Idi nazad   Croportal Forum > Život i Stil > Obitelj i Dom
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Obitelj i Dom Raspravljate o temi Što mislite o ženama koje ne žele djecu? u Život i Stil forumu; E da, potaknuta mojom praksom u vrtiću i izrazitom ljubavlju prema djeci (najslađi su oni koji su tek prohodali i ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 20-04-07, 16:29   #1 (permalink)
Drugarica učiteljica

Datum registracije: 14-08-06
Godina: 24
Poruka: 4,557
teica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svima
Što mislite o ženama koje ne žele djecu?

E da, potaknuta mojom praksom u vrtiću i izrazitom ljubavlju prema djeci (najslađi su oni koji su tek prohodali i razumju šta im pričaš ali te samo gledaju i smiju se) postavljam si jedno pitanje... kako žena može ne voliti djecu i ne želiti vlastitu?!

Bila sam zaista pobornica ideje da nikada neću imati djecu, jer samo stvaraju probleme, traže maksimalan trud, čelične živce a na kraju pružaju samo nezahvalnost, pa čak u nekim slučajevima ne žele nakon što se osamostale pričati s tobom. ALI nakon nekoliko odlazaka na praksu i gledanja onih nevihih očiju moje mišljenje se totalno promjenilo.

Mene zanima što vi mislite o ženama koje ne žele imati djecu, a imaju sve uvjete za njih (dobar brak, financijsku podlogu, emotivnu stabilnost i zdravlje) ?!
teica je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 20-04-07, 16:34   #2 (permalink)
Crazy Kure s Bmw-om

Datum registracije: 20-06-05
Godina: 24
Poruka: 2,331
HornedRapid ima spektakularnu auruHornedRapid ima spektakularnu auruHornedRapid ima spektakularnu auruHornedRapid ima spektakularnu auruHornedRapid ima spektakularnu auruHornedRapid ima spektakularnu auruHornedRapid ima spektakularnu auruHornedRapid ima spektakularnu auruHornedRapid ima spektakularnu auru
Re: Što mislite o ženama koje ne žele djecu?

ne mislim o njim ništa loše, samo ne bi htio takvu imati kraj sebe
Odgovori sa citatom
Star 20-04-07, 16:52   #3 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 15-02-07
Poruka: 1,962
vatra ima na što biti ponosanvatra ima na što biti ponosanvatra ima na što biti ponosanvatra ima na što biti ponosanvatra ima na što biti ponosanvatra ima na što biti ponosanvatra ima na što biti ponosanvatra ima na što biti ponosanvatra ima na što biti ponosanvatra ima na što biti ponosanvatra ima na što biti ponosan

O ženama, ali i o muškarcima koji ne vole djecu mislim sve najgore. Nažalost poznajem takve. Međutim, ako netko nema dijete iz nekih drugih privatnih razloga (osim iz tog da ih ne vole, npr karijere ili sl.) tada nemam ništa protiv. Svatko si organizira život po vlastitim željama.
vatra je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 20-04-07, 17:03   #4 (permalink)
Master of Sex n Sin

Datum registracije: 28-09-05
Poruka: 2,920
tarquino je stvarno dobartarquino je stvarno dobartarquino je stvarno dobartarquino je stvarno dobartarquino je stvarno dobartarquino je stvarno dobartarquino je stvarno dobartarquino je stvarno dobartarquino je stvarno dobartarquino je stvarno dobartarquino je stvarno dobar
Arrow Re: Što mislite o ženama koje ne žele djecu?

Generalno stvar izbora pojedinca....ni meni nije bilo to jasno do nedavno je r obožavam djecu, ali ako netko ne želi zato što je sebičan, ako netko ne želi zato što nije spreman, ako netko ne želi zato što mu je bitnija karijera....stvar je njezinog izbora i bolje je tako zrelo odlučiti, nego imati djecu koja neće imati dovoljno pažnje i ljubavi oko sebe od svojih roditelja. Meni je to pošten i zrel izbor....za razliku od mase njih koji ulaze u brak nakon veza koje su navika...zbog okoline koja očekuje djecu, bog "zalomilo se" i sl.
tarquino je offline  
Odgovori sa citatom
Star 20-04-07, 17:54   #5 (permalink)
Banned

Datum registracije: 07-02-07
Poruka: 338
gollum007 se izdvaja iz mase

Djeca očekuju ljubav ,pažnju,žaštitu i formiraju svoju ličnost do 3 g.najmanje ,a sve što im se događa znaju i sve će svoje utiske i doživljaje će prenesti u svoj život. Kad odrastu nesvijesno prenose iste doživljene i naučene stvari na novu generaciju. Ljudi koji svijesno ili iz nekog straha ne žele djecu, možda su upravo djeca takvih roditelja jer im oni nisu znali ili mogli dati svoju ljubav.Svijesni svojih ciljeva premda je to relativno , postoji mogučnost da se ponašaju šablonski i prazno i nisu otvoreni prema toj strani života i žive imaginarno a godine na žalost
brzo lete i starimo....
gollum007 je offline  
Odgovori sa citatom
Star 20-04-07, 18:09   #6 (permalink)
Cobeta

Datum registracije: 01-10-05
Godina: 25
Poruka: 8,329
Wamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjeti

Pa bolje imam mišljenje o njima nego o onima koji nisu dobri roditelji. Ne mogu očekivat da svi budu isti kao i ja. Recimo ja općenito nisam previše luda za djecom, ali ne u tom smislu da ih ne volim, nego nemam potrebu ići gnjaviti svako dijete koje vidim i potezat ga za obraze i tepat mu ali znam, sigurna sam da ću svoje dijete voljet više od sebe i da ću biti najbolja mama na svijetu... i želim imati dijete.

