Idi nazad   Croportal Forum > Društvo > Upoznavanje i Druženje
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Upoznavanje i Druženje Raspravljate o temi Greške u pisanju u Društvo forumu; Znam da je poanta foruma neformalan i opušten način komuniciranja, druženja općenito... Ali smeta li vas kada netko ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 15-06-08, 19:54   #1 (permalink)
SDSS president

Datum registracije: 16-11-06
Poruka: 784
Apoljon je dragulj u masiApoljon je dragulj u masiApoljon je dragulj u masiApoljon je dragulj u masiApoljon je dragulj u masiApoljon je dragulj u masiApoljon je dragulj u masiApoljon je dragulj u masiApoljon je dragulj u masiApoljon je dragulj u masiApoljon je dragulj u masi
Greške u pisanju

Znam da je poanta foruma neformalan i opušten način komuniciranja, druženja općenito...

Ali smeta li vas kada netko radi neke osnovne gramatičke i pravopisne greške?
Dob forumaša se proteže od 13 godina nadalje, stoga je za pretpostaviti da su svi naučili neke osnove.
Ne govorim sad o velikom i malom slovu jer i ja pišem malim slovima (ne da mi se stiskati shift svaki put) već o upotrebi Č i Ć, ije, je i strukturi rečenica.
Neću sada nikog prozivati, ali stvarno ima bisera. Ja bi im preporučio da koriste samo jedno od dva slova, Č naprimjer, pa bi im barem 50% riječi bilo točno napisano...
Ne mora biti pravilo, ali način pisanja i izbor riječi mi mnogo govore o pojedinom forumašu.

Preporučio bih svima da prije nego pošalju odgovor, pregledaju kako će on izgledati i tu i tamo upotrijebe edit za ispravak koje greške

Nisam siguran, ali mislim da je dorina pokrenula sličnu temu, ali ja je ne mogu naći. Ako je netko nađe, moja može slobodno u RB...
Apoljon je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 15-06-08, 19:59   #2 (permalink)
nick kombinira

Datum registracije: 22-03-07
Godina: 20
Poruka: 7,823
Ive_ri je poznat svimaIve_ri je poznat svimaIve_ri je poznat svimaIve_ri je poznat svimaIve_ri je poznat svimaIve_ri je poznat svimaIve_ri je poznat svimaIve_ri je poznat svimaIve_ri je poznat svimaIve_ri je poznat svimaIve_ri je poznat svima
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku Ive_ri Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Ive_ri
Re: Greške u pisanju

misliš na ovu temu? ševa je pokrenuo ovu

Jezični biseri
Ive_ri je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 15-06-08, 19:59   #3 (permalink)
Cobo

Datum registracije: 11-11-05
Godina: 22
Poruka: 12,936
slay ima na što biti ponosanslay ima na što biti ponosanslay ima na što biti ponosanslay ima na što biti ponosanslay ima na što biti ponosanslay ima na što biti ponosanslay ima na što biti ponosanslay ima na što biti ponosanslay ima na što biti ponosanslay ima na što biti ponosanslay ima na što biti ponosan

mislim bmk, ali neki put mi to forsiranje slova "č" digne tlak..

slay je offline  
Odgovori sa citatom
Star 15-06-08, 20:03   #4 (permalink)
Purger

Datum registracije: 24-12-05
Godina: 31
Poruka: 10,773
sahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svima
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku sahasa

Uopće se ne zamaram tko kak piše a još manje se zamaram time kak bum ja ovdje pisal....

