Pokazujem rezultate 1 do 6 od 6

Franjo Čandeka

Raspravljate o temi Franjo Čandeka u Rijeka forumu, dio Lijepa Naša foruma; Ovako, živim u ulici Franje Čandeka, problem je u tome što nitko nezna ko je on bio... Ako neko zna ...

Regularni forumas Avatar od korisnika dq16
    Datum registracije
    13-07-08
    Poruka
    174
    Liked
    0 times

Franjo Čandeka

Ovako, živim u ulici Franje Čandeka, problem je u tome što nitko nezna ko je on bio... Ako neko zna da napiše, trazio sam na internetu no nigdje nisam naso... Hvala

GospodiČna maČki sliČna Avatar od korisnika Arylin
    Datum registracije
    12-07-07
    Starost
    25
    Poruka
    8,222
    Liked
    19 times

Re: Franjo Čandeka

Potraži u knjižnici.

Akademik Foruma Tic Toe Champion, Naive Town Champion, Bat & Mouse 2 Champion, MemoryMadnessJS Champion, Strip Down Champion, Snowball roll Champion, Jungle Girl Champion Avatar od korisnika Locrian85
    Datum registracije
    30-05-07
    Starost
    26
    Poruka
    5,924
    Liked
    3 times

Franjo Čandek... Ovo "a" je zbog deklinacije po padežima...

Čini mi se da je bio antifašist... Ali nisam 100% siguran...

Strpi se do utorka - srijede, dok ne uspijem doć do podatka pa ti kažem detalje...

Voljeni grade, za tebe dišem, najljepšu pjesmu srcem ti pišem...
    ×××
    Ja sam znao da ću svoju ljubav pokloniti njoj, mojoj lijepoj zemlji Hrvatskoj...

Akademik Foruma Tic Toe Champion, Naive Town Champion, Bat & Mouse 2 Champion, MemoryMadnessJS Champion, Strip Down Champion, Snowball roll Champion, Jungle Girl Champion Avatar od korisnika Locrian85
    Datum registracije
    30-05-07
    Starost
    26
    Poruka
    5,924
    Liked
    3 times

100% potvrđeno... Franjo Čandek...

Antifašist, borio se u 2. svjetskom ratu... Našao sam i nekoliko fotografija ali su jako slabe kvalitete da ih mogu skenirati i staviti na net...

U paketu idu i Giuseppe Carabino, Aldo Colonello, Ivan Čiković Beli, Mario Gennari itd... Većina, ako ne skoro i svi, su ubijeni za vrijeme 2. svjetskog rata u obrani Rijeke... Neki su čak i mučeni...

Jedini koji je na neki način out je Antun Barac... Iako je i on živio tog doba, bio je književnik i povjesničar...

A, ako te baš toliko zanima, Giuseppe Carabino se zove i punk bend iz Subotice...

×××
    Ja sam znao da ću svoju ljubav pokloniti njoj, mojoj lijepoj zemlji Hrvatskoj...

Regularni forumas Avatar od korisnika dq16
    Datum registracije
    13-07-08
    Poruka
    174
    Liked
    0 times

Hvala...

Datum registracije
    30-05-07
    Starost
    26
    Poruka
    5,924
    Liked
    3 times

Nema na čemu, ako te još netko zanima, pitaj...

×××

Lajkaj nas na Facebooku