Stranica 3 od 10 PrvoPrvo 12345678 ... ZadnjeZadnje
Pokazujem rezultate 21 do 30 od 96
Like Tree1Likes

Mogu li se ustaše i partizani jednako vrednovati ?

Raspravljate o temi Mogu li se ustaše i partizani jednako vrednovati ? u Politika forumu, dio Znanost foruma; Pravi autor: marinkoM8 a možeš li i ti gore? ništa nan nije više naudilo od pavelića. davanje teritorija drugin državama, ...

žena, majka, kraljica Avatar od korisnika teica
    Datum registracije
    14-08-06
    Starost
    28
    Poruka
    9,059
    Liked
    105 times

Re: Mogu li se ustaše i partizani jednako vrednovati ?

Citat Pravi autor: marinkoM8 Pogledaj Poruke

a možeš li i ti gore?
    ništa nan nije više naudilo od pavelića.
    davanje teritorija drugin državama, rasistički zakoni, ubijanja i pljačkanja, logori, streljanja. zauvijek uništeni odnosi sa srbima...
    a i danas trpimo štetu u svijetu od tog izdajice.
    Čekaj da sumiramo štetu koju nam je napravio Tito...
    Spajanje "hrvatskog" teritorija sa svim drugim teritorijima oko nas, ubijanja politički nepodobni, logori, streljanje i da... da... baš je Pavelić taj koji nam je uništio odnose sa Srbima

Ma u biti znaš kaj... Tito je bio svetac!

ne znan jel tragičnije u ovon postu mržnja prema židovima il zazivanje imena jednog židova kojeg smatraš spasiteljem
    inače golddstein ti je jedan od vodećih naših povjesničara i inače osnivač 1. demokratske stranke u hrvatskoj

zapravo tragikomično, al jbg posljedica je to nesekularnog obrazovanja
    O ne, ne...naprotiv kao što sam odmah rekla (a ti očito nisi pročitao) ja nemam ništa protiv Židova, čak što više znam više o njima nego o kršćanima- a to je posljedica mojeg nesekularnog obrazovanja.
    A Goldstein da je lucidan znaju i ptice na grani.
    Mislim da sam uzela dobru usporedbu- Goldsteina svrstavati kao "nesvrstanog" u tematici 2. svj. rata, je isto kao za argumente uzimati tekstove iz Glasa Koncila. Ili se ne slažeš?

znači centralizacija je bila problem, jel da? to šta sav novac ide u glavni grad jedne države?
    ima li kakve razlike od današnje gospodarske situacije? od zagreba?
    Kakve veze sad ovo ima s ičim?

ustaše su prve počele klat po srpskin selima još u travnju 1941. četnici tada nisu ni postojali
    Jadni Srbi, evo suza mi je kanula
    Far too many people are LOOKING for the right person, insted of
    trying to BE the right person.
    Gloria Steinem

dr.sc. Foruma
    Datum registracije
    20-08-07
    Poruka
    3,485
    Liked
    2 times

Citat Pravi autor: teica Pogledaj Poruke
    Čekaj da sumiramo štetu koju nam je napravio Tito...
    Spajanje "hrvatskog" teritorija sa svim drugim teritorijima oko nas, ubijanja politički nepodobni, logori, streljanje i da... da... baš je Pavelić taj koji nam je uništio odnose sa Srbima
    Ma u biti znaš kaj... Tito je bio svetac!
    ne, nije bija svetac. tito je tek bija tokar koji se doduše uspinja kad je pavelić naređiva klanje srba
    O ne, ne...naprotiv kao što sam odmah rekla (a ti očito nisi pročitao) ja nemam ništa protiv Židova, čak što više znam više o njima nego o kršćanima- a to je posljedica mojeg nesekularnog obrazovanja.
    znanje o židovskoj vjeri ti je dalo nesekularno obrazovanje, ali očito nije bilo dovoljno da se zaboravi mržnja radi razapinjanja isusa
    Kakve veze sad ovo ima s ičim?
    pa ti si prva spomenila beograd i centraliziranu bivšu državu u kontekstu diskusije o ustašama i partizanima
    Jadni Srbi, evo suza mi je kanula
    to je i pavelić govorija u svibnju 1941.
    -

Datum registracije
    14-08-06
    Starost
    28
    Poruka
    9,059
    Liked
    105 times

Uzet ću malu usporedbu žrtava koje su počinili i jedni i drugi. Tako da ne bi bilo jadni i bijedni jedni, a zli i okrutni drugi.

