Pokazujem rezultate 1 do 7 od 7

PSI I LJUDI

Raspravljate o temi PSI I LJUDI u Zagreb forumu, dio Lijepa Naša foruma; Bok, iznervirana ponašanjem vlasnika pasa koji svojim ljubimcima ,a koji su na lajni,dopuštaju da kake(bit ću fina),svugdje po mojoj ulici,puštam ...

Starter
    Datum registracije
    26-03-09
    Poruka
    1
    Liked
    0 times

PSI I LJUDI

Bok,
    iznervirana ponašanjem vlasnika pasa koji svojim ljubimcima ,a koji su na lajni,dopuštaju da kake(bit ću fina),svugdje po mojoj ulici,puštam svoj vapaj eto i ovdje.
    Cijeli život imala sam psa,pasmine Sejđu(seoska đukela),
    koji je slobodno trčao po ograđenom vrtu i nikada nisam znala gdje taj pas kaki,a još manje stala u drek.
    Psi su naime inteligentne i čiste životinje ako im to dopustimo,svoj drekec jednostavno zakopaju negdje u zemlju.
    Ali na asfaltu i na lajni koje su obavezne,kada ih vode vlasnici,psi seru tamo gdje im to vlasnik dopusti,ali vrlo rijetko će to vlasnik i počistiti.
    Naravno od komunalnih redara ni traga,a ti skači između drekeca.
    Molim vlasnike pasa u ulici Šestinski vrh da se ponašaju civilizirano,ako već pas istovari drek pred nečijim vratima da taj drek očiste i spreme u vrečicu koju nose sa sobom.
    Ima dosta i stranaca vlasnika pasa(naravno s pedigreom),koji misle da na brdovitom Balkanu ne treba očistiti drekec finoga peseka,jer mi smo na to ionako i navikli.
    Mislim da u gradu ima previše neodgojenih vlasnika ,nego li pasa ,koji se prave fini ,a kad treba demonstrirati tu "finoću" na asfaltu, odjednom vizitke drekoljubaca posvuda.
    Kako se Vi nosite sa slalomom(between dog shit)?

V.I.P. Član Avatar od korisnika dark_zg
    Datum registracije
    25-03-08
    Starost
    41
    Poruka
    6,438
    Liked
    88 times

Re: PSI I LJUDI

Ljubitelj sam životinja, dragi su mi između ostalog i psi, ali mi nisu dragi vlasnici pasa u urbanim sredinama, koji su totalno neodgovorni, i svojim ponašanjem doprinose tome da su nam glave prilikom hodanja po nogostupu uperene u pod, jer moramo izbjegavati fekalije životinja koje jadne negdje to moraju obaviti!!

Inače sam veliki protivnik držanja bilo kakvih životinja u stanovima, jer smatram da je to svojevrsno mučenje životinja, i čista sebičnost ljudi koji ih drže po stanovima!!

Znam da će se mnogi naljutiti i čak uvrijediti na moju konstataciju, te da će tvditi da su oni vrlo odgovorni prema svojim ljubimcima, ali slika grada, njegovih pločnika, parkova, zelenih površina, izletišta u okolic, pokazuje da tome nije tako!!

Ja sam se pomirio sa time, jer s vjetrenjačama se ne mogu boriti, a i ne želim.

Neka svatko živi i radi po svom nahođenju, mada ipak bi se život u urbanoj sredini trebao drugačije organizirati, pogotovo mislim na držanje raznoraznih životinja u stanovima!!

Cachorro Louco Avatar od korisnika sahasa
    Datum registracije
    24-12-05
    Poruka
    13,749
    Liked
    88 times

Kod mene u kvartu ima dijelova na koje ne smiješ sa psom jer je označeno znakovima...na drugim površinama ne smatram obaveznim skupljanje fekalija za psom
    Osim ako to pas ne učini na asfaltu.

Dark....ja se neću ni naljutiti ni uvrijediti na tvoju konstataciju al ću reći da se ne slažem s njom.I da...ja jesam odgovoran vlasnik psa,u doslovnom smislu
    I nisam sebičan....

V.I.P. Član Avatar od korisnika dark_zg
    Datum registracije
    25-03-08
    Starost
    41
    Poruka
    6,438
    Liked
    88 times

Kao što sam rekao, neka svatko živi po svom nahođenju!! Nemam protiv nikog ništa!!
    Iako mi nije drago izbjegavanje fekalija, jednostavno sam se pomirio s time, i gotovo, tak da meni je svejedno!!

Frozen sunflower Avatar od korisnika tendre poison
    Datum registracije
    18-06-08
    Starost
    4
    Poruka
    6,595
    Liked
    654 times

Citat Pravi autor: mali giunio Pogledaj Poruke
    Ima dosta i stranaca vlasnika pasa(naravno s pedigreom),koji misle da na brdovitom Balkanu ne treba očistiti drekec finoga peseka,jer mi smo na to ionako i navikli.
    Nema ti to veze sa brdovitim Balkanom, jer isti ti inozemni vlasnici pasa, to neće učiniti ni u svojoj zemlji.
    Ljubav se ipak događa svima nama. Htjeli mi priznati ili ne, toliko nam je potrebna da o njoj ovisimo. Cijela ljudska vrsta ovisi o jednom osjećaju.

Starter Avatar od korisnika jaskanac
    Datum registracije
    20-02-07
    Starost
    58
    Poruka
    14
    Liked
    0 times

Citat Pravi autor: tendre poison Pogledaj Poruke
    Nema ti to veze sa brdovitim Balkanom, jer isti ti inozemni vlasnici pasa, to neće učiniti ni u svojoj zemlji.
    Nešto o ZagrebuZagreb je lijepi grad, danju. Uređene su biciklističke staze, koje imaju svoju svrhu danju, ali čim padne mrak, nastaju noćne more; biciklisti stari i mladi voze BEZ svjetla (čudim sa da još nitko nije nastradao). Problem je što voze prema pješacima kojima svjetla automobila „udaraju“ u oči pa ne osvijetljene bicikliste vide u zadnji tren. Ovo se odnosi na dio od Savske pa po Slavonskoj aveniji, sve do Nacionalne biblioteke (kuda se krećem). Već ako motocikliste upozoravaju svi mediji, bilo bi poželjno i bicikliste upozoriti na njihove propuste. Na taj način bili bi sigurni i mi i oni. A ima mnogo ljudi koji u to doba prošeću svojega kućnog ljubimca, pa je opasnost za nezgodu veća.
    Mislim da bi i policija tu mogla puno toga učiniti; ako već kućni ljubimac mora biti na povodniku točno određenih gabarita (dužine), ako se mi pješaci moramo kretati za to određenim i označenim površinama, onda bi bio red da se i biciklisti tako ponašaju.
    Za dobro svih nas.

Starter Avatar od korisnika gvija
    Datum registracije
    13-02-09
    Starost
    24
    Poruka
    46
    Liked
    0 times

meni takoder smeta drek na plocniku cim izadem iz haustora, najvise se cudim susedima iz ulice/kvarta koji imaju dva "lica", u blizini mog doma su dva parka, u parkovima 98% vlasnika pasa pokupe njihov drek i lijepo ga bace u kos za smece, dok se secu po ulici ili cesti nema teorije da pokupe drek, neznam zakaj je to tak, ko da sami vlasnici imaju nekaj mjerila di budu skupljali pseci drek i di nebuju
    fAkIn LaJsNe

Lajkaj nas na Facebooku