| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Povijesne Teme Raspravljate o temi U kojoj vojsci su bili Muslimani za vrijeme NDH u Znanost forumu; Aha, ja sam skužio da je ovo tekst o tom vremenu... Pa od kud ja znam, ali ti si ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #11 (permalink) | ||
| Moderator Foruma Datum registracije: 12-05-05 Lokacija: Zagreb, Trnje Godina: 22
Poruka: 4,322
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: U kojoj vojsci su bili Muslimani za vrijeme NDH Aha, ja sam skužio da je ovo tekst o tom vremenu... Pa od kud ja znam, ali ti si to oformila kao da svi muslimani nazivaju Hrvate ustašama, ja sam musliman i roditelji su mi iz Bosne i stric mi je bio u ratu za ARBIH, pa nikad nisam čuo da nazivaju Hrvate Ustašama, problem je očito u aotoru knjige. Nisu ni srbi koji su napadali vukovar pripadnici Četničkih vodova iz 2. svjetskog rata pa ih Hrvati nazivaju četnicima. Citat:
Citat:
Zadnji Uredio _Aris_ : 10-12-07 u 21:28. | ||
| | |
| | #12 (permalink) | ||||
| Drugarica učiteljica Datum registracije: 14-08-06 Lokacija: Zagreb Godina: 24
Poruka: 4,840
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: U kojoj vojsci su bili Muslimani za vrijeme NDH Citat:
S druge strane moj otac je bio u HVO-u, i borio se sa ARBiH protiv Srba, a njih se može nazvati četnicima, jer su isključivo Srbi pravoslavne vjeroispovjesti bili četnici. Citat:
Citat:
A riječ četnik je tu zato što su oni sami sebe tako nazvali i za vrijeme ovog rata, a i prije su to isključivo bili Srbi pravoslavne vjeroispovjesti (znači čak ni muslimanske, ni katoličke). Citat:
Nešto u stilu "Vidi te ustaše hrvate oni su ovo i ono napravili i tad i sad" a oni su bili te iste ustaše za vrijeme Pavelića.
__________________ [0:37:18] damir says: konkretnost me jebe,volim okolo jer je to za mene uvik bilo bliže | ||||
| | |
| | #13 (permalink) | |
| dr.sc. Foruma Datum registracije: 25-11-06
Poruka: 3,276
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: U kojoj vojsci su bili Muslimani za vrijeme NDH Citat:
Ovakve teme s tvoje strane smatram očitim provokacijama i ne namjeravam sudjelovati u ikakvoj raspravi koja direktno govori da ja cijeli hrvatski rod smatram ustašama.. To što je neki idiotni kreten s diplomom napisao očiti kretenizam u knjigu iz povijesti ne moraš uzeti kao nepobitnu činjenicu... Prolistaj malo udžbenik iz povijesti pa ćeš i naći da Hrvatska ima 62 otoka manje i da je najveći otok Krk...tako da... Tek sam sad vidio da se radi o knjizi izadnoj za doba Jugoslavije...nema se šta...doista najnovije informacije... Bit će to jedna vesela rasprava... P.S. Primjetio sam po forumu da svaka tema koju ti otvoriš, a ima veze s Islamom samo prikazuje ružne strane u nekim zabitima 3. svijeta. Neam šta više reć... ![]() Zadnji Uredio Adolon : 10-12-07 u 22:01. | |
| | |
| | #14 (permalink) |
| dr.sc. Foruma Datum registracije: 25-11-06
Poruka: 3,276
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: U kojoj vojsci su bili Muslimani za vrijeme NDH P.S. Primjetio sam po forumu da svaka tema koju ti otvoriš, a ima veze s Islamom samo prikazuje ružne strane u nekim zabitima 3. svijeta (iskljućujuć ovu temu koja govori da je 100 % sigurno da SVI muslimani Hrvate smatraju ustašama.) Ja sam Hrvat i musliman. Šta sam onda i ustaša (sad se pravim glup ). Neam šta više reć... ![]() Morao sam duplat jer mi je isteklo vrijeme za edit. |