Naravno ovo su špekulacije brojeva tako da molim sve one koji su se spremili za napad neka uštede tu energiju za npr. sex.

Partizani nad ustašama na Križnom putu i u Bleiburgu:

Postoje vrlo različite procjene broja ubijenih: od 45.000 do 200.000. (Hrvatska enciklopedija, sv. 6, 2004.) Najvjerojatnija brojka, po posljednjim istraživanjima, je oko 50.000.
    Komunisti nad "nepodobnima" na Golom otoku
    (moram naglasiti da je tamo strpao i staljiniste- možete oduzeti taj broj od ovog)

Od osnivanja 1949. do zatvaranja 1988., kroz Goli otok je, prema nekim podacima, prošlo 16.400 zatvorenika, a postoje i tvrdnje da se taj broj
    kretao čak do 32.000. Broj ubijenih i umrlih na
    tome otoku nikada nije točno utvrđen.
    Ustaše u Jasenovcu i Gradišci

Prema poimeničnom popisu iz 1964. godine, uz upozorenje priređivača da je popis nepotpun, u logoru Jasenovac smrtno je stradalo 50 002, a u Staroj Gradiški 9 587 osoba, ukupno 59 589 popisanih žrtava
    O čemu pričamo gospodo?

I još nešto:
    JADNO je i BIJEDNO da neki pojedinci ovdje uzdižu poginule samo na jednoj strani, a da drugu smatraju "Tako im je i trebalo".

Ja sam osudila i jedne i druge. A za većinu vas ovdje se to ne može reći.
    Šta reći
    Gloria Steinem

dr.sc. Foruma
    Datum registracije
    20-08-07
    Poruka
    3,485
    Liked
    2 times

Uzet ću malu usporedbu žrtava koje su počinili i jedni i drugi. Tako da ne bi bilo jadni i bijedni jedni, a zli i okrutni drugi.

Naravno ovo su špekulacije brojeva tako da molim sve one koji su se spremili za napad neka uštede tu energiju za npr. sex.

(moram naglasiti da je tamo strpao i staljiniste- možete oduzeti taj broj od ovog)

O čemu pričamo gospodo?

I još nešto:
    JADNO je i BIJEDNO da neki pojedinci ovdje uzdižu poginule samo na jednoj strani, a da drugu smatraju "Tako im je i trebalo".

Šta reći
    jebote luda. uspoređuješ brojke žrtava komunističkog režima sa žrtvama nacista.
    e pa jesu li te učili da su nacisti u nas ubijali 4 godine i 1 mjesec dok su komunisti trajali 44 godina i 11 mjeseci.
    dakle, pomnoži ustaški broj sa 11 pa onda dođi sa usporedbom
    -

dr.sc. Foruma Avatar od korisnika Savana
    Datum registracije
    29-07-08
    Starost
    60
    Poruka
    2,006
    Liked
    1 times

Teica, bolje bi bilo da si stala. Ovo što si iznela je jadno i bedno. Stavljaš ljudima reči koje nisu ni izrekli, špekulušeš, dodaješ i oduzimaš.
    Ali vidiš ljudi mogu svašta reći ali im se kad tad nešto omakne te prava priroda izbija van. Tebi se to ovde desilo i moj prijateljski savet je - nemoj to raditi.
    Nikada nisam volio matematiku. Nekada je to bio čisto spontani osjećaj, a danas znam da je to zbog toga što je okrutna. Malo, malo, pa me vrati u stvarnost.

