Pa ne znam, rekla sam tko je autor knjige. Ministarstvo!!!
S druge strane moj otac je bio u HVO-u, i borio se sa ARBiH protiv Srba, a njih se može nazvati četnicima, jer su isključivo Srbi pravoslavne vjeroispovjesti bili četnici.
Zna se šta je ustaša:
Ta se riječ ne mjenja tokom povijesti- zna se šta je ustaša. I on nema vjersku opredjeljenost. Znači i muslimani su bili ustaše (i oni iz Bosne i oni iz Hrvatske).Izvorno, riječ Ustaše označava "ustanike" općenito. Danas se ta riječ koristi isključivo kao naziv za pripadnike organizacije koju je 1929. u Italiji osnovao Ante Pavelić, te općenito za pripadnike ustaškog pokreta, organizirane nositelje ustaške strukture vlasti u NDH te pripadnike Ustaška vojnica.
A riječ četnik je tu zato što su oni sami sebe tako nazvali i za vrijeme ovog rata, a i prije su to isključivo bili Srbi pravoslavne vjeroispovjesti (znači čak ni muslimanske, ni katoličke).
Slažem se da nije problem samo u muslimanima. Ali na njima leži jedna druga "odgovornost" nazivaju pogrdno ono što su oni nekada bili (njihovi preci da se razumjemo).
Nešto u stilu "Vidi te ustaše hrvate oni su ovo i ono napravili i tad i sad" a oni su bili te iste ustaše za vrijeme Pavelića.

LinkBack URL
About LinkBacks

Odgovori sa citatom
(sad se pravim glup
)