Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Rub Znanosti
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Rub Znanosti Raspravljate o temi -Tunguska Katastrofa (nedajte da vas ime zavara xD) u Znanost forumu; Ovako mislim da na forumu nema ove teme al ako ima opet oprostite. Ovako zanimaju me vaša razmišljanja ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 29-03-08, 08:03   #1 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 23-07-07
Godina: 16
Poruka: 365
Sayrex se izdvaja iz mase
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Sayrex Pošalji poruku preko Skype-a korisniku Sayrex
-Tunguska Katastrofa (nedajte da vas ime zavara xD)

Ovako mislim da na forumu nema ove teme al ako ima opet oprostite. Ovako zanimaju me vaša razmišljanja o ovom događaju.
1908. Je u sibiru na nebu viđen neobični objekt koji pada (a ono 1908 ljudi nisu ni znali šta može bit xD) to je palo na zemlju. "Većina očevidaca svjedoči o jednoj eksploziji, no neki i o više njih, koja se dogodila 30. lipnja 1908. u Sibiru. Prilikom eksplozije su stabla u krugu od 30 kilometara uništena i spaljena, te svinuta, a prozori i vrata u 65 km udaljenom mjestu Wanawara su popucali. Procjenjuje se da je događaj obuhvatio područje površine od 2.000 km2 i uništio 60 milijuna stabala. Čak su i putnici Transsibirske pruge, udaljene 600-tinjak km, svjedočili o potresima i svjetlima na nebu. Jedan lovac je preminuo od snažnog pritiska od eksplozije, a moguće je da je poginulo i više ljudi.

Tek se 19 godina kasnije, 1927., jedna ekspedicija uputila na to područje kako bi istražilo što se dogodilo. Profesor Leonid Aleksejvič Kulik je vodio ekspediciju te je 1938. napravio i slike regije. Još je 1921. nagovorio Sovjetsku vladu da mu financira istraživanja. Nije začudo našao nikakav krater, nego samo uništeno i spaljeno drveće. Ekspedicija Gennadya Plekhanova nije pronašla nikakvu radijaciju.
Prema procjenama, jačina eksplozije od 10 do 15 Megatona TNT-a bi bila potrebna da prouzroči takvo uništenje. To odgovora višestruko većoj snazi od one od atomske bombe „Little Boy“ bačene na Hiroshimu 1945. Neki spominju i jačinu od čak 50 Megatona TNT-a."
Sad godine poslje oni su na tom mjestu našli neke komade nekog broda koji je obložen kristalima i s nekim čudnim mapama (zaključili su svemirske) i, sad su prema nekin saznanjima šta ih kad je to palo nije bilo zakljućili jednu stvar, kad je to "nešto" palo da je treba bit smak svjeta, al ipak nije, zašto? Nakon toga su povezali one komade broda šta su zaključili da su navigacijske karte za svemir i došli do saznanja da ako je istinito ima života u svemiru, i taj život nije neprijateljski prema nama xD
Oni su shvatili da je taj komet bia puno puno veći al kad je doša do zemlje naglo se rastavia u puno djelova i samo jedan mali (najmanji) pao na zemlju. Prema nekin saznanjima su shvatili da je komet u prije pada u nešto udrio da se rastavi, zaključili su da je neka druga "civilizacija" ili bolje rečeno neki vanzemaljci da su oni znali za to i da su stavili svoj brod na putanju tog kometa da se tako sudari i da nas spase od smaka svijeta, ali nezna se dali je koga bilo u brodu ili ne, a na onin komadima broda su nađene velike količine kristala (istog ka ovog na zemlji). Znaći ako je istina oni su nas ili stvarno stvorili genetskim inžinjegingom ili ipak imaju nekakve koristi od nas xD

e sad me zanima šta mislite o ovome da su nam ejlieni spasili dupe? xD

Zadnji Uredio Sayrex : 29-03-08 u 08:05.
Sayrex je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 29-03-08, 10:32   #2 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 09-12-07
Godina: 23
Poruka: 196
mate_jeb@te se izdvaja iz mase
Re: -Tunguska Katastrofa (nedajte da vas ime zavara xD)

prvi put cujen o ovome ja san mislija udrija komet i to je to.
Odgovori sa citatom
Star 29-03-08, 11:02   #3 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 02-06-06
Godina: 21
Poruka: 3,057
daka je dragulj u masidaka je dragulj u masidaka je dragulj u masidaka je dragulj u masidaka je dragulj u masidaka je dragulj u masidaka je dragulj u masidaka je dragulj u masidaka je dragulj u masidaka je dragulj u masidaka je dragulj u masi

Ja sam čuo za ovo, bilo je prije u emisiji "Na rubu znanosti", al to da su našli dijelove svemirkog broda sumnjam.

