Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Rub Znanosti
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Rub Znanosti Raspravljate o temi Postoje li vanzemaljci u Znanost forumu; Prebaceno iz jednog topica ovdje, nadam se da se teica nece naljutiti... Zato što u nešto možeš i ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 03-09-07, 10:10   #1 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 21-12-06
Godina: 27
Poruka: 3,463
Oggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svima
Postoje li vanzemaljci

Prebaceno iz jednog topica ovdje, nadam se da se teica nece naljutiti...

Zato što u nešto možeš i ne moraš vjerovati. Ja ne vjerujem. Vjerujem da je Bog nas stvorio na svoju sliku, nas koji možemo razmišljati, razumno djelovati, koristiti razum i da je to isključivo dao živim bićima (ljudima).
Ne vjerujem da postoji nešto, a ako i postoji vjerojatno nikad nećemo doći do njih. Koliko nam je godina evolucije trebalo da dođemo do Mjeseca? Do Marsa su samo takve komplikacije, a kad gledaš Mars je od Zemlje (u razmjerima svemira) udaljen "da možeš pljunuti do njega".

Malo paradoksno pojašnjavas jer u početku govoris o tome kako je Bog dao razum (živim bićima) ljudima, a onda pred kraj spominješ evoluciju... nije mi to spojivo jedno sa drugim.

Zbog čega mislis da Bog (sa svim svojim sposobnostima) je toliko sebican da bi razum dao samo i isključivo nama ljudima? Pokraj tolikog svemira? Ja bi prije rekao da uz svoju neizmjernu božiju mudrost je to poprilično bedast čin. Vrlo rizičan čak bi se reklo. Pogle samo koliko nam fali da se svi medjusobno ne pokokamo sa nuklearnim bombama. I u roku par sati ode njegov eksperiment...
Ovako će svoju moć raspodijeliti na par strana pa mili moji k'o prvi do savrsenstva.....i k'o zna, mozda smo mi najblizi?!
Zasto se uvijek podrazumjeva da su vanzemaljci obavezno tehnički i kultorološki superiorniji nama? Mozda cemo bas mi osvojiti neku vanzemaljsku civilizaciju?

Eto, my 2 cents za razglabati u ponedjeljak prije podne
PARI MI SE SMIJU MI SE...CICE...
Oggy je online sada  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 03-09-07, 11:06   #2 (permalink)
Drugarica učiteljica

Datum registracije: 14-08-06
Godina: 24
Poruka: 4,555
teica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svima
Re: Postoje li vanzemaljci

Citat:
Pravi autor: Oggy Pogledaj Poruke
Prebaceno iz jednog topica ovdje, nadam se da se teica nece naljutiti...

Malo paradoksno pojašnjavas jer u početku govoris o tome kako je Bog dao razum (živim bićima) ljudima, a onda pred kraj spominješ evoluciju... nije mi to spojivo jedno sa drugim.
Ne ljuti se.
Ne razumjem zašto je tebi Bog i evolucija nespojiv? Nije valjda da misliš da su postojali Adam i Eva zaista? Da je Bog bacio dvoje ljudi na Zemlju, pa ajte'. Ja ću se masakrirati tupim nožem ako te to učila vjeroučiteljica. Adam i Eva su simbolika!!! Npr. samo ime Adam znači na hebrejskom ad'adam ili ti čovijek od zemlje. Of kors da postoji evolucija kojoj je jedini pokretač Bog.

Citat:

Zbog čega mislis da Bog (sa svim svojim sposobnostima) je toliko sebican da bi razum dao samo i isključivo nama ljudima? Pokraj tolikog svemira? Ja bi prije rekao da uz svoju neizmjernu božiju mudrost je to poprilično bedast čin. Vrlo rizičan čak bi se reklo. Pogle samo koliko nam fali da se svi medjusobno ne pokokamo sa nuklearnim bombama. I u roku par sati ode njegov eksperiment...
Ovako će svoju moć raspodijeliti na par strana pa mili moji k'o prvi do savrsenstva.....i k'o zna, mozda smo mi najblizi?!
Zasto se uvijek podrazumjeva da su vanzemaljci obavezno tehnički i kultorološki superiorniji nama? Mozda cemo bas mi osvojiti neku vanzemaljsku civilizaciju?

