| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Tuning i Styling Raspravljate o temi koje felge da kupim?? u Automobilizam i Motori forumu; za sada su gore serijski amortizeri i opruge. U buducnosti sam planirao stavit samo opruge ili cijeli komplet (opruge i ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #11 (permalink) |
| Trenutno u mirovini Datum registracije: 27-11-05 Lokacija: Hagan's City
Poruka: 4,349
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: koje felge da kupim?? za sada su gore serijski amortizeri i opruge. U buducnosti sam planirao stavit samo opruge ili cijeli komplet (opruge i amortizeri sa stelanjem tvrdoce)... moram prvo vidit kako ce se auto ponasat sa ovim niskoprofilnim gumama! Pokusat cu nac neku sredinu...
__________________ ...zašto si taka ko da sam ja bezveze,ne znas da se meni svi klanjaju kad uđem u kazneni prostor i zamahnem... |
| | |
| | #12 (permalink) |
| Regularni forumas | Re: koje felge da kupim?? čovječe ti nisi normalan, ja imam 17 godina i izgleda da neke stvari bolje kužim od tebe, znači kod tebe je ovak npr: staviš veče felge i auto ti manje troši, sa širim felgama je auto nestabilniji (kaj se tiče mokrih uvjeta u jednu ruku da, ali ne potpuno).... jel ti tak misliš?????
__________________ SOUND . VISION . SOUL P i o n e e r |
| | |
| | #14 (permalink) |
| Akademik Foruma Datum registracije: 21-12-06 Lokacija: U pripizdini Godina: 28
Poruka: 3,941
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: koje felge da kupim?? A jeste zabrijali... Dečec stavlja felge zbog sminke, a ne zbog ganjanja po gradu. Kakva mrtva stabilnost na Corsi?! Ili aquaplaning. Mora biti jebena kisa da bi doslo do konkretnog aquaplaninga. A kad je takva kisa bogme se svi voze kao po jajima. Jedino ako si blesav, a tad ti ni Bog nece pomoci Ubodi neke lijepe felgice, moj savjet ti je ako ti se da zajebavati da odes malo do Slovenije, da se jeftinija roba naci ako imas stelu na grani. ps: pusti ove sta mrmljaju glede nisko profilnih. Neka guma u dimenziji 195/50 15 kosta cca 500kn, ta ista u nekoj drugoj dimenziji (ali u 15tici) kosta barem 50 kn vise. Na 4 gume je to bogme fina razlika. Moj topli savjet je da uzmes GY F1. Sad su na akciji u Molydonu - cca 500 kn. A guma je prebolesna. Sto se tiče Dezenta - imam ih ja na svojoj kahlici i nekako mi se nekane cine. Nisu bas pretjerano izdrzljive. No, zato imamo Jelinica (iza Cibone) ili Slaveka (u Sv. Nedelji) pa nek se oni bakcu s time ![]() Pucaj ak te jos kaj zanima.... |
| | |
| | #15 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: koje felge da kupim?? upravo si to dobro rekao!! stavljam ih zbog sminke , sa mojim 1.2 motorom bas se mogu naganjat po gradu Ma gledao sam ja i mislio uzet 185/55 al dođe guma skuplja i do 150...pa puta cetiri i to je vec 600 kn razlike a kad se vozis sporo i sminkerski lako uocavas i obilazis rupe Steta sto nemam veze na carini, prosao bi u Sloveniju, ovak cu morat uzimat robu ovdje kod nas... Sta ti imas od Dezenta?? koju felgu??
