Idi nazad   Croportal Forum > Kultura i Zabava > Umjetnosti
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Umjetnosti Raspravljate o temi crteži rađeni olovkom i ugljenom u Kultura i Zabava forumu; Citat: Pravi autor: graphite Privitak 179369 Evo ja se baš na ovom portretu spremam započet radit kosu. Kosa je crna ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 22-03-08, 22:48   #131 (permalink)
Starter

Datum registracije: 28-01-08
Poruka: 24
overhaul se izdvaja iz mase
Citat:
Pravi autor: graphite Pogledaj Poruke
Privitak 179369
Evo ja se baš na ovom portretu spremam započet radit kosu. Kosa je crna i prosjeda - vidjet ćemo što će na kraju ispast.
Pa obrve su ti super ispale, ne sumnjam da ce i kosa biti super

Citat:
Pravi autor: TigarZG1 Pogledaj Poruke
Evo i nekih mojih davnih Samo da kažem...vidjevši one slike sa početka.... vratila mi se volja za crtanjem nakon dugo godina....
Vrlo dobro si crtao i super je sto ti se vratila volja)) Jedan od boljih nacina za upotrijebiti slobodno vrijeme, ako se mene pita

Citat:
He, He, He ! Predpostavljao sam da će biti ovakova ili slična reakcija. To je zato što nas naši mediji već preko 20 godina futraju informacijama kako je Zvonimir Mihanović vrhunski svjetski hiperrealist i kako nema boljih od njega. On nije loš slikar, ali sigurno u sferi hiperrealističnog slikarstva, on je daleko od stvarnog svjetskog vrha. Ovo su stvarno ulja na platnu (nemam nikakovog razloga da vam lažem) i da vam još malo raspirim zanimanje, postavit ću još dvije slike istih autora. Uživajte!!!

P.S. Shvaćam da ste nepovjerljivi, u početku nisam ni ja vjerovao.
Ma nasi mediji opcenito vole hraniti nas egoizam, zato i postoji nacionalizam, zbog potpirivanja prastare teze da je bas eto ova tocka centar zemlje i bas evo mi najbitniji No nastranu to, osobno hiperrealizam je kuriozitet, jer se pretvorio u "plotanje" fotografija. U ovakvoj domeni je i moj printer genijalni hiperrealist, ali jabih ipak volio da autori ostave mrrrvicu osobnosti u slikama Bajdvej, nakon neke 2000-te razdvojili su se hiperrealizam i fotorealizam, kao slikarski pravci. Evo:
Hyperrealism (painting) - Wikipedia, the free encyclopedia

Zadnji Uredio daidza : 23-03-08 u 01:10.
overhaul je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 23-03-08, 08:32   #132 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 23-07-07
Godina: 16
Poruka: 397
Sayrex se izdvaja iz mase
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Sayrex Pošalji poruku preko Skype-a korisniku Sayrex
Re: crteži rađeni olovkom i ugljenom

Citat:
Ima, ali prije toga, za sve koji ne vjeruju ili im je teško povjerovat,evo jedan postupak slikanja hiperrealističnog portreta po fazama (u ovom slučaju airbrushem s korištenjem kista za detalje - u takovim slučajevima se obično koriste akrilne boje). Rezultat je nevjerojatan, zar ne?

Pozdrav
Ma to je slika isprva bila pa su radili neke korake unazad xD mislin možda nije al nemogu virovat da se može nacrtat takvo šta da pari baš ka pravo...
Odgovori sa citatom
Star 23-03-08, 21:56   #133 (permalink)
Starter

Datum registracije: 27-02-08
Poruka: 31
specc se izdvaja iz mase

Citat:
Pravi autor: specc Pogledaj Poruke
Slusaj graphite ajde budi dobar pa nam daj ime tog autora ili neki link o svemu tome hoces?

PS: jos uvijek ne vjerujem u to i to je to.I ovo drzim fotkama.Kad vidim neke bolje dokaze mozda cu i povjerovati.

Dobri su crtezi,dobri,najbolja je ova djevojka desno,super izgleda.Kazes prije 20 godina crtano.Davno bjese.Ali tim interesantnije svakako.Ni ja nisam nista nacrtao 20-tak godina sve do prije jednog mjeseca otprilike.Tu nam je situacija slicna.