Eto, my 2 cents za razglabati u ponedjeljak prije podne

Ne pridodajem Bogu nikakve ljudske osobine kao npr. sebičnost, a pogotovo neke "grešne". Bog = Apsolutno savršenstvo. Ne bih ulazila u to "što si je on mislio kad je" Odkud ja znam šta on "misli", a uz to, razmišljanje je ljudska osobitost. A ljudi su grešni, Bog nije. Eto.
Nisam ja rekla da smo mi superiorniji ili manje razvijeni od možda nekih tamo vanzemaljaca. Uopće o tome ne razmišljam. Ako već razmišljam o postojanju vanzemaljaca onda mislim da je to nešto što nije fizički, što nema istu materiju ko mi, što ima nešto što ne možemo mi dokučiti svojim mozgom i osjetilima.
ritam ti lijepe za noge
teica je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 03-09-07, 11:15   #3 (permalink)
dr.sc. Foruma

Oggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svima

Nemoj se masakrirati tupim nožem, nije vrijedno toga. Bio sam jedan sat na vjeronauku. I kad me vjeroučitaljica vrlo "smirenim" glasom htjela uvjeriti da MORAM svaku nedjelju biti u crkvi sam odustao od iste. Nemoram ići u crkvu i vjeronauk da bi bio vjernik...

Znači glede evolucije i Njegovog utjecaja na to. Bog je po teoriji samo maltene pokrenuo Big Bang? Ima smisla definitivno. Jer to i mene muči, kako je uopće došlo do Velikog Praska?! No, ja sam više čovjek koji vjeruje u slučajnost nego u Boga. Svatko svoju viziju svijeta ima

Sto se tiče vanzemaljaca i kako oni izgledaju - šteta sto nisi razmisljala o tome. Tu bi se dalo fajn toga razglabati. Ja smatram da su "materijalno" dosta slični nama. (ipak je sve to ugljik, vodik, kisik i sl.). Jedino što drugacije izgledaju, od drugaciji stvari žive. ALi u teoriji bi trebali biti slični...

Ostali, ajte malo razgovora. Čekam Vuxsa i njegovu teoriju
Oggy je online sada  
Odgovori sa citatom
Star 03-09-07, 11:22   #4 (permalink)
Drugarica učiteljica

teica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svima

Citat:
Nemoj se masakrirati tupim nožem, nije vrijedno toga. Bio sam jedan sat na vjeronauku. I kad me vjeroučitaljica vrlo "smirenim" glasom htjela uvjeriti da MORAM svaku nedjelju biti u crkvi sam odustao od iste. Nemoram ići u crkvu i vjeronauk da bi bio vjernik...
Neću tebe masakrirati, nego sebe.

Eto znadoh, vjeroučiteljica je kriva za sve.

Citat:
Znači glede evolucije i Njegovog utjecaja na to. Bog je po teoriji samo maltene pokrenuo Big Bang? Ima smisla definitivno. Jer to i mene muči, kako je uopće došlo do Velikog Praska?! No, ja sam više čovjek koji vjeruje u slučajnost nego u Boga. Svatko svoju viziju svijeta ima
Ti vjeruješ da je sve slučajnost, ja to zovem Bog. Tebi je bog (vrhovni imperativ) - slučajnost, meni je bog = Bog.

Citat:

Sto se tiče vanzemaljaca i kako oni izgledaju - šteta sto nisi razmisljala o tome. Tu bi se dalo fajn toga razglabati. Ja smatram da su "materijalno" dosta slični nama. (ipak je sve to ugljik, vodik, kisik i sl.). Jedino što drugacije izgledaju, od drugaciji stvari žive. ALi u teoriji bi trebali biti slični...
Eto, što do sad znamo nema nigdje vode. Sve drugo su naglabanja. Teorije vake - nake. Dokazano nije ništa.
ritam ti lijepe za noge
teica je offline  
Odgovori sa citatom
Star 03-09-07, 11:30   #5 (permalink)
dr.sc. Foruma

Citat:
Pravi autor: teica Pogledaj Poruke
Neću tebe masakrirati, nego sebe.
Eto znadoh, vjeroučiteljica je kriva za sve.
Hehehe. One su uvijek krive za sve

