Stranica 3 od 5 PrvoPrvo 12345 ZadnjeZadnje
Pokazujem rezultate 21 do 30 od 48
Like Tree1Likes

socijalna fobija

Raspravljate o temi socijalna fobija u Psihologija forumu, dio Znanost foruma; Pravi autor: _Sylar_ Ta vrsta tableta ti ne treba, to je glupost modernog doba....

mama 2 be :) Avatar od korisnika dorina
    Datum registracije
    28-02-07
    Starost
    29
    Poruka
    9,610
    Liked
    41 times

Re: socijalna fobija

Citat Pravi autor: _Sylar_ Pogledaj Poruke
    Ta vrsta tableta ti ne treba, to je glupost modernog doba.
    stupid is as stupid does

Starter
    Datum registracije
    31-10-08
    Starost
    23
    Poruka
    25
    Liked
    0 times

Ima li jos kakvih nacina da se to smanji , osim tableta koje se dobivaju samo na recept , neki kazu da casica,dvije alkohola pamaze ili da li ima bilo koji frugi nacin osim tih tableta?

Datum registracije
    28-02-07
    Starost
    29
    Poruka
    9,610
    Liked
    41 times

A gle, nepomaže ti tu nikakva kemija...

To je sve zapravo u tvojoj glavi i dok sam sebi ne odlučiš pomoći (dakle, bezveze ti je tražiti pomoć ako nisi sam odlučio da je trebaš).
    Tek kada sam sebi kažeš "e sada je dosta!" slijede promijene. Ne očekuj rezultat sutra, niti za tj., mj., ali polako, nikamo se ne žuriš...
    stupid is as stupid does

Starter Avatar od korisnika Winston
    Datum registracije
    08-12-08
    Poruka
    33
    Liked
    0 times

Citat Pravi autor: luka55 Pogledaj Poruke
    Bok ja sam luka imam 17 god.Mislim za mene netko tko me pozna nikad ne bi rekao da patim od socijalne fobije.Imam dobre ocjene u skoli ,, imam svoj krug prijatelja s kojima se druzim.Opet s druge strane imam nekakav strah od toga da sam u sredistu pozornosti npr. u skoli kad odgovaram pred plocom i tako.I poceo sam se sramiti suprotnog spola.
    luka55 je online sada Dodaj Reputaciju korisniku luka55 Prijavi Lošu Poruku
    Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
    Odgovori sa citatom.Tako naprijer kada prolazim hodnikom a kupama sjede cure malo mi je nelagodno proci jer uvijek mislim da mi se one iza ledja izruguju.Takodjer kada sam u drustvu nekog drugog drustva ili grupe ljudi osjecam se nelgodno najteze mi je ostvariti kontakt ocima s drugim ljudima ,kao da me je necega sram.Znam da je taj strah iraconalan ,ali ne mogu si pomoci , tako se osjecam iz dana u dan.I odlazak u trgovinu mi je postao problem jer imam osjecaj da svi bulje u mene.U zadnje vrijeme sam poceo zapustati i skolu.Nesto naucim ,a onda kad bi trebalo to napisati u testu ili usmenom jednostavno izgubim koncentraciju.Osjecaj je takav kao da ti kroz glavu leti tisucu misli istovremeno.Ako netko ima neki prijedlog ili nesto molio bi da ga napise.Hvala.
    luka55 je online sada Dodaj Reputaciju korisniku luka55 Prijavi Lošu Poruku
    Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
    Odgovori sa citatom
    Ovo što si naveo može biti adolescentna kriza. Svi se susreču sa krizom tokom života i ona je savim normalna pojava i vremeno biva prevaziđena. Ako ti to predstavlja smetnu koju doživljvaš kao jaka neugodnost, bilo bi dobro tržiti savjet od strućnjaka.
    Ako nađeš neke normalne aktivnosti ,kao što su hobi, naravno sport,umjetnost,bilo šta što ti daje neki smisao i životni pravac može pozitivno djelovati na samopouzdanje .
    Pozdr.
    ha ha ..haha...

Starter
    Datum registracije
    31-10-08
    Starost
    23
    Poruka
    25
    Liked
    0 times

U zadnje vrijeme se uopce ne mogu koncentrirati na skolu kao da mi glavom leti tisucu misli imam osjecaj da cu svakog trenutka puknuti.Obicno kad sam isao u skolu rezgovarao bi s prijateljima,sale i posalice bilo nam je zabavno a sada je taj razgovog sveden na maji nivi.Imam osjecaj da ono ce zvucati glupo ono sto cu ja reci ili da ne ce imati smisla.Ne vesele me vise neke radnje i aktivnosto kojima sam se inace bavio.Kao da nista vise nema smisla.Ja sam nesto citao o socijalnoj fobiji ,ali mislim da to prelazi njezine granice.Mozda je to ta adolescentsa kriza ,a mozda i nesto drugo.
    Mozes mi Winston malo poblize opisati tu adolescentsku krizu.