Ne znam zašto se ovdje samo žene spominju, kad ima i muškaraca koji ne žele djecu, a imaju "uvjete" za njih.
Odgovori sa citatom
Star 20-04-07, 18:34   #7 (permalink)
dr.sc. Foruma

Avatar od korisnika shelby-eleanor

Datum registracije: 07-03-07
Godina: 21
Poruka: 2,840
shelby-eleanor je slavanshelby-eleanor je slavanshelby-eleanor je slavanshelby-eleanor je slavanshelby-eleanor je slavanshelby-eleanor je slavanshelby-eleanor je slavanshelby-eleanor je slavanshelby-eleanor je slavanshelby-eleanor je slavanshelby-eleanor je slavan
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku shelby-eleanor Pošalji poruku preko Skype-a korisniku shelby-eleanor

njihov izbor, nismo svi stvoreni za odgajanje djece... ako netko misli da nije dobar kao roditelj ili pak ne zeli dijete iz nekog samo njemu poznatog razloga, zasto bi on bio na meti drugih ljudi?
ne ugrozava nikoga, ne radi nista protuzakonito, ne izaziva nikoga - zasto bi se onda takve ljude izdvajalo iz ostalih?
zasto bi uopce svi ostali ljudi imali nekakvo ruzno, uvredljivo misljenje o njima?
ne treba se prepustiti predrasudama i osudjivati nekoga zato jer je drugaciji, jer ima drugacije poglede na buducnost ili stav o necemu dok god ne ugrozava sebe, nekog drugog ili nesto drugo

ja takodjer nisam obozavateljica djece, sto ne znaci da ih ne volim, ne volim jedino razmazenu, divlju, hiperaktivnu i bezobraznu djecu.
a sto se moje djece tice, mislim da cu ih voljeti bez ikakvih granica i svim silama se potruditi biti dobar roditelj
shelby-eleanor je offline  
Odgovori sa citatom
Star 20-04-07, 20:42   #8 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 10-03-07
Godina: 23
Poruka: 2,518
prospero je slavanprospero je slavanprospero je slavanprospero je slavanprospero je slavanprospero je slavanprospero je slavanprospero je slavanprospero je slavanprospero je slavanprospero je slavan
Pošalji poruku preko Skype-a korisniku prospero

Nemam baš puno vremena, ali evo da ipak odgovorim u ovoj temi..

Slažem se s Teicom, i meni su najslađa mala djeca koja tek otkrivaju svijet, za vjernike su djeca Božji blagoslov na kraju krajeva. U redu, svatko ima pravo izbora i to je apsolutno u redu, ali nitko ne navodi moguće razloge zašto ljudi koji ne žele djecu imaju takvo mišljenje? Možda nemaju baš puno lijepih uspomena iz vlastitog djetinjstva? Nedovoljno roditeljske ljubavi, ili nešto drugo? U obitelji imam primjer da ljudi koji su odrasli bez roditeljske ljubavi mogu biti itekako dobri roditelji...šta pričam...odlični!

Ali potencijalno neodgovorni i loši roditelji možda i bolje da nemaju djecu..
prospero je offline  
Odgovori sa citatom
Star 20-04-07, 22:06   #9 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 27-02-07
Godina: 44
Poruka: 3,376
anthlon je poznat svimaanthlon je poznat svimaanthlon je poznat svimaanthlon je poznat svimaanthlon je poznat svimaanthlon je poznat svimaanthlon je poznat svimaanthlon je poznat svimaanthlon je poznat svimaanthlon je poznat svimaanthlon je poznat svima
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku anthlon Pošalji poruku preko Skype-a korisniku anthlon

Djeca traže puuuuuno odricanja i pružaju nam neizmjernu sreću.

LJudi koji ne žele imati djecu (bez pravog razloga) su jako sebični.

I o njima imam negativno mišljenje.
Odgovori sa citatom
Star 21-04-07, 01:44   #10 (permalink)
Sexy Profesorica

Datum registracije: 06-01-07
Godina: 38
Poruka: 702
ivana_de ima ono neštoivana_de ima ono neštoivana_de ima ono neštoivana_de ima ono neštoivana_de ima ono neštoivana_de ima ono nešto
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku ivana_de Pošalji poruku preko Skype-a korisniku ivana_de

Ja sam bila osoba koja nije htjela imati djecu... Udala sam se jako rano, u pocetku smo vikali da imamo vremena i da cemo kasnije, kako su godine prolazile meni je sve vise opadala zelja da ih imam i na kraju smo odlucili da necemo imati. Velikim dijelom zbog toga sto je mene jako bilo strah, ali to je malo preosobno da bi ovako pricala. Na kraju sam svejedno ostala trudna, ali nismo planirali i rekla sam da cu roditi. Eto sada imam 2 predivnih klinaca, i tek kad sam ih rodila sam shvatila sto mi je falilo u braku, sto me je napokon primirilo i sve sam posvetila njima, spremna sam sve uciniti za njih i pruzit im sve ono sto ja nisam imala, pa cak i vise od toga...
Ne osudjujem ljude koji ne zele djecu, jer ako je nekome preca karijera, ili zbog nekog drugog razloga ne zeli dijete, bolje da ga nema nego da djeci ne pridaje dovoljno paznje i zanemaruje ih...
Da nam se nije ''dogodilo'' ne bi imali sigurno djecu, ali ja sada stvarno ne mogu reci da mi je zao jer su me djeca strasno usrecila. Nije mi zao nicega sto sam zrtvovala za njih, i bas zbog toga sto sam ja imala takvo djetinjstvo cu njima pruziti sve sto mogu
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: djecu, mislite, sto, zele, zenama

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 20:21.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103