__________________ ...zašto si taka ko da sam ja bezveze,ne znas da se meni svi klanjaju kad uđem u kazneni prostor i zamahnem... |
| | |
| | #16 (permalink) |
| Regularni forumas Datum registracije: 11-02-06
Poruka: 212
![]() | Re: koje felge da kupim?? Hagane druze 15' su oke, to ti preporucujem, imas 1.2 i sve super ali vjeruj mi, probaj 16' ionako ti auto ne ide, kao ni meni, zasto onda barem ne bi dobro izgledao teoretski ide na svaki auto za 2 cola veci tockovi, ako uzmes neke lakse felge auto bi cak i isaobubrezi ce ti se tresti, ali kao sto ce ti svaka sponzorusa znati reci, treba malo i trpiti za ljepotu, ali uzimat ces sportske amortizere pa ces si valjda moci nastelati tvrdocu - uzmi 16' to ti je moj savjet 5 rupa nije problem, to svaka šuša zna, stavis distance i na njima si fino napravis koliko god rupa hoces...jedino moras paziti da ti tockovi ne vire previse iz auta a sto se tice flegi, svatko ima svoj ukus. ja sam npr otkacio na one prve Dezentove, jer sam takve neke trazio slicne, od TSWa, koji se vise ne prodaje u Rvackoj.... ako ces uzimati 15', gledaj da ti krakovi idu od ruba do ruba, sto vizualno povecava felgu, a ako ces uzeti 16' onda mozes i neke Švabo stylee sa rubom, nisam vidio koji je auto, jel to Fiesta? petokrakih ima kaki hoces, i ima ih svaki čoban, a ti valjda zelis biti drukciji od njih? uzmi neke s vise krakova, ne mora ih biti previse, ali da sakriju tuzne dobose odozada, koje nikako nemoj obojati u crvenu, jer to isto ima svaki "tjuner" ako bas zelis 5 krakova, uzmi neke od felgi s duplim krakovima boja felge isto nije problem, lijepo odes kod nekog majstora i za porciju ćevapa i gajbu piva dobijes boju po zelji npr. crna sredina i srebrno-polirani rub je hit ovih dana, ali kako ti zelis...sve ovisi sta volis. evo vam za kraj par komada, barem meni najboljih felgi: malo OZa ![]() malo MAKa ![]() ![]() Team Dynamics Racing: ![]() Toora: ![]() Tenzo: ![]() ![]() Old School Style: - Schmidt TH line ![]() |
| | |
| | #17 (permalink) | |
| Nježni predator | Re: koje felge da kupim?? Citat:
Aquaplanih se s 2" širom gumom javlja već pri brzini od 90 km/h na svakoj lokvici vode, zbog čega vrlo lako možeš završiti u kanalu i na potpuno ravnoj cesti. Investicija u Al felge se ne može ekonomski otplatiti, i potpuno je jasno da se Al felge na vozilo koje ne služi za trke stavlja isključivo zbog šminke. Meni su ove mrak: ![]()
__________________ Pokušavam doći do istine, a ne činjenica i dovoljno sam star da ih znam razlikovati. Jerzy Kosinski | |
| | |
| | #18 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: koje felge da kupim?? ima vrlo lijepih felgi esseker sto si ti ovdje stavio, ali vecina tih felgi se ovdje ne moze kupit.. ili ih nemaju u dimenzijama koje meni trebaju.. mozda ima negdje vani za narucit ,al mi se neda zezat s time!! Pomislio sam stavit i 16", al onda ide jos niza guma 195/45/16, a kakve su nase ceste mislim da se to ne isplati....uz to morao bi nadoplatit jos nekih 2-2,5tkn buduci da guma u toj dimenziji dođe oko 850 kn... budem se zadovoljio i s felgom od 15 cola!
| | |
| | #19 (permalink) |
| Akademik Foruma Datum registracije: 21-12-06 Lokacija: U pripizdini Godina: 28
Poruka: 3,941
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: koje felge da kupim?? Hagane, imam Dezent T. Vjerujem da u 15tici ce na Corsi izgledat predobro. Naravno uz uvjet da spustis auto. Na stock visini će to sve izgledati pomalo smjesno ![]() Evo kako to zgleda na mojoj kahlici ![]() |
| | |
| | #20 (permalink) | |
| Regularni forumas Datum registracije: 15-04-06 Lokacija: Zagreb Godina: 29
Poruka: 352
![]() | Re: koje felge da kupim?? Citat:
djelomično ste obojca u pravu.... pazi ti prelaziš sa manje dimenzije u veču ali u svim smjerovima,samim time je felga veča pa i time teža,felga ti je sada šira + na nju dolazi neka guma od ???kg-a vanjski promjer nesmiješ mjenjat a on ti je visina gume + "visina" felge. masa bi ti bila smanjena kad bi gazna površina ostala ista al tu ideš na dimenziju + i u rezultatu bu te ispalo da imaš ajmo bezveze reč pol kile teži no držalo bu puno bolje | |
| | |
![]() |
| Tagovi: felge, tuning |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 10:52.

a kad se vozis sporo i sminkerski lako uocavas i obilazis rupe