Najveći Car Foruma Avatar od korisnika shelby-eleanor
    Datum registracije
    07-03-07
    Starost
    25
    Poruka
    7,091
    Liked
    6 times

ti se zbilja previse brines kakav dojam ostavljas pred drugima i od tog silnog straha radis upravo to cega se bojis - ostavljas los dojam.

opusti se. bar pokusaj. kad ti se u glavi pojave takve misli, probaj ih izbaciti kako god mozes. pokusaj si utuviti u glavu da pretjerujes - bez brige, neces sam sebi lagati, ti zbilja pretjerujes. mislis da drugi ljudi nemaju pametnijeg posla nego gledati tebe, pratiti svaki tvoj pokret, analizirati svaku tvoju rijec? mozda sam gruba, ali zbilja je tako.

imam filing da si dosta iskomplexirana osoba. pa radi na tim komplexima, ako te muci izgled - kreni u teretanu (boli te ona stvar sto ce ljudi u teretani misliti o tebi), ako te muci pamet, obrazovanje, opce znanje - citaj, puno citaj, ne znam.. sto te muci??

rjesenje tvog problema je samo na tebi - samo ga ti svojim nastojanjima mozes rijesiti. trudi se koliko god mozes i vjeruj mi da ces doci do nekog pomaka

i ne zamaraj se tudjim misljenjem, nego radi na tome da poboljsas misljenje o samom sebi!

Regularni forumas Avatar od korisnika h.poirot
    Datum registracije
    05-10-07
    Poruka
    366
    Liked
    0 times

U zadnje vrijeme se uopce ne mogu koncentrirati na skolu kao da mi glavom leti tisucu misli imam osjecaj da cu svakog trenutka puknuti.Obicno kad sam isao u skolu rezgovarao bi s prijateljima,sale i posalice bilo nam je zabavno a sada je taj razgovog sveden na maji nivi.Imam osjecaj da ono ce zvucati glupo ono sto cu ja reci ili da ne ce imati smisla.Ne vesele me vise neke radnje i aktivnosto kojima sam se inace bavio.Kao da nista vise nema smisla.Ja sam nesto citao o socijalnoj fobiji ,ali mislim da to prelazi njezine granice.Mozda je to ta adolescentsa kriza ,a mozda i nesto drugo.
    Mozes mi Winston malo poblize opisati tu adolescentsku krizu.
    kako imaš dojam da ćeš puknuti? na kakav način? daj opiši malo

eva
    eva je offline
    tuka Avatar od korisnika eva
    Datum registracije
    12-12-06
    Starost
    27
    Poruka
    3,673
    Liked
    5 times

U zadnje vrijeme se uopce ne mogu koncentrirati na skolu kao da mi glavom leti tisucu misli imam osjecaj da cu svakog trenutka puknuti.
    Osim sta ne mozes kontrolirat misli dali ti se dogada da ti se znoje dlanovi, jako ti kuca srce, teze dises ili neke druge fizicke simptome?Socijalna fobija je jedan od simptoma tjeskobe, moze (a i ne mora) bit pracena napadom panike. Zato te pitam.

Imam osjecaj da ono ce zvucati glupo ono sto cu ja reci ili da ne ce imati smisla.Ne vesele me vise neke radnje i aktivnosto kojima sam se inace bavio.Kao da nista vise nema smisla
    1.Ne vesele te u smislu da su ti dosadile i imas zelju za promjenom? ili
    2.jednostavno vise ne mozes uzivat u njima iako bi volija da mozes?

Po svemu sta si napisa mogla bi bit tjeskoba(iako ne znaci), ali bi ti preporucila da popricas o tome sa skolskim psihologom ili nekom osobom od povjerenja. Da otkrijes razlog zbog kojeg se tako osjecas. I ne panicari. Taj osjecaj ti samo govori da nesto trebas prominit da bi postao zadovoljniji sobom i svojim zivotom. Kad to uspijes i ti osjecaji ce proc. Probaj radit na sebi i svom samopouzdanju, bavi se necim cime zelis i sta te ispunjava. Fokusiraj se na sebe i na to sta ti mislis o sebi , i trudi se sam stvorit sta bolju sliku o sebi u svojoj glavi, a ne na druge ljude i na to sta ce oni mislit o tebi.

Datum registracije
    28-02-07
    Starost
    29
    Poruka
    9,610
    Liked
    41 times

Ako bilo što radiš kreni od jako malih i naizgled beznačajnih stvari. Možda toliko sitnih da se promijena i ne primjećuje, ali o5 ti je primjetiš (a to je jedino bitno). Osijećati ćeš se bolje i korisnije, a sa malim stvarima dolazi potreba za većim.

Samo polako, nikuda se ne žuriš
    stupid is as stupid does

prof. Foruma Avatar od korisnika hernija
    Datum registracije
    10-01-09
    Poruka
    1,610
    Liked
    3 times

Citat Pravi autor: luka55
    Mislim za mene netko tko me pozna nikad ne bi rekao da patim od socijalne fobije.Imam dobre ocjene u skoli ,, imam svoj krug prijatelja s kojima se druzim.Opet s druge strane imam nekakav strah od toga da sam u sredistu pozornosti npr. u skoli kad odgovaram pred plocom i tako.
    nije svaka socijalna fobija ista. imaš soc.fobije gdje se osoba boji samo nekih situacija, npr. strah od javnog nastupa, šta skoro nikome nije baš ugodno, a imaš soc.fobije gdje se osoba boji svake socijalne situacije, npr. telefonirat, pit i jest u prisutnosti ljudi, gledat u oci, dignit sa stolice...

Lajkaj nas na Facebooku