Jako sam nepovjerljiv....danas je sve moguce napraviti.

Koristi Edit!

Nisam shvatio cemu ovo: "koristi edit"? Niti tko je to napisao...
Osim toga ja sam ove citate svakom autoru slao u zasebnim porukama a ovdje mi je sve stavljeno u jednu poruku?? Je li to od Admina ucinjeno?
Ne kazem da nije bolje ali volio bih sam biti autor svojih poruka...ima li ovaj daidza u dnu veze sa tim,je li on admin....hej daidza!
specc je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 23-03-08, 22:18   #134 (permalink)
Starter

specc se izdvaja iz mase

--------------------------------------------------------------------------------

Citat:
Pravi autor: Anthony2
Šta reć o svemu tome,ok mene osobno to ne fascinira previše jer to kopiranje fotografije te kasnija izvedba u nekoj crtačoj tehnici i nije stvar nekog velikog talenta,mozda cak ima više snalažljivosti nego stvar tehnike.Tehnika se da naučit!

Ja se ne bih slozio,ipak se to treba izmazati sve uljem na potpuno tocan nacin,znaci treba sliku dobro vidjeti,dobiti sve moguce nijanse ulja za svaki detalj a to treba znati.Vraski dobro znati.A i da znas treba puno truda.Slazem se da kad se tehnika nauci i kad osjetis da si sa tim na domacem terenu da se puno moze,ali ne vidim kako tu ikakva snalazljivost moze pomoci ako ne znas tehniku.Ne znam na kakvu snalazljivost mislis...
Kad kazes da te ne fascinira sve to mozda si zapravo zavidna na taj doseg pojedinih slikara iskreno receno.Ja im zavidim osobno svakako,nema se tu sta kriti.Doduse tvoja primjedba je vjerojatno isla na to da tu nema neke ideje samog autora nego se radi o dupliranju originalne fotke.Ali ipak mislim da bi nasa prva reakcija trebala biti pohvala za silno ulozeni trud tih autora.Osim toga vecina slika se i kreira polazisno iz neke originalne teme,sa vecim ili manjim izmjenama..stvar samog autora.Ovdje namjera autorice nije mislim ni bila da predoci svoju ideju vec bas da pokusa klonirati sto bolje moze sam original pa zato ni ne mozemo ocjenjivati sliku sa te strane.Mozemo samo ustvrditi koliko je bila uspjesna u tome.
specc je offline  
Odgovori sa citatom
Star 24-03-08, 08:50   #135 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 16-03-08
Godina: 22
Poruka: 741
olja će uskoro biti poznatolja će uskoro biti poznatolja će uskoro biti poznatolja će uskoro biti poznatolja će uskoro biti poznatolja će uskoro biti poznatolja će uskoro biti poznat

zasto svaki put kad se nekom nesto ne sviđa mu se prikrpa pridjev "ljubomoran si na to".. nemres nekog uvjeriti da mu se svidi sto mu se ne sviđa.. i meni su crtkarije nastale kao kopiranje,a bez imalo maste, bezvezne. i jos kad su ovako kicaste..
ne kazem to tek tak, nego se i ja bavim crtanjem. godinama
Odgovori sa citatom
Star 24-03-08, 15:41   #136 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 23-04-07
Godina: 21
Poruka: 115
baja_bajic se izdvaja iz mase

he he ni ja nikako ne volim hiperrealizam. suhoparno i besmisleno mi je.
Odgovori sa citatom
Star 24-03-08, 15:59   #137 (permalink)
V.I.P. Član

Datum registracije: 15-07-07
Godina: 43
Poruka: 5,653
TigarZG1 je dragulj u masiTigarZG1 je dragulj u masiTigarZG1 je dragulj u masiTigarZG1 je dragulj u masiTigarZG1 je dragulj u masiTigarZG1 je dragulj u masiTigarZG1 je dragulj u masiTigarZG1 je dragulj u masiTigarZG1 je dragulj u masiTigarZG1 je dragulj u masiTigarZG1 je dragulj u masi
Pošalji poruku preko Skype-a korisniku TigarZG1

