injžinjer strojarstva ti ima dobru plaču, ako je u hrv, mom tetku 13000 kn, možeš si zamisliti koliko je vani onda?
Računalstvo ti neznam, ali IT je tražen....
Raspravljate o temi Plaće u inozemstvu!!! u Posao forumu, dio Život i Stil foruma; Kakve su plaće u inozemstvu? Europa, Amerika, Kanada, Australija... Prvenstveno me zanimaju plaće diplomiranih inženjera strojarstva, računarstva i slično... Ima ...
injžinjer strojarstva ti ima dobru plaču, ako je u hrv, mom tetku 13000 kn, možeš si zamisliti koliko je vani onda?
Računalstvo ti neznam, ali IT je tražen....
http://www.croportal.net/forum/bas-r...a2/#post926920 thx svima na pooći.
U Italiji placa prosjecnog tridesetogodisnjeg diplomiranog inzenjera strojarstva varira medju 1600-2000 eura. 12000-15000 kn, to jest.
"Pice uklanja banalnost, a kad bi se dovoljno cesto mogao skloniti od banalnosti, mozda bi izbjegao da i sam postanes banalan." (Bukowski)
Kako kod nas inženjer može dobit od 5.000 - 25.000,
tako i vani možeš dobiti od 1.200 - 5.000 €.
Ne očekuj veliku početničku plaću, posebno ako ne znaš jezik.
Pitanje da li će ti uopće priznati hrvatsku diplomu.
Znam neke prijatelje koji na održavanju informatičke opreme zarađuju do 5.000 €.
Inženjer elektrotehnike ili strojarstva na naftnoj platformi može očekivati od 10 - 15.000 $.
Na prvi pogled nije bog zna šta, ali kad uzmeš u obzir da su ti svi troškovi plaćeni može se za relativno kratko vrijeme uštedjeti poprilična svota.
Pokušavam doći do istine, a ne činjenica i dovoljno sam star da ih znam razlikovati.
Jerzy Kosinski
frend je inž elektrotehnike u njemackoj a ima placu 1600 €
moraš uzet u obzir i cijene tamo i ovdje, u hrvatskoj si sa 2000€ bogat a u inozemstvu srednja klasa![]()
Bolje desnica nego prknenica!
Pozdrav
Zna netko mi odgovoriti kakve su mi sanse za rad na platformi sa faksom ELEKTRONICKE I INFORMATICKE TEHNOLOGIJE U POMORSTVU
hVALA
Ovisi šta bi radio...
Ako ti nije problem dokazati se radeći sve, onda su šanse dobre... A ako ne želiš raditi ništa mimo svoje struke, onda ti se i šanse smanjuju...
Voljeni grade, za tebe dišem, najljepšu pjesmu srcem ti pišem...
×××
Ja sam znao da ću svoju ljubav pokloniti njoj, mojoj lijepoj zemlji Hrvatskoj...
Pozdrav
Zamolio bi te da mo malo pojasnis sto mislis pod time sve
hvala