mozes na bilo koji tv koji ima AV...
Raspravljate o temi Digitalna TV u Televizija forumu, dio Kultura i Zabava foruma; zanima me da li se mora kupiti novi TV ili je moguce DVB-t antenom primati digitalni signal na tv s ...
prodajem domaci bagremov med 40kn/tegla. zagreb i zapadni dio zagreba. mail: drasko2002@gmail.com
mozes na bilo koji tv koji ima AV...
AV? onda moram imati i neki reciver?
prodajem domaci bagremov med 40kn/tegla. zagreb i zapadni dio zagreba. mail: drasko2002@gmail.com
ako imaš signala, ja kupio receiver i opet ne mogu gledati
da, država dijeli čak i bonove za kupnju receivera
Aha, ja sam se odma prebacio na reciver
Nemam pojma ni da postoji digitalna antena koja se moze direktni ubost u TV, bez ikakvog recivera![]()
a kakvo je stanje ako imaš kabelsku?
pretpostavljam da su antena i reciver dvije razlicite stvari. ili grijesim?
pretpostavljam da uz reciver dolazi i daljinski kojim mozes na AV birati programe, a uz nove televizore DVB-t ready, a nemaju antenu, treba samo antena?
Bonovi koje dijeli vlada su za reciver.
Na njega mozes spojit i najobicniju riblju kost. Te antene na koje ti mislis su vjerovatno neke posebne antene da bi digitalni signal bio jaci i bez smetnji. Ne vjerujem da ih mozes jednostavno ucackat u TV, osim ako on nije HD ready...
A uz reciver dobijes daljinski i s njim vrtis ta 4 nasa programa. S daljinskim od Tv-a prebacis na AV
evo, iako sam ja postavio pitanje, ovo sam nasao na drugom forumu za antenu:
- antene se ne biraju prema onome što se gleda nego po prijemnoj frekvenciji
- frekv. opseg DVB-T je obi?ni zemaljski UHF pa ti treba bilo koja
UHF antena
- slijedom gornjeg ne postoje DVB-T antene kao ni "color tv antene"
(ne daj da te varaju)
- nešto što krasi poja?anje 20/36dB u tom frekv. opsegu ima poja?alo
- poja?ala su dvosjekli ma? jer poja?avaju i ono što ti ne treba, posebno
ona sa tako enormnim poja?anjem (36dB je strava)
- antena ti ni na koji na?in ne može skuriti receiver.
- ovisno o tvojoj lokaciji može ti biti sasvim OK obi?ni jeftini log-periodic
(tzv. riblja kost) i novi pošten koaks. Tu nema savjeta sa strane nego proba na tvojoj lokaciji.
- vanjska antena treba biti propisno uzemljena
edit: zanima me kako ce starci (50+) koji su tehnoloski zaostali i ne razumiju, niti zele razumjeti tehnologiju instalirati tu antenu. jer koliko sam uspio drugdje procitati, dugacka je lista problema s kojima se ljudi susrecu prilikom instalacije digitalnog prijemnika.
Zadnji Uredio GajbaPive : 26-10-09 u 20:18
tako je...dvb-t pretvara zemaljski signal u digitalni
ako je digitalna antena onda bi i signal trebao biti digitalni ako se ne varam.
htv daje HD signal na nekim podrucjima, to je njihov promo kanal...da bi gledao to u HD formatu trebaš imati i onaj MPEG-4 ako se ne varam.