I got a girl
You want to meet her
Her name is 9 millimeter

PRAVILA PONAŠANJA
sahasa je offline  
Odgovori sa citatom
Star 15-06-08, 20:03   #5 (permalink)
butsecks

Datum registracije: 05-11-05
Godina: 21
Poruka: 5,118
Servant je slavanServant je slavanServant je slavanServant je slavanServant je slavanServant je slavanServant je slavanServant je slavanServant je slavanServant je slavanServant je slavan
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Servant

JeDiNo Me NeRvIrA oVaKvO pIsAnJe, ostalo može proć...
Odgovori sa citatom
Star 15-06-08, 20:08   #6 (permalink)
SDSS president

Datum registracije: 16-11-06
Poruka: 784
Apoljon je dragulj u masiApoljon je dragulj u masiApoljon je dragulj u masiApoljon je dragulj u masiApoljon je dragulj u masiApoljon je dragulj u masiApoljon je dragulj u masiApoljon je dragulj u masiApoljon je dragulj u masiApoljon je dragulj u masiApoljon je dragulj u masi

Citat:
Pravi autor: Ive_ri Pogledaj Poruke
misliš na ovu temu? ševa je pokrenuo ovu

Jezični biseri
ma znam za tu temu, mislio sam na temu o greškama na forumu

a Č sam spomenuo jer ima bisera koji uspiju pogriješiti svaku riječ, gdje treba ć stave č i obrnuto, pa sam zato rekao da odaberu jedno, barem će nešto biti točno

mene više smeta krivi redoslijed riječi od č i ć, nekad jedva pročitam i shvatim post...

Edit: i ovo kaj je servant spomenuo... kakvo je to debiliziranje, kako se nekome uopće da tako pisati?
Apoljon je offline  
Odgovori sa citatom
Star 15-06-08, 20:15   #7 (permalink)
nick kombinira

Datum registracije: 22-03-07
Godina: 20
Poruka: 7,823
Ive_ri je poznat svimaIve_ri je poznat svimaIve_ri je poznat svimaIve_ri je poznat svimaIve_ri je poznat svimaIve_ri je poznat svimaIve_ri je poznat svimaIve_ri je poznat svimaIve_ri je poznat svimaIve_ri je poznat svimaIve_ri je poznat svima
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku Ive_ri Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Ive_ri

To ni meni nije jasno kako im se da

Ali to je baš ubitačno za čitanje, oči zabole.
Ive_ri je offline  
Odgovori sa citatom
Star 15-06-08, 20:19   #8 (permalink)
charolastra

Datum registracije: 24-09-06
Godina: 30
Poruka: 18,560
daidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Foruma
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku daidza Pošalji poruku preko AIM-a korisniku daidza Pošalji poruku preko MSN-a korisniku daidza Pošalji poruku preko Yahoo-a korisnku daidza Pošalji poruku preko Skype-a korisniku daidza

ne smeta mi uopće, čak ponekad namjerno pišem neke riječi skraćeno, kao npr: nek, jel itd, i ne pazim na mala i velika slova.

dakle ovdje se piše neformalno i ne vidim razloga da da očekujem od drugih da pišu bez gramatičkih ili kakvih već pogrešaka jer ni ja to ne radim

Monika Kravić pokazala grudi!!!...Pravila ponašanja
Pravila foruma slike...Postavljanje slika na forum
daidza je offline  
Odgovori sa citatom
Star 15-06-08, 20:21   #9 (permalink)
Uvaženi forumas

Avatar od korisnika mawa_brineta

Datum registracije: 08-05-08
Godina: 15
Poruka: 837
mawa_brineta se izdvaja iz masemawa_brineta se izdvaja iz masemawa_brineta se izdvaja iz masemawa_brineta se izdvaja iz mase
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku mawa_brineta

Daidza potpuno se slazem...ovdje smo se dosli opustit od sveg, di bi stigla kad bi i ovdje pazila na neka pravila u pisanju?
mawa_brineta je offline  
Odgovori sa citatom
Star 15-06-08, 20:23   #10 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 17-05-07
Godina: 26
Poruka: 2,456
carica će uskoro biti poznatcarica će uskoro biti poznatcarica će uskoro biti poznatcarica će uskoro biti poznatcarica će uskoro biti poznatcarica će uskoro biti poznatcarica će uskoro biti poznat

a neke stvari fakat bodu u oči, a na neke uopće ni sama ne pazim (npr. na velika i mala slova, to je razlog kaj sam lijena stalno stiskati caps, a i neke skraćenice i izrazi u slengu jer nisam na kolegiju da moram pazit kak i kaj pišem i pričam)
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: gramatice, greske, pravopisne

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 08:10.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114