| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Osijek Raspravljate o temi Osijek - spomenik dr. Anti Starčeviću u Lijepa Naša forumu; Grozno.... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #14 (permalink) |
| Akademik Foruma Datum registracije: 11-12-06 Lokacija: offline Godina: 37
Poruka: 3,879
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Osijek - spomenik dr. Anti Starčeviću A da ja vas pitam- čime ste vi Osječani zaslužili kip dr. Ante Starčevića? ![]() (inače on se u svojoj oporuci izrijekom usprotivio podizanju ikakvih spomenika njemu)
__________________ A woman who cannot make her mistakes charming, is only a female - Oscar Wilde |
| | |
| | #15 (permalink) | |
| Akademik Foruma | Re: Osijek - spomenik dr. Anti Starčeviću Citat:
Glavni Osječki trg nosi njegovo ime, gradonačelnik mu imenjak, pa je to valjda dovoljno. Kakve je stvarne veze Ante Starčević imao sa Osijekom nije mi baš najbistrije. No, bez obzira na sve to neka spomenika. Najviše me u ovoj priči smeta način odlučivanja o istom (od izbora spomenika do lokacije za spomenik). Čini mi se da je ova priča već u domeni aorista. Tako je i ostat će tako duže vrijeme. Na dan otkrivanja spomenika sam bio na misi u Tvrđi (sveti Antun) i svećenik se sa oltara drži propovijed kako je spomenik potreban, gotovo neophodan, kako su protivnici spomenika protivnici crkve, protivnici države ... Mislim da je htio reći nešto sasvim drugo, ali se toliko zapleo u ovo da je bilo (bit ću fin) neukusno.
__________________ Tko hoće - naći će načina, tko neće - naći će tisuću izgovora. | |
| | |
| | #16 (permalink) |
| ( ( ( Miss Neukrotiva ) ) ) | Re: Osijek - spomenik dr. Anti Starčeviću meni se taj kip uopće ne sviđa izgleda kao da pokazuje srednji prs,ne znam ne ide mi u sklopu trga ni malo,jel trg je modernizam a spomenik je čisti realizam i to dvoje mi se uopće ne poklapa zajedno,,,
__________________ ni jedna osoba na svijetu ne zaslužuje tvoje suze a ona koja ih zaslužuje te neće rasplakati |
| | |
| | #17 (permalink) |
| Starter Datum registracije: 02-05-08 Godina: 35
Poruka: 2
![]() | Re: Osijek - spomenik dr. Anti Starčeviću Spomenik je katastrofa.Ali ko pita nas male jadne građane ovoga grada. ![]()
__________________ www.best-hrforum.com |
| | |
![]() |
| Tagovi: ante, osijek, starcevic |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 07:10.