| | |
| | #15 (permalink) | |||
| Moderator Foruma Datum registracije: 12-05-05 Lokacija: Zagreb, Trnje Godina: 22
Poruka: 4,322
Pokušavajući saznati malo više o temi, vidim da si uvodni post iskopirala sa Forum.hr, pa si vjerovatno pročitala i odgovore koji navode da je muslimana bilo i u Četnicima, da li to znači da ni četnike ne bi smjeli tako zvati?? Od kud ti ideja da su četnici etički čisti bili, pa vojne grupacije uzimaju bilo koga tko se spreman boriti za njihov cilj. Citat:
Citat:
Radi se o jednom autoru koji je upotrijebio opće upotrebljavanu pogrdnu frazu, a ti, ali više stvarni autor uvodnog posta, pokušavate to nekako povezati sa idejom da je većina muslimana bila u ustašama, pa da su sad kao muslimani licemjerni, dok cijeli svijet koji se kači na tu frazu i koji se poziva na slobodu govora ima neka veća prava na to od muslimana. Zadnji Uredio _Aris_ : 10-12-07 u 22:15. | |||
| | |
| | #16 (permalink) |
| Banned Datum registracije: 09-07-07
Poruka: 37
![]() | Re: U kojoj vojsci su bili Muslimani za vrijeme NDH ma daj molim te.. zašto prije rata nije bilo Muslimana koji su se izjašnjavali kao HRvati ? bar ja takve nisam poznavao/čuo za njih, dok se danas stvari mjenjaju. na ovim prostorima je zanimljivo pratit-od rata do rata kako ljudi mjenjaju imena, naciju, vjeru, itd.. tak da niti jedan popis stanovništva nikad nije dobar. |
| | |
| | #17 (permalink) | |
| dr.sc. Foruma Datum registracije: 14-08-07 Lokacija: Zg
Poruka: 3,008
Ni ja nemam ništa više za reć. | |
| | |
| | #18 (permalink) | ||||||||
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Citat:
Pa koliko ima tema protiv Crkve, pa sam ja tamo svađala se, prepirala, dokazivala... Citat:
Citat:
Otvaram i teme u vezi Srba, Hitlera i sličnih pojava, pa nitko to ne doživljava kao napad. Zanima me to i šta sad?! Citat:
Imaš ga i ovdje Enver Imamović - Wikipedia, slobodna enciklopedija Citat:
Ajde opet Aris pročitaj definiciju četnika, pa češ vidjeti da su bili etnički čisti. To bi bilo isto kao da kažeš da su u redovima Hitlerske vojske bili židovi. Citat:
Citat:
Ja sam samo dokazala da se potpuno slažem sa uvodnim postom čim sam ga citirala. Citat:
:
__________________ [0:37:18] damir says: konkretnost me jebe,volim okolo jer je to za mene uvik bilo bliže Zadnji Uredio teica : 11-12-07 u 11:22. | ||||||||
| | |
| | #19 (permalink) |
| dr.sc. Foruma Datum registracije: 07-08-06 Godina: 29
Poruka: 2,378
![]() | Re: U kojoj vojsci su bili Muslimani za vrijeme NDH A zašto Hrvati muslimane nazivaju Balijama? Koja promašena tema. ![]() -Ko su bili partizani? -Partizani su bili dobri i fini ljudi koji su se borili za našu slobodu. - A ko su bile ustaše? -Paaaaa ustaše su bili dedo , babo , amidža , daidža ... ![]()
__________________ Kyle: Is anyone else having problems concentrating on this? I just can't seem to concentrate. Cartman: Maybe we should send you to a concentration camp. |
| | |
| | #20 (permalink) | |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: U kojoj vojsci su bili Muslimani za vrijeme NDH A u kojoj to knjizi piše? ![]() Citat:
![]() ![]()
__________________ [0:37:18] damir says: konkretnost me jebe,volim okolo jer je to za mene uvik bilo bliže | |
| | |
![]() |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 10:18.

(sad se pravim glup
)