| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Umjetnosti Raspravljate o temi crteži rađeni olovkom i ugljenom u Kultura i Zabava forumu; Citat: Pravi autor: graphite Privitak 179369 Evo ja se baš na ovom portretu spremam započet radit kosu. Kosa je crna ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #131 (permalink) | |||
| Starter Datum registracije: 28-01-08
Poruka: 24
![]() | Citat:
![]() Citat:
)) Jedan od boljih nacina za upotrijebiti slobodno vrijeme, ako se mene pita![]() Citat:
No nastranu to, osobno hiperrealizam je kuriozitet, jer se pretvorio u "plotanje" fotografija. U ovakvoj domeni je i moj printer genijalni hiperrealist, ali jabih ipak volio da autori ostave mrrrvicu osobnosti u slikama Bajdvej, nakon neke 2000-te razdvojili su se hiperrealizam i fotorealizam, kao slikarski pravci. Evo:Hyperrealism (painting) - Wikipedia, the free encyclopedia Zadnji Uredio daidza : 23-03-08 u 01:10. | |||
| | |
| | #132 (permalink) | |
| Regularni forumas | Re: crteži rađeni olovkom i ugljenom Citat:
__________________ Yoshaah!! You guys, prepare for the counterattack!! We're gonna blow down Thriller Bark!!! | |
| | |
| | #133 (permalink) | |
| Starter Datum registracije: 27-02-08
Poruka: 31
![]() | Re: crteži rađeni olovkom i ugljenom Citat:
Nisam shvatio cemu ovo: "koristi edit"? Niti tko je to napisao... Osim toga ja sam ove citate svakom autoru slao u zasebnim porukama a ovdje mi je sve stavljeno u jednu poruku?? Je li to od Admina ucinjeno? Ne kazem da nije bolje ali volio bih sam biti autor svojih poruka...ima li ovaj daidza u dnu veze sa tim,je li on admin....hej daidza! | |
| | |
| | #134 (permalink) |
![]() | Re: crteži rađeni olovkom i ugljenom Re: crteži rađeni olovkom i ugljenom -------------------------------------------------------------------------------- Citat: Pravi autor: Anthony2 Šta reć o svemu tome,ok mene osobno to ne fascinira previše jer to kopiranje fotografije te kasnija izvedba u nekoj crtačoj tehnici i nije stvar nekog velikog talenta,mozda cak ima više snalažljivosti nego stvar tehnike.Tehnika se da naučit! Ja se ne bih slozio,ipak se to treba izmazati sve uljem na potpuno tocan nacin,znaci treba sliku dobro vidjeti,dobiti sve moguce nijanse ulja za svaki detalj a to treba znati.Vraski dobro znati.A i da znas treba puno truda.Slazem se da kad se tehnika nauci i kad osjetis da si sa tim na domacem terenu da se puno moze,ali ne vidim kako tu ikakva snalazljivost moze pomoci ako ne znas tehniku.Ne znam na kakvu snalazljivost mislis... Kad kazes da te ne fascinira sve to mozda si zapravo zavidna na taj doseg pojedinih slikara iskreno receno.Ja im zavidim osobno svakako,nema se tu sta kriti.Doduse tvoja primjedba je vjerojatno isla na to da tu nema neke ideje samog autora nego se radi o dupliranju originalne fotke.Ali ipak mislim da bi nasa prva reakcija trebala biti pohvala za silno ulozeni trud tih autora.Osim toga vecina slika se i kreira polazisno iz neke originalne teme,sa vecim ili manjim izmjenama..stvar samog autora.Ovdje namjera autorice nije mislim ni bila da predoci svoju ideju vec bas da pokusa klonirati sto bolje moze sam original pa zato ni ne mozemo ocjenjivati sliku sa te strane.Mozemo samo ustvrditi koliko je bila uspjesna u tome. |
| | |
| | #135 (permalink) |
| Uvaženi forumas Datum registracije: 16-03-08 Lokacija: zagreb Godina: 22
Poruka: 741
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: crteži rađeni olovkom i ugljenom zasto svaki put kad se nekom nesto ne sviđa mu se prikrpa pridjev "ljubomoran si na to".. nemres nekog uvjeriti da mu se svidi sto mu se ne sviđa.. i meni su crtkarije nastale kao kopiranje,a bez imalo maste, bezvezne. i jos kad su ovako kicaste.. ne kazem to tek tak, nego se i ja bavim crtanjem. godinama
__________________ Nietzsche:God is dead.God:Nietzshe is dead. |
| | |
| | #136 (permalink) |
| Regularni forumas Datum registracije: 23-04-07 Lokacija: zagreb Godina: 21
Poruka: 115
![]() | Re: crteži rađeni olovkom i ugljenom he he ni ja nikako ne volim hiperrealizam. suhoparno i besmisleno mi je.
