| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Računala Raspravljate o temi Program u C++ u Tehnologija i Tehnika forumu; Evo, učim programirati u ovom programu, pa sam napravio program, koji generira uneseni broj slučajnih brojeva u rasponu od 0-... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #1 (permalink) |
| Moderator Foruma Datum registracije: 12-05-05 Lokacija: Zagreb, Trnje Godina: 22
Poruka: 4,393
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Program u C++ Evo, učim programirati u ovom programu, pa sam napravio program, koji generira uneseni broj slučajnih brojeva u rasponu od 0-32 i ispisuje koji se najčešće pojavljuje, što bi ustvari trebala biti simulacija slučajni brojeva na ruletu, gdje bi mogao hostati ovakav program, a da ne moram platiti?? Ako nekoga zanima mogu kod ispisati ovdje pa da pogleda i sugerira?? ![]()
__________________ She comes to me every night No words are left to say With her hands around my neck I close my eyes and pass away I don't know who she is In my dreams she does exist Her passion is a kiss And I can not resist |
| | |
| | #3 (permalink) | |
| V.I.P. Član | C je dosta drugačiji barem kolko sam ja uspio skužit... Sinatksa je drugačija Citat:
![]()
__________________ Tutorijali.Net - tutorijali na hrvatskom jeziku eBooks Network - arhiva IT e-knjiga za download Car news & Reviews Zadnji Uredio Gogy : 26-10-05 u 17:13. | |
| | |
| | #4 (permalink) |
| Moderator Foruma Datum registracije: 12-05-05 Lokacija: Zagreb, Trnje Godina: 22
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Ne, programira se u programu, pise se u programskom jeziku ![]() Evo program, funkcija je ostala, treba mi za kasnije... #include <stdio.h> #include <time.h> #include <stdlib.h> #define MAXRED 500 #define MAXSTUP 500 float zbroj_poz(int brred, int brstup, int maxstup, float *p) { int i,j; float suma= 0.0; for (i=0;i<brred;i++) for(j=0;j<brstup;j++) if (p[maxstup*i+j]>0) suma=suma+p[maxstup*i+j]; return suma; } void main() { int red, stup,i,j,br=0,nul[35]={0},k, max, en; float zbroj, mat[MAXRED][MAXSTUP]; printf ("Koliko stupaca zelis u matrici:"); scanf ("%d", &stup); printf ("Koliko redaka zelis u matrici:"); scanf ("%d", &red); for(i=0;i<stup;i++){ for(j=0;j<red;j++){ mat[i][j]=(unsigned int) ((float)rand()/(RAND_MAX+1)*33); }} printf ("Matrica izgleda ovako:"); for(i=0;i<stup;i++){ printf("|\n |"); for(j=0;j<red;j++){ printf ("%5.0f ", mat[i][j]); if ((int)mat[i][j]%2==0) br++; for(k=0;k<33;k++) { if ((int)mat[i][j]==k) nul[k]++;} }} printf ("\n Parnih u matrici ima:%d od ukupno %d",br, red*stup); max=nul[0]; for(k=0;k<=32;k++){ printf ("\n Broj %d se pojavljuje %d puta!",k,nul[k]); } for(k=0;k<=32;k++){ if ( nul[k]>max) { max=nul[k]; en=k; } } printf ("\n \n Za kraj unesi broj 0:"); do scanf ("%d", &en); while (en!=0); }
__________________ She comes to me every night No words are left to say With her hands around my neck I close my eyes and pass away I don't know who she is In my dreams she does exist Her passion is a kiss And I can not resist Zadnji Uredio _Aris_ : 26-10-05 u 19:31. |
| | |
| | #6 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Jel se može npr. na magauploadu hostati taj mali programčić, ako ne plaćam ništa, tj. ako nisam member??
__________________ She comes to me every night No words are left to say With her hands around my neck I close my eyes and pass away I don't know who she is In my dreams she does exist Her passion is a kiss And I can not resist |
| | |
| | #7 (permalink) |
| V.I.P. Član | Možeš
__________________ Tutorijali.Net - tutorijali na hrvatskom jeziku eBooks Network - arhiva IT e-knjiga za download Car news & Reviews |
| | |
| | #8 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | A i ja sam blesav, sam ću provjeriti, ko neki kreten tu postavljam glupa pitanja ko da mi je teško upisati adresu i vidjeti, ccc... ![]()
| | |
| | #9 (permalink) | |
| Regularni forumas Datum registracije: 10-11-05
Poruka: 77
![]() | Citat:
Pozdrav | |
| | |
| | #10 (permalink) |
| Regularni forumas Datum registracije: 10-11-05
Poruka: 77
![]() | Potrudio sam se pa sam napravio kod u c++(u), ali pravu simulaciju ruleta. Zapravo, nikad nisam igrao rulet, ali mislim da ima dva zelena polja (0 i 00) i 36 crno-crvenih od kojih su parni crveni, a neparni crni... valjda... Evo koda (moglo je i bolje, ali radi i ovako): #include <iostream> #include <time.h> using namespace std; class Rulet { public: Rulet() {} int GetGeneratedNumber() { int generated; generated = (int) (rand()/(RAND_MAX+1.) * 38); return generated; } }; int main(void) { srand(unsigned(time(NULL))); int* roulette = new int[38]; int counter, secs; int number; int red = 0, black = 0, green = 0; for (int i = 0; i < 38; i++) { roulette[i] = 0; } do { cout << "Upisite broj okretanja ruleta: "; cin >> counter; } while (counter <= 0); do { cout << "Upisite broj sekundi izmedju dva okretanja ruleta: "; cin >> secs; } while (secs <= 0); cout << endl; Rulet* r = new Rulet(); do { number = r->GetGeneratedNumber(); roulette[number]++; if (number == 0) { cout << ">> zeleno 0 -> " << roulette[number] << ". put" << endl; green++; } else if (number == 1) { cout << ">> zeleno 00 -> " << roulette[number] << ". put" << endl; green++; } else { if ((number - 1) % 2 == 0) { cout << ">> crveno " << number - 1 << " -> " << roulette[number] << ". put" << endl; red++; } else { cout << ">> crno " << number - 1 << " -> " << roulette[number] << ". put" << endl; black++; } } time_t timer = time(NULL); while (timer + secs > time(NULL)); } while (--counter != 0); cout << endl; cout << "-- Crveno: " << red << endl; cout << "-- Crno: " << black << endl; cout << "-- Zeleno: " << green << endl; cout << endl; free(r); return 0; } |
| | |
![]() |
| Tagovi: program |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Slične Diskusije | ||||
| Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovora | Zadnja poruka |
| Program "Kladionica" | Gogy | Kladionica | 57 | 19-04-08 11:18 |
| Programi za Siemens S25 i S35 | Kristijan | Mobiteli | 0 | 26-10-05 23:28 |
| Kad Program Pukne | Kristijan | Savjeti i Trikovi XP | 0 | 26-10-05 15:50 |
| Dijagnostički programi - vrste, namjena, mogućnosti, norton utilites, sandra, aida | Kristijan | Računala | 0 | 21-10-05 16:30 |
| Igre ne rade. Pokušajte neke od ovih saveta | Baltazar | Igre | 0 | 13-07-05 23:42 |
Trenutno vrijeme na forumu: 19:39.