno volim hodat u carapama jer imam pogodost podnog grijanja...

Regularni forumas Avatar od korisnika sladoled
    Datum registracije
    05-03-08
    Starost
    3
    Poruka
    250
    Liked
    0 times

ne tražim goste da se izuvaju, sami skidaju cipele jer me se boje

Ne hodam po kući u cipelama niti svojoj, a niti tuđoj jer mi je nepojmljivo gaziti po pišalini po cesti i onda prošetati kroz svoj/nečiji dnevni...pa možda se ljudi žele poseksat na tom podu
    tralalalala

V.I.P. Član
    Datum registracije
    01-10-05
    Poruka
    10,752
    Liked
    10 times

Citat Pravi autor: sladoled Pogledaj Poruke
    pa možda se ljudi žele poseksat na tom podu
    Pa da...

Ja najviše volim na tepihu sjediti i čitati časopis ili slično... ili igrati se s ljubimcima...

Akademik Foruma Avatar od korisnika korisnik62
    Datum registracije
    27-06-08
    Poruka
    3,890
    Liked
    0 times

Ne izuvam se kad dodem kod nekoga, jedino ako neko trazi da se izujem...Razumijem one ljude koji traže da se u obuči ne ulazi u njihzovu kuću.
    "U srcu nosim ključ tvojih vrata jer ljubav je moja čišća od zlata kad na tebe pljunu rana puna je soli al Zagreb se voli ma koliko boli"
    Mamiću cigane odlazi iz SVETINJE!!!

Dr. Love Avatar od korisnika Oggy
    Datum registracije
    21-12-06
    Starost
    31
    Poruka
    5,170
    Liked
    5 times

Ja se krenem izuvati pa ako domačica/in počne kukumačiti da nema potrebe odustanem.
    A kod mene se obavezno svi izuvaju. Imam asfaltni parking puh ostataka zrnca sodriranog asfalta i prije nego sam uveo praksu izuvanja na par mjesta mi se sasvim fino sjebao parket. Fino nabavio tonu šlapa i šlapica (klasičnih i šašavih) i svima prvo šlapanjke na noge i ajmo dalje. Od tada niks problema.
    Ja sam najsretniji čovjek na svijetu

.
    Datum registracije
    20-11-05
    Poruka
    23,705
    Liked
    23 times

Skužio sam da je to gore na kontinentu više rasprostranjen običaj skidanja postola kad se uđe u kuću... valjda to ima veze sa klimom, grijanjem ili tako nešto

Ovdje dole kod nas toga nema... a s druge strane, kod nas je doma (u kući, stanu) parket i tapet uglavnom u spavaćoj sobi i eventualno tapet u dnevnom boravku... i to je to...

Plus toga, puno je manje kiše, blata, bljuzgavice... i nema toliko centralnog grijanja kao gore...

Tako da je kod nas relativno rijedak običaj da se od gostiju očekuje da svuku postole kad dođu...

V.I.P. Član Avatar od korisnika dark_zg
    Datum registracije
    25-03-08
    Starost
    41
    Poruka
    6,438
    Liked
    88 times

U mom stanu gosti se se ne izuvaju, smatram da je nepristojno od gosta tražiti da se izuje, ali ako netko inzistira da se izuje ponudim mu kućne papuće.

.
    Datum registracije
    20-11-05
    Poruka
    23,705
    Liked
    23 times

Pa da, to je OK...

Mislim, nekako mi se čini pretjerano odmah na ulaznim vratima spopadat goste "Skidaj postole!!!!!!"...

Ako sam to želi - neka ga. Ako neće, ne mora.

Demokracija na djelu.

Stranica 2 od 11 PrvoPrvo 1234567 ... ZadnjeZadnje

Lajkaj nas na Facebooku