__________________ We started off trying to set up a small anarchist community, but people wouldn't obey the rules. |
| | |
| | #137 (permalink) | |
| V.I.P. Član | Re: crteži rađeni olovkom i ugljenom Citat:
![]()
__________________ Vjerujem u.... | |
| | |
| | #138 (permalink) |
| Uvaženi forumas Datum registracije: 16-03-08 Lokacija: zagreb Godina: 22
Poruka: 741
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: crteži rađeni olovkom i ugljenom haha, da.. u neku ruku imas pravo. ali, ne sviđaju mi se moji radovi, pa mi nema smisla da ih "objavljujem".. sto da kazem "evo, ovo je sranje, nadam se da ce vam se svidit".. ali, eto, cim nacrtam sta pametno, stavim ovdje. + da svidja mi se crtez tvoje majke, onak lagano zamagljeno, izgleda ko neko sjećanje ![]()
__________________ Nietzsche:God is dead.God:Nietzshe is dead. |
| | |
| | #139 (permalink) | |
| V.I.P. Član | Re: crteži rađeni olovkom i ugljenom Citat:
![]()
__________________ Vjerujem u.... | |
| | |
| | #140 (permalink) | |
![]() | Re: crteži rađeni olovkom i ugljenom Citat:
Vjerojatno si mislila na moj post.Pa nisam rekao da je tu itko sigurno ljubomoran na nesto,bila je to samo sugestija,uvijek spremna za odbacivanje.U svakom slucaju ja cijenim bilo sta sto je bolje od onog sto ja radim.Ne mogu na to biti ravnodusan i mahnuti lakonski rukom i reci: ah to je suhoparno ko sto je tu netko spomenuo,i stati na tome.Ok,kritizirajmo tu suhoparnost ali pohvalimo bar nesto sto zasluzuje pohvalu,a tu sigurno ima aspekata koji zasluzuju pohvalu,tehnika sigurno recimo.Nemojmo samo kritizirati.Vecina nas je daleko od toga da postigne cak i pribliznu takvu "suhoparnost".Pa zar se to isto ne bi moglo reci i za Mihanoviceve slike? Da su suhoparne.Osobno ni ja ovakve hiperrealisticne slike ne mogu dozivjeti na duze gledanje,fasciniraju me samo na prvi moment,tad procijenim koliko je slikar uspio docarati stvarnost i tu taj dozivljaj prestaje.Dakle ovakve slike se ne moze dozivjeti ko neka klasicna djela iz povijesti,niti priblizno,ali ponavljam ona niti tendiraju da ih se tako shvati.Evo npr. ja bih puno vise volio vidjeti ovaj hiperrealizam venecijanskog kanala (koji je postavio graphite tu) u akvarelu,nekom dobrom akvarelu.Takve slike bih mogao dozivljavati vjecno. | |
| | |
![]() |
| Tagovi: crtezi, olovkom, radjeni, ugljenom |
« Vincent van Gogh
|
Waneov kutak »
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 10:02.