| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Prirodna Raspravljate o temi Bosanske piramide u Znanost forumu; pa jel nisi pročitao novosti o tome... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #22 (permalink) |
| prof. Foruma Datum registracije: 10-10-05 Lokacija: Zagreb (Tresnjevka) Godina: 31
Poruka: 1,196
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Bosanske piramide pa ja mislim da bosancima može biti samo bolje zbog ovoga naravno ako se potvrdi da to jesu piramide pa da vidimo jos koliko su stare , al bosancima od ovog sada gore nemože. dakle bosanci zelim vam da su vam piramide starije od egipatskih
__________________ ZA private sliku dadyml dajem kolekciju slika životinjskog carstva ![]() Slicke su podjeljene Jao Dadyyy ![]() ![]() |
| | |
| | #23 (permalink) |
| Uvaženi forumas | Re: Bosanske piramide Ja iskreno ničim nisam ni uvjerena ni razuvjerena. Tako poslagano kamenje možete vidjeti u Slavoniji, gdje god se kroz brdo probija cesta. Nisam ovim htjela reći da ne vjerujem u piramidu ili piramide, ali još nismo vidjeli ni jedan konkretan dokaz, osim neobične forme planine. Živi bili pa vidjeli. Biti će mi drago da je stvarno tako. Mnogo toga mi još uvjek nije jasno. Ja sumljam i u teoriju o doseljenju Hrvata, onako kako piše u udžbenicima. Cijela teorija se bazira na Bizantskim vrlo nepreciznim zapisima. Arheolozi tvrde da ne postoji diskontinuitet koji bi ukazivao na tu seobu. Genetičari čak poriču da nam je porjeklo slavensko, jer smo genetski sličniji Germanima nego Slavenima. Čak i više po njima su se nakon ledenog doba germani iz prostora današnje Hrvatske i sjevernog Jadrana koji u to vrijeme nije bio more nego ravnica pred dizanjem vode raselili u centralnu evropu. Mi smo asimilirajući Slavensko stanovništvo od njih primili jezik baziran na slavenskim korjenima. Ovo nije jako neobično. Pa i mađari su asimilirali slavene, i od njih preuzimali i djelove jezika, pismo, vjeru, pa i dio zajedničke povjesti. (npr. mađari imaju samo prva tri korjena mongolskog porijekla, a sve ostale brojeve su preuzeli od Slavena.) Zadnji Uredio MATILDA : 26-04-06 u 18:12. |
| | |
| | #24 (permalink) |
| Crazy Kure s Bmw-om Datum registracije: 20-06-05 Lokacija: Zagreb/Dubai/Oslo Godina: 24
Poruka: 2,330
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Bosanske piramide sigurno u zabrani otkopavanja piramida prste ima egipatska mafija koja se boji konkurencije ![]()
__________________ http://www.dubailand.ae/ |
| | |
| | #26 (permalink) | |
| Zlatni Član Datum registracije: 08-10-05
Poruka: 6,481
![]() | Re: Bosanske piramide Citat:
![]() | |
| | |
| | #27 (permalink) | |
| prof. Foruma Datum registracije: 12-12-05 Lokacija: Sarajevo, BiH Godina: 27
Poruka: 1,318
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Bosanske piramide Citat:
__________________ "Sta da ti kazem" - Rece naajstariji, i naajmudriji. | |
| | |
| | #28 (permalink) | |
| Uvaženi forumas | Re: Bosanske piramide Citat:
Naravno da se ne slažem s mnogo toga u udžbenicima. Rasprostiranje i širenje naroda po Evropi se može pratiti muškim Y kromosomom, koji za razliku od ženskog nije podložan izmjenama. Po mjestima najveće koncentracije se može odrediti smjer migracija nakon posljednjeg ledenog doba. Genetički su Hrvati najsličniji Germanima, i Grermanski narodi imaju tvz Hrvatski haplotip. Ovaj haplotip Eu7 se nalazi u grobovima starim 24 000 godina, što dovodi u sumnju zajedničko slavensko porjeklo Srba i Hrvata. Kod Hrvata je zastupljeniji predneolitski haplotip Eu7, koji je došao negde iz Irana prije više od 20 000 godina, od slavenskog Eu19 koji je došao poslije ledenog doba. Pokušajte naprimjer pročitati ovaj članak: Genetičko podrijetlo Hrvata http://hr.wikipedia.org/wiki/Genetičko podrijetlo Hrvata Zadnji Uredio MATILDA : 02-05-06 u 23:14. | |
| | |
![]() |
| Tagovi: bosanske, piramide |
« teleportacija
|
Crna rupa »
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 23:26.