Uvaženi forumaš Avatar od korisnika Corto Maltese
    Datum registracije
    12-04-08
    Poruka
    926
    Liked
    7 times

O čemu pričamo gospodo?

I još nešto:

Šta reći
    Ta priča - osudimo i jedne i druge jer sve je to jednako ... fašizam , antifašizam ... ma ista stvar - upravo je ono po čemu neki danas pilaju. Relativizacija sa ciljem revitalizacije fašizma.

Bleiburg , ili preciznije rečeno ono što se događalo nakon toga , nesumnjiv je i neosporan zločin , ali između toga i žrtava Jasenovca ne može se staviti znak jednakosti.

I kakve crne veze ima Goli otok s ovom pričom?
    Ako je pitanje bilo o izjednačavanju ustaša i partizana kakve onda veze ima Goli otok s bilo čim?
    Tim više što je Goli otok bio isključivo mjesto za unutarpartijsko razračunavanje. Zbog nacionalizma se Teice išlo u Gradišku , Zenicu , Lepoglavu ...a ne na Goli otok.

Ili bolje da kažem ovako - na Golom otoku su sigurno završili neki partizani , ali sigurno ni jedan ustaša.
    Milosti ne tražim , niti bih vam je dao!

dr.sc. Foruma Avatar od korisnika Savana
    Datum registracije
    29-07-08
    Starost
    60
    Poruka
    2,006
    Liked
    1 times

Pomenuti Goli otok je istine radi bio aktivan od 1949 - 1956 g. kada je otpušten poslednji politički zatvorenik.
    To je bio kraj savezne uprave nad ostrvom. Od tada on pripada republičkoj nadležnosti Hrvatske. Kasnije su na ostrvu kaznu izdržavali i kriminalci i teški mladi delikventi.
    Kao takav se održao do 1988g kada je ukinut.

Što se tiče partizanskih jedinica one su delovale kao partizani do pred sam kraj rata kada menjaju ime u Narodno oslobodilačka vojska Jugoslavije.

Dakle ako govorimo o vrednovanju partizana i ustaša možemo govoriti o periodu : 1941-1945.

Naravno odgovor može biti samo jedan - Ne mogu se jednako vrednovati.
    Nikada nisam volio matematiku. Nekada je to bio čisto spontani osjećaj, a danas znam da je to zbog toga što je okrutna. Malo, malo, pa me vrati u stvarnost.

Regularni forumaš
    Datum registracije
    25-04-09
    Poruka
    333
    Liked
    1 times

Citat Pravi autor: Corto Maltese Pogledaj Poruke
    Za izvorni ustaški pokret vrijedi ovo što si napisao , samo što Pavelićeve ustaše s tim "izvorom" veze nisu imale.
    Ustaše su za vrijeme WWII isključivo fašisti , kolaboracionisti predvođeni najvećim izdajnikom u hrvatskoj povijesti - Antom Pavelićem.
    I nikakve borbe protiv velikosrpskog imperijalizma nije bilo , čak štoviše suradnja ustaša i četnika bila je na iznimno visokoj razini , a nikad i nigdje nije bilo sukoba između te dvije paravojne formacije.
    Pavelić i je izvorni Ustaša - taj je pokret osnovan 1929. kada je bilo srpskog imperijalizma i Ustaše su baš krenule kao odgovor na njega.

Kasnije su se povezali i surađivali sa svakakvim banditima ,ali u početku su krenuli s legitimnim idejama.