Citat:
Ti vjeruješ da je sve slučajnost, ja to zovem Bog. Tebi je bog (vrhovni imperativ) - slučajnost, meni je bog = Bog.
Znam, kuzim sve to (makar riječ bog ili Bog ja osobno nikad ne bi upotrijebio za to). Jedino što bi još nesto nadodao na tvoju teoriju, ali ce biti OT i opet ce voditi u daljnje rasprave koje nisu vezane za ovu temu...a i mogu biti dosta žućne i ponavljao bi se k'o stara gramofonska ploča
Citat:
Eto, što do sad znamo nema nigdje vode. Sve drugo su naglabanja. Teorije vake - nake. Dokazano nije ništa.
Ha nije, zato je gušt razvijati teorije
Oggy je online sada  
Odgovori sa citatom
Star 03-09-07, 11:49   #6 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 14-03-07
Godina: 20
Poruka: 2,064
Bahamut je dragulj u masiBahamut je dragulj u masiBahamut je dragulj u masiBahamut je dragulj u masiBahamut je dragulj u masiBahamut je dragulj u masiBahamut je dragulj u masiBahamut je dragulj u masiBahamut je dragulj u masiBahamut je dragulj u masiBahamut je dragulj u masi

Citat:
Ne razumjem zašto je tebi Bog i evolucija nespojiv? Nije valjda da misliš da su postojali Adam i Eva zaista? Da je Bog bacio dvoje ljudi na Zemlju, pa ajte'. Ja ću se masakrirati tupim nožem ako te to učila vjeroučiteljica. Adam i Eva su simbolika!!! Npr. samo ime Adam znači na hebrejskom ad'adam ili ti čovijek od zemlje. Of kors da postoji evolucija kojoj je jedini pokretač Bog.
Aha znači Adam i Eva su simbolika...po čemu onda u Bibliji možemo znati što je simbolika a što nije...

Na kraju koja je razlika između biblije i grčkih mitova?

Citat:
Nisam ja rekla da smo mi superiorniji ili manje razvijeni od možda nekih tamo vanzemaljaca. Uopće o tome ne razmišljam. Ako već razmišljam o postojanju vanzemaljaca onda mislim da je to nešto što nije fizički, što nema istu materiju ko mi, što ima nešto što ne možemo mi dokučiti svojim mozgom i osjetilima.
hmph zašto ne bi imali sličnu materiju kao i mi...slažem sa Oggyem,uvjeti za nastajanje života su svugdje jednaki,po tome je logično da bi vanzemaljci trebali imati sličnu materiju kao i mi.
Bahamut je offline  
Odgovori sa citatom
Star 03-09-07, 12:37   #7 (permalink)
Banned

Datum registracije: 14-05-07
Poruka: 619
greta12 će uskoro biti poznatgreta12 će uskoro biti poznatgreta12 će uskoro biti poznatgreta12 će uskoro biti poznatgreta12 će uskoro biti poznatgreta12 će uskoro biti poznatgreta12 će uskoro biti poznatgreta12 će uskoro biti poznatgreta12 će uskoro biti poznat

Citat:
Ne vjerujem da postoji nešto, a ako i postoji vjerojatno nikad nećemo doći do njih. Koliko nam je godina evolucije trebalo da dođemo do Mjeseca? Do Marsa su samo takve komplikacije, a kad gledaš Mars je od Zemlje (u razmjerima svemira) udaljen "da možeš pljunuti do njega".

Da, samo što tzv. astronomska revolucija počinje valjda unazad sto godina i nevjerojatno brzo napreduje. Tako da svaka godina donosi ogromna otkrića.
greta12 je offline  
Odgovori sa citatom
Star 03-09-07, 14:30   #8 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 18-01-07
Poruka: 408
Mazda890 se izdvaja iz mase

naravno da postoje...
Odgovori sa citatom
Star 03-09-07, 15:11   #9 (permalink)
Drugarica učiteljica

Citat:
Pravi autor: Bahamut Pogledaj Poruke
Aha znači Adam i Eva su simbolika...po čemu onda u Bibliji možemo znati što je simbolika a što nije...
Za to bi trebao studirati teologiju. Ili se dublje baviti egzegezom.
Ali eto, za tebe je dovoljno da znaš da su Adam i Eva simbolika.

Citat:
Pravi autor: ciaos Pogledaj Poruke
Da, samo što tzv. astronomska revolucija počinje valjda unazad sto godina i nevjerojatno brzo napreduje. Tako da svaka godina donosi ogromna otkrića.
U to ne sumnjam. Ali čisto sumnjam da će dosegnuti tako velika okrića u nekom bližem razdoblju.
ritam ti lijepe za noge
teica je offline  
Odgovori sa citatom
Star 03-09-07, 15:12   #10 (permalink)
dr.sc. Foruma

Citat:
Pravi autor: Mazda890 Pogledaj Poruke
naravno da postoje...
Sad mogu mirno umrijet znajući da sam bio u pravu.
Daj pobogu neke argumente, nesto, išta
Oggy je online sada  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: postoje, vanzemaljci

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 15:33.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103