| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Rub Znanosti Raspravljate o temi Postoje li vanzemaljci u Znanost forumu; Prebaceno iz jednog topica ovdje, nadam se da se teica nece naljutiti... Zato što u nešto možeš i ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #1 (permalink) |
| dr.sc. Foruma Datum registracije: 21-12-06 Lokacija: U pripizdini Godina: 27
Poruka: 3,463
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Postoje li vanzemaljci Prebaceno iz jednog topica ovdje, nadam se da se teica nece naljutiti... Zato što u nešto možeš i ne moraš vjerovati. Ja ne vjerujem. Vjerujem da je Bog nas stvorio na svoju sliku, nas koji možemo razmišljati, razumno djelovati, koristiti razum i da je to isključivo dao živim bićima (ljudima). Ne vjerujem da postoji nešto, a ako i postoji vjerojatno nikad nećemo doći do njih. Koliko nam je godina evolucije trebalo da dođemo do Mjeseca? Do Marsa su samo takve komplikacije, a kad gledaš Mars je od Zemlje (u razmjerima svemira) udaljen "da možeš pljunuti do njega". Malo paradoksno pojašnjavas jer u početku govoris o tome kako je Bog dao razum (živim bićima) ljudima, a onda pred kraj spominješ evoluciju... nije mi to spojivo jedno sa drugim. Zbog čega mislis da Bog (sa svim svojim sposobnostima) je toliko sebican da bi razum dao samo i isključivo nama ljudima? Pokraj tolikog svemira? Ja bi prije rekao da uz svoju neizmjernu božiju mudrost je to poprilično bedast čin. Vrlo rizičan čak bi se reklo. Pogle samo koliko nam fali da se svi medjusobno ne pokokamo sa nuklearnim bombama. I u roku par sati ode njegov eksperiment... Ovako će svoju moć raspodijeliti na par strana pa mili moji k'o prvi do savrsenstva.....i k'o zna, mozda smo mi najblizi?! Zasto se uvijek podrazumjeva da su vanzemaljci obavezno tehnički i kultorološki superiorniji nama? Mozda cemo bas mi osvojiti neku vanzemaljsku civilizaciju? ![]() Eto, my 2 cents za razglabati u ponedjeljak prije podne ![]()
__________________ DI GOD POGLEDAN GUZICE I SISE SVUGDI,PARI MI SE LUDIN,LJUDI... GRUDI KA PUDING,SISE PARI MI SE SMIJU MI SE...CICE... |
| | |
| | #2 (permalink) | ||
| Drugarica učiteljica Datum registracije: 14-08-06 Lokacija: Zagreb Godina: 24
Poruka: 4,555
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Postoje li vanzemaljci Citat:
Ne razumjem zašto je tebi Bog i evolucija nespojiv? Nije valjda da misliš da su postojali Adam i Eva zaista? Da je Bog bacio dvoje ljudi na Zemlju, pa ajte'. Ja ću se masakrirati tupim nožem ako te to učila vjeroučiteljica. Adam i Eva su simbolika!!! Npr. samo ime Adam znači na hebrejskom ad'adam ili ti čovijek od zemlje. Of kors da postoji evolucija kojoj je jedini pokretač Bog. Citat:
Ne pridodajem Bogu nikakve ljudske osobine kao npr. sebičnost, a pogotovo neke "grešne". Bog = Apsolutno savršenstvo. Ne bih ulazila u to "što si je on mislio kad je" Odkud ja znam šta on "misli", a uz to, razmišljanje je ljudska osobitost. A ljudi su grešni, Bog nije. Eto. Nisam ja rekla da smo mi superiorniji ili manje razvijeni od možda nekih tamo vanzemaljaca. Uopće o tome ne razmišljam. Ako već razmišljam o postojanju vanzemaljaca onda mislim da je to nešto što nije fizički, što nema istu materiju ko mi, što ima nešto što ne možemo mi dokučiti svojim mozgom i osjetilima.
__________________ Zamisli na bijelom konju kako nebom sipas smaragde zamisli galopiras sam po nebu od marmelade pjevusis neke pjesmice vjetar ti siba u lice ...zamisli da kao obloge ritam ti lijepe za noge | ||
| | |
| | #3 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Postoje li vanzemaljci Nemoj se masakrirati tupim nožem, nije vrijedno toga. Bio sam jedan sat na vjeronauku. I kad me vjeroučitaljica vrlo "smirenim" glasom htjela uvjeriti da MORAM svaku nedjelju biti u crkvi sam odustao od iste. Nemoram ići u crkvu i vjeronauk da bi bio vjernik... Znači glede evolucije i Njegovog utjecaja na to. Bog je po teoriji samo maltene pokrenuo Big Bang? Ima smisla definitivno. Jer to i mene muči, kako je uopće došlo do Velikog Praska?! No, ja sam više čovjek koji vjeruje u slučajnost nego u Boga. Svatko svoju viziju svijeta ima ![]() Sto se tiče vanzemaljaca i kako oni izgledaju - šteta sto nisi razmisljala o tome. Tu bi se dalo fajn toga razglabati. Ja smatram da su "materijalno" dosta slični nama. (ipak je sve to ugljik, vodik, kisik i sl.). Jedino što drugacije izgledaju, od drugaciji stvari žive. ALi u teoriji bi trebali biti slični... Ostali, ajte malo razgovora. Čekam Vuxsa i njegovu teoriju ![]()
__________________ DI GOD POGLEDAN GUZICE I SISE SVUGDI,PARI MI SE LUDIN,LJUDI... GRUDI KA PUDING,SISE PARI MI SE SMIJU MI SE...CICE... |
| | |
| | #4 (permalink) | |||
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Postoje li vanzemaljci Citat:
Eto znadoh, vjeroučiteljica je kriva za sve. Citat:
Citat:
__________________ Zamisli na bijelom konju kako nebom sipas smaragde zamisli galopiras sam po nebu od marmelade pjevusis neke pjesmice vjetar ti siba u lice ...zamisli da kao obloge ritam ti lijepe za noge | |||
| | |
| | #5 (permalink) | |||
![]() Citat:
Citat:
![]()
__________________ DI GOD POGLEDAN GUZICE I SISE SVUGDI,PARI MI SE LUDIN,LJUDI... GRUDI KA PUDING,SISE PARI MI SE SMIJU MI SE...CICE... | |||
| | |
| | #6 (permalink) | ||
| dr.sc. Foruma Datum registracije: 14-03-07 Godina: 20
Poruka: 2,064
Na kraju koja je razlika između biblije i grčkih mitova? Citat:
| ||
| | |
| | #7 (permalink) | |
| Banned Datum registracije: 14-05-07
Poruka: 619
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Postoje li vanzemaljci Citat:
Da, samo što tzv. astronomska revolucija počinje valjda unazad sto godina i nevjerojatno brzo napreduje. Tako da svaka godina donosi ogromna otkrića. | |
| | |
| | #9 (permalink) | |
Ali eto, za tebe je dovoljno da znaš da su Adam i Eva simbolika. U to ne sumnjam. Ali čisto sumnjam da će dosegnuti tako velika okrića u nekom bližem razdoblju.
__________________ Zamisli na bijelom konju kako nebom sipas smaragde zamisli galopiras sam po nebu od marmelade pjevusis neke pjesmice vjetar ti siba u lice ...zamisli da kao obloge ritam ti lijepe za noge | |
| | |
| | #10 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Postoje li vanzemaljci Sad mogu mirno umrijet znajući da sam bio u pravu. Daj pobogu neke argumente, nesto, išta ![]()
| | |
![]() |
| Tagovi: postoje, vanzemaljci |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 15:33.