Stranica 1 od 3 123 ZadnjeZadnje
Pokazujem rezultate 1 do 10 od 23

Kazneni potupak za tesku tjelesnu ozljedu

Raspravljate o temi Kazneni potupak za tesku tjelesnu ozljedu u Pravo forumu, dio Znanost foruma; Dobar dan 2007. godine, kao mladji punoljetnik pocinio sam tesku tjelesnu ozljedu (bio sam amaterski boksac), i odradio sam u ...

Starter Avatar od korisnika davor-trsat
    Datum registracije
    17-07-09
    Starost
    25
    Poruka
    13
    Liked
    0 times

Kazneni potupak za tesku tjelesnu ozljedu

Dobar dan
    2007. godine, kao mladji punoljetnik pocinio sam tesku tjelesnu ozljedu (bio sam amaterski boksac), i odradio sam u centru za socijalnu skrb kaznu od 8mj savjetovanja.. I sada sam dobio od suda cijelu citabu. Naime, pise da su sutkinje od tog decka 2 puta slale zalbu na tu presudu, na opcinski i zupanijski sud.. I sada u rjesenju pise da je bila sjednica sutkinja i da ce se pokrenuti kazneni postupak protiv mene.. Kako je to moguce kad sam vec odradio kaznu?? bio sam pred 2 tjedna na anamneti u socijalnoj skrbi sa mamom.. i to se proslijedilo sudu.. Sto mogu ocekivat na sudu? Jel moze biti zatvorska kazna ili sto??

.
    Datum registracije
    20-11-05
    Poruka
    23,705
    Liked
    23 times

Re: Kazneni potupak za tesku tjelesnu ozljedu

Jesi li ti ikada dobio bilo kakvu presudu u kojoj piše da te SUD kažnjava nekom (bilo kakvom) kaznom, te ti se osim kazne ili pored kazne određuje i obavezno savjetovanje u centru za soc. skrb?

Datum registracije
    17-07-09
    Starost
    25
    Poruka
    13
    Liked
    0 times

Nisam nikada nista dobio. Samo sam morao pohadjati savjetovanje u centru za socijalnu skrb i to je to. Nikakvo rjesenje nisam dobio. Rekli su da sam tako odsluzio kaznu.

.
    Datum registracije
    20-11-05
    Poruka
    23,705
    Liked
    23 times

Ako nemaš presudu odn. odluku suda kojom si proglašen krivim (i kažnjen) ili pak oslobođen, to onda znači da kazneni postupak protiv tebe nije ni vođen.

A to, opet, znači da će se sada protiv tebe pokrenut kazneni postupak.

Zaključak - treba ti odvjetnik. Hitno!

Datum registracije
    17-07-09
    Starost
    25
    Poruka
    13
    Liked
    0 times

Znaci kazna koju sam odsluzio je bila uzaludna?!?!
    Pa kako nakon 2 god da se pokrene kazneni postupak? Bio sam mladji punoljetnik, jel mi mogu dosuditi zatvor? To me jedino brine..

.
    Datum registracije
    20-11-05
    Poruka
    23,705
    Liked
    23 times

Kazna ti može bit određena samo pravomoćnom sudskom odlukom.

Ti si sam rekao da nisi dobio nikakvu pravomoćnu sudsku odluku kojom ti se određuje kazna.

Prema tome... nikakvu kaznu nisi "odslužio"

Za nanošenje teških tjelesnih ozljeda (čl. 99 Kaznenog zakona) predviđena je kazna zatvora od 6 mjeseci do 3 godine.

Ako je djelo počinjeno 2007. godine onda nije nastupila zastara kaznenog progona, i ne postoje nikakve zapreke da se sada pokrene kazneni postupak.

Datum registracije
    17-07-09
    Starost
    25
    Poruka
    13
    Liked
    0 times
    Znaci drugim rijecima, mogu ocekivati zatvor?? A nema uvjetne?

2 puta su se njegovi odvjetnici zalili i 2 puta je odbijeno jer sam kao odsluzio cjelokupno savjetovanje itd.. i ne kuzim sada nista..
    Zadnji Uredio fat_boy_slim : 20-01-10 u 16:50

.
    Datum registracije
    20-11-05
    Poruka
    23,705
    Liked
    23 times

Uvjetna osuda je moguća, naravno.

A iz ovoga šta si ti napisao ni ja baš ne kužim previše

Govoriš o nekakvoj kazni, a kažeš da nisi dobio nikakvu sudsku presudu kojom ti se ta navodna kazna određuje.

Govoriš o nekakvim žalbama, a kažeš da nisi dobio nikakvu sudsku odluku, pa mi nije jasno na šta se taj netko žalio, ako sudske odluke nema.

Konačno, nije mi jasno kako su se uopće odvjetnici "tog dečka" (pretpostavljam da misliš na oštećenog) mogli žalit, jer oni nisu stranka u kaznenom postupku.

Jebi ga... ja ti mogu napisat odgovor na temelju onoga šta si ti naveo.

Lijepo sam ti rekao već u prvom postu - javi se odvjetniku.

Datum registracije
    17-07-09
    Starost
    25
    Poruka
    13
    Liked
    0 times

Sutra cu se naci sa odvjetnikom.

Pa ne kuzim ni ja previse to.. dobio sam poziv od socijalne skrbi bio da su odlucili na takvo odsluzenje kazne, jer sam mladji punoljetnik i jer mi je prvi put..

Kao 17.1.2008 su nejgovi odvjetnici poslali tuzbu valjda, i 1.9.2009 na sjednici je odluceno da ce se provesti kazneni postupak protiv mene..

Ma ako je uvjetna kazna, onda dobro.. samo da nije zatvor..

.
    Datum registracije
    20-11-05
    Poruka
    23,705
    Liked
    23 times

Napisao sam da je uvjetna kazna moguća. Ne znači da će tako bit, ne znači da neće.

Ne mogu ja proricat budućnost... Ne znam pouzdano šta će se dogodit.

Jedino šta ti pouzdano mogu reć je da se sudski postupak protiv tebe još NIJE vodio, nego da tek sada počinje.

Njegovi odvjetnici su vjerovatno poslali kaznenu prijavu državnom odvjetništvu, koje je sastavilo optužni akt i poslalo ga sudu. Obzirom da na optužni akt nije bilo prigovora, on je stupio na pravnu snagu i sada kreće kazneni postupak.

I zato ti treba odvjetnik. I to ti je to.
    Zadnji Uredio damfisk : 20-01-10 u 17:02

Stranica 1 od 3 123 ZadnjeZadnje

Lajkaj nas na Facebooku