Potraži u knjižnici.
Raspravljate o temi Franjo Čandeka u Rijeka forumu, dio Lijepa Naša foruma; Ovako, živim u ulici Franje Čandeka, problem je u tome što nitko nezna ko je on bio... Ako neko zna ...
Potraži u knjižnici.
Franjo Čandek... Ovo "a" je zbog deklinacije po padežima...
Čini mi se da je bio antifašist... Ali nisam 100% siguran...
Strpi se do utorka - srijede, dok ne uspijem doć do podatka pa ti kažem detalje...
Voljeni grade, za tebe dišem, najljepšu pjesmu srcem ti pišem...
×××
Ja sam znao da ću svoju ljubav pokloniti njoj, mojoj lijepoj zemlji Hrvatskoj...
100% potvrđeno... Franjo Čandek...
Antifašist, borio se u 2. svjetskom ratu... Našao sam i nekoliko fotografija ali su jako slabe kvalitete da ih mogu skenirati i staviti na net...
U paketu idu i Giuseppe Carabino, Aldo Colonello, Ivan Čiković Beli, Mario Gennari itd... Većina, ako ne skoro i svi, su ubijeni za vrijeme 2. svjetskog rata u obrani Rijeke... Neki su čak i mučeni...
Jedini koji je na neki način out je Antun Barac... Iako je i on živio tog doba, bio je književnik i povjesničar...
A, ako te baš toliko zanima, Giuseppe Carabino se zove i punk bend iz Subotice...
×××
Ja sam znao da ću svoju ljubav pokloniti njoj, mojoj lijepoj zemlji Hrvatskoj...
Hvala...
Nema na čemu, ako te još netko zanima, pitaj...![]()
×××