Ja ne guram nikakav fašizam - samo sam primjetio da nema dobre ideje u svjetskoj povijesti koja s vremenom nije upropašćena i iskorištavna u potpuno krive svrhe.
    Živjela detuđmanizacija ! Hrvatski šefovi - im baš ne daju mira...
    "To je nama naša DR borba dala ,da nam demokraciju iskorištava hrpa beskorisnih budala"

Uvaženi forumaš Avatar od korisnika Corto Maltese
    Datum registracije
    12-04-08
    Poruka
    926
    Liked
    7 times

Citat Pravi autor: Maxxxcom Pogledaj Poruke
    Pavelić i je izvorni Ustaša - taj je pokret osnovan 1929. kada je bilo srpskog imperijalizma i Ustaše su baš krenule kao odgovor na njega.

Kasnije su se povezali i surađivali sa svakakvim banditima ,ali u početku su krenuli s legitimnim idejama.

Ja ne guram nikakav fašizam - samo sam primjetio da nema dobre ideje u svjetskoj povijesti koja s vremenom nije upropašćena i iskorištavna u potpuno krive svrhe.
    Možda nisam bio jasan.
    Nisam ni rekao da Pavelić nije bio izvorni , nego da njegove ustaše s tim početcima nisu imale prevelike veze , misleći konkretno na ekipu koja je s Antišom dogmizala iz Italije da preuzme marionetsku vlast u okupiranoj državi i na one krpelje koji su ih tu dočekali i uz njih bili tijekom rata.

Početna ideja (a ti me ispravi ako griješim) pokreta bila je isključivo - hrvatski nacionalizam , nezavisna Hrvatska , oslobođenje od velikosrpske tiranije - bez ikakvih spomena fašističkih i nacističkih ideja tipa rasnih zakona , konc logora , itd.
    Program se naslanjao na starćevićanstvo , a nikako ne na fašizam. Samo što se to vrlo brzo iz temelja promijenilo.

A to što si primjetio da nema dobre ideje u povijesti koja na kraju nije iskrivljena ... pa i nije priznat ćeš neko mega otkriće.
    Ako smo od Isusovih propovijedi stigli do inkvizicije , križarskih ratova i genocida u Južnoj Americi onda ne znam što te ovi čude.
    Milosti ne tražim , niti bih vam je dao!

Datum registracije
    14-08-06
    Starost
    28
    Poruka
    9,059
    Liked
    105 times

ne, nije bija svetac. tito je tek bija tokar koji se doduše uspinja kad je pavelić naređiva klanje srba
    Da, pa ih je jako zavolio. To je pravo rješenje.

znanje o židovskoj vjeri ti je dalo nesekularno obrazovanje, ali očito nije bilo dovoljno da se zaboravi mržnja radi razapinjanja isusa
    Ti si stvarno popozidio.
    Jer su Isusa razapeli na križ? Hahahahahhahaha
    Ja ću se ubiti...hahahhahaha lud si.

to je i pavelić govorija u svibnju 1941.
    Kad bi to svoje zalaganje za žrtve Srba, prebacio na zalaganje za žrtve Hrvata di bi ti bio kraj.

jebote luda. uspoređuješ brojke žrtava komunističkog režima sa žrtvama nacista.
    e pa jesu li te učili da su nacisti u nas ubijali 4 godine i 1 mjesec dok su komunisti trajali 44 godina i 11 mjeseci.
    dakle, pomnoži ustaški broj sa 11 pa onda dođi sa usporedbom
    Još gore što su bili tako dugo na vlasti.

Citat Pravi autor: Savana Pogledaj Poruke
    Teica, bolje bi bilo da si stala. Ovo što si iznela je jadno i bedno. Stavljaš ljudima reči koje nisu ni izrekli, špekulušeš, dodaješ i oduzimaš.
    Ali vidiš ljudi mogu svašta reći ali im se kad tad nešto omakne te prava priroda izbija van. Tebi se to ovde desilo i moj prijateljski savet je - nemoj to raditi.
    Gle, ne drži mi moralne prodike. Ja pišem ono što mislim. I ne može me nitko ubjediti da su partizani sveti.
    Gloria Steinem

Stranica 3 od 10 PrvoPrvo 12345678 ... ZadnjeZadnje

Lajkaj nas na Facebooku