Raspravljate o temi Poklanjam mačorca 6mj u Udomljavanje životinja forumu, dio Kućni ljubimci foruma; Priča ukratko: Muški, sivi tigrasti (kao s viskas reklame ), star oko 6 mj, naučen na pijesak, jako dobre naravi, ...
Priča ukratko: Muški, sivi tigrasti (kao s viskas reklame), star oko 6 mj, naučen na pijesak, jako dobre naravi, samo prede, još nisam čuo da je mijauknuo ijednom , voli se maziti, igrati i sve što vole mladi mačorci .
Priča cijela: dakle, rođen je i odrastao vani, primjetio sam ga u susjedstvu dok je bio jos beba i bio je strasno simpatican, istovremeno radoznao a oprezan, nije dao da mu se prilazi samo tako, pa do nedavno nisam ostvario kontakt s njim. Inace je uvjek bio sa jednim malo većim koji je bio i hrabriji, pa ga je ovaj mali pratio u stopu. Tako su oni uživali cijelo proljeće i ljeto, skitali se pod zvjezdanim nebom i uspjeli preziviti zahvaljujuci nekim susjedama koje su ih hranile, a spavali gdje se uspiju zavuci. Nedavno sam saznao da je ovaj malo veći i hrabriji kompanjon krepao prije mjesec dana iz nepoznatog razloga, pa je sivi ostao sam. Prije dva tjedna smo ga slucajno vidjeli u mojoj garazi (nakon sto ga dugo nisam vidio), htio se valjda zavuci na toplo jer je vani bas zahladilo, pa smo ga pustili malo u kucu tek toliko da se malo poigramo, damo mu klope, i pustimo opet van (nisam ga namjeravao zadržati iako je neodoljiv, jednostavno nisam za kućnog ljubimca iako volim sve životinje). I tako je on par dana dolazio redovito da malo odspava u kuci, pojede u miru, malo se igramo i onda van. Kad ga ne bi bilo dva dana vec bi se zabrinuo, tražio ga okolo, nekako mi se uvukao pod kožu, čak sam bio spreman primiti ga preko zime kad bude baš hladno da prespava kod mene.
Ali jučer kad se vratio nakon dvodnevne skitnje bio mi je odmah čudan, nije htio jesti, igrati se, izgubljen pogled, tetura, i još neki simptomi po kojima sam zaključio da je pojeo otrov (tako mu je umro i prijatelj), znači da ih se neki gad u susjedstvu hoće riješiti i stavlja im otrov u hranu. Odmah smo otišli veterinaru gdje je dobio 3 injekcije i ono protiv parazita, sad mu ide na bolje i idemo kod veta svaki dan na nove injekcije. Ja ga sad ne mogu više pustiti van da se ne bi cijela priča ponovila, sad je preživio čistom srećom što se pojavio na vrijeme pa smo uspjeli brzo reagirati. Njemu je dobro i u kući i vani, tako da mu je svejedno.
Tako da je sad završio kod mene sviđalo se to meni ili ne, i htio bih mu naći drugi dom, iako ću se tužan rastati od njega, najradije bi da je to i dalje mačak iz susjedstva koji svrati k meni da se poigramo i da pojede, ali to nije moguće zbog ovih gadova trovača, a ja kao što rekoh nisam za kućnog ljubimca nikakvog i puno me nema doma.
Ja sam iz Siska, spreman sam dovesti ga u krugu od 50km (znači i do ZG), ali molim samo ozbiljne udomitelje da se jave i da znam da ide u dobre ruke (ponavljam, može biti i kućni i vanjski mačak, samo ako je susjedstvo ok).
Kontakt:
mob: 099/3114399,
mail: andrej.hanzevacki@gmail.com
Slike uskoro stižu, za početak imam ovu jednu (slikano mobitelom pa je mutna).
![]()

Odgovori sa citatom