Citat:
Pravi autor: olja Pogledaj Poruke
zasto svaki put kad se nekom nesto ne sviđa mu se prikrpa pridjev "ljubomoran si na to".. nemres nekog uvjeriti da mu se svidi sto mu se ne sviđa.. i meni su crtkarije nastale kao kopiranje,a bez imalo maste, bezvezne. i jos kad su ovako kicaste..
Što nisi stavila neki svoj rad...
Odgovori sa citatom
Star 24-03-08, 17:15   #138 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 16-03-08
Godina: 22
Poruka: 741
olja će uskoro biti poznatolja će uskoro biti poznatolja će uskoro biti poznatolja će uskoro biti poznatolja će uskoro biti poznatolja će uskoro biti poznatolja će uskoro biti poznat

haha, da.. u neku ruku imas pravo. ali, ne sviđaju mi se moji radovi, pa mi nema smisla da ih "objavljujem".. sto da kazem "evo, ovo je sranje, nadam se da ce vam se svidit"..
ali, eto, cim nacrtam sta pametno, stavim ovdje.
+ da svidja mi se crtez tvoje majke, onak lagano zamagljeno, izgleda ko neko sjećanje
Odgovori sa citatom
Star 24-03-08, 18:30   #139 (permalink)
V.I.P. Član

Datum registracije: 15-07-07
Godina: 43
Poruka: 5,653
TigarZG1 je dragulj u masiTigarZG1 je dragulj u masiTigarZG1 je dragulj u masiTigarZG1 je dragulj u masiTigarZG1 je dragulj u masiTigarZG1 je dragulj u masiTigarZG1 je dragulj u masiTigarZG1 je dragulj u masiTigarZG1 je dragulj u masiTigarZG1 je dragulj u masiTigarZG1 je dragulj u masi
Pošalji poruku preko Skype-a korisniku TigarZG1

Citat:
haha, da.. u neku ruku imas pravo. ali, ne sviđaju mi se moji radovi, pa mi nema smisla da ih "objavljujem".. sto da kazem "evo, ovo je sranje, nadam se da ce vam se svidit"..
ali, eto, cim nacrtam sta pametno, stavim ovdje.
+ da svidja mi se crtez tvoje majke, onak lagano zamagljeno, izgleda ko neko sjećanje
Ne mora značiti da se nama nebi svidjeli tvoji crteži....svi smo za sebe najveći kritičari....a nigdje ni ne piše da crteži moraju biti savršeni....bitno je da izražavaju tebe i tvoj stil....evo i ja sam potpuni amater u crtanju....znači daleko od kvalitete onih sa početka ove teme....no to sam ja....i da hvala na pohvali....
Odgovori sa citatom
Star 24-03-08, 20:10   #140 (permalink)
Starter

specc se izdvaja iz mase

Citat:

Vjerojatno si mislila na moj post.Pa nisam rekao da je tu itko sigurno ljubomoran na nesto,bila je to samo sugestija,uvijek spremna za odbacivanje.U svakom slucaju ja cijenim bilo sta sto je bolje od onog sto ja radim.Ne mogu na to biti ravnodusan i mahnuti lakonski rukom i reci: ah to je suhoparno ko sto je tu netko spomenuo,i stati na tome.Ok,kritizirajmo tu suhoparnost ali pohvalimo bar nesto sto zasluzuje pohvalu,a tu sigurno ima aspekata koji zasluzuju pohvalu,tehnika sigurno recimo.Nemojmo samo kritizirati.Vecina nas je daleko od toga da postigne cak i pribliznu takvu "suhoparnost".Pa zar se to isto ne bi moglo reci i za Mihanoviceve slike? Da su suhoparne.Osobno ni ja ovakve hiperrealisticne slike ne mogu dozivjeti na duze gledanje,fasciniraju me samo na prvi moment,tad procijenim koliko je slikar uspio docarati stvarnost i tu taj dozivljaj prestaje.Dakle ovakve slike se ne moze dozivjeti ko neka klasicna djela iz povijesti,niti priblizno,ali ponavljam ona niti tendiraju da ih se tako shvati.Evo npr. ja bih puno vise volio vidjeti ovaj hiperrealizam venecijanskog kanala (koji je postavio graphite tu) u akvarelu,nekom dobrom akvarelu.Takve slike bih mogao dozivljavati vjecno.
specc je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: crtezi, olovkom, radjeni, ugljenom

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 10:02.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113