Samo kad sam ja gledo o tome u emisiji govorili kako je to "tijelo" pred udar sa zemljom naglo promjenilo smjer i zato se valjda sumnja da je to navodno bio svemirski brod.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 29-03-08, 11:12   #4 (permalink)
Regularni forumas

Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Sayrex Pošalji poruku preko Skype-a korisniku Sayrex

Citat:
Pravi autor: daka Pogledaj Poruke
Ja sam čuo za ovo, bilo je prije u emisiji "Na rubu znanosti", al to da su našli dijelove svemirkog broda sumnjam.

Samo kad sam ja gledo o tome u emisiji govorili kako je to "tijelo" pred udar sa zemljom naglo promjenilo smjer i zato se valjda sumnja da je to navodno bio svemirski brod.
Komadi sv. broda možda nisu, ali navigacijske karte za svemiru jesu, jer su rekli da nema šta drugo da bude
Odgovori sa citatom
Star 29-03-08, 11:22   #5 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 02-06-06
Godina: 21
Poruka: 3,057
daka je dragulj u masidaka je dragulj u masidaka je dragulj u masidaka je dragulj u masidaka je dragulj u masidaka je dragulj u masidaka je dragulj u masidaka je dragulj u masidaka je dragulj u masidaka je dragulj u masidaka je dragulj u masi

Kakve navigacijske karte?
Odgovori sa citatom
Star 29-03-08, 11:25   #6 (permalink)
Moderator Foruma

Datum registracije: 12-05-05
Godina: 22
Poruka: 4,162
_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar

Ne znam ko je šta zaključio, ali ovo je čista glupost... "Karte svemira"... otkud ikome ideja da i nađemo neki oblik izvanzemaljskih informacija da bi ih bili makar približno u stanju protumačiti... sigurno su te karte još i na engleskom bile... ako postoji napredna civilizacija, sigurno ne crta karte na papiru ili nečem sličnom... pohranjene su im informacije u nekom obliku... kao što ih mi pohranjujemo u računalima... a da smo mi sposobni tumačiti i prevesti te oblike u nešto nama razumljivo... nema šanse... pa hiroglife su tumačili desetljećima...
Her passion is a kiss And I can not resist-----------
_Aris_ je offline  
Odgovori sa citatom
Star 29-03-08, 13:39   #7 (permalink)
Starter

Datum registracije: 21-03-08
Godina: 28
Poruka: 20
Mr. Smith se izdvaja iz mase

Indicije o nuklarnim sukobima sežu puno dalje u povijest. Arheološki nalazi i znanatvena ispitivanja potvrđuju izvornost, orginalnost Sumeranskih ploča.
Na tim pločama jasno su iscrtane letjelice. Tekstovi ne opisuju samo letjelice, več i njihovo nuklearno naoružanje, projektile, lasere, nadsvjetlosne i nadzvučne brzine, smrtonosni prah koji pada iz "cvjetova smrti". Kasniji zapisi opisuju otpadanje noktiju, kose, genetske mutacije, "spaljenu zemlju" na kojoj nema života. Buduče generacije naširoko zaobilaze taj teren...
Ta civilizacija je je svoje vladare smatrala božanstvom.
Čini se...ne bez razloga jer upravo su vladari bili vlasnici letjelica i koristili ih samo u krajnjim slučajevima međusobnih sukoba.
Slike vladara na pločama nisu potpuno ljudolika.
Glave, ruke i stopala su potpuno dehumanizirana.
Ickeova teorija o Iluminatima paralelno se podudara s
argumentima Sumeranskih ploča.
Mr. Smith je offline  
Odgovori sa citatom
Star 29-03-08, 13:45   #8 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 09-11-06
Poruka: 2,900
lol_lol ima ono neštolol_lol ima ono neštolol_lol ima ono neštolol_lol ima ono neštolol_lol ima ono neštolol_lol ima ono nešto

kako se na engleski zove ta katastrofa?

ako sve to tako jasno i lijepo pise, jesu rusi ili amerikanci pokusali to iskoristit kako, za naoružanje i slicno?
Odgovori sa citatom
Star 29-03-08, 21:46   #9 (permalink)
Regularni forumas

RUsi su plačali ekspediciju koliko ja znam, i to nisam reko da SU navigacijske karte nego da su ploče na kojima su crteži, al se smatra da su karte navigacijske
Odgovori sa citatom
Star 29-03-08, 22:33   #10 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 01-08-06
Poruka: 968
negatron je zabranio reputaciju

Tungusku katastrofu uzrokovao je komad raspadnutog kometa, koji se posve rastopio prolazeći (padajući) kroz Zemljinu atmosferu, tako da je na kraju preostao samo izuzetno jak udarni val zraka koji je sravnio sa zemljom više od tisuću hektara sibirske tajge, ali krater nije napravio, jer nije ostalo čvrstog materijala koji bi ga iskopao pri udaru.

Ta teorija potvrđena je pronalaskom više komada sitnih, crnih dijamanata, koji su se stvorili pri velikim tlakovima i temperaturama kojima je bio podvrgnut fragment kometa dok je prolazio kroz Zemljinu atmosferu, a nastali su od ugljikovih spojeva koji se nalaze u malim količinama kao nečistoća u svakom kometu.
Odgovori sa citatom
Odgovor

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 12:02.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103