Raspravljate o temi Pomoz' sebi i "Natura" će ti pomoći u Zdravlje forumu, dio Život i Stil foruma; Majka mi boluje od mikrocelularnog raka pluća. Osim kemoterapije koju prolazi, odlučio sam se za upotrebu kojekakvih alternativnih preparata za ...
Majka mi boluje od mikrocelularnog raka pluća. Osim kemoterapije koju prolazi, odlučio sam se za upotrebu kojekakvih alternativnih preparata za jačanje imuniteta organizma, poput nativnog propolisa i NONI JUICE – biljnog soka koji svi hvale. Pronašao sam internetsku adresu:
NONI SOK izvorni od Nonia o kome Ayruvedski spisi govore za 190,00 kn
preko koje sam odlučio nabaviti sok, s obzirom da ga reklamiraju po cijeni (190 Kn + 30Kn poštanski troškovi) više no dva puta manjoj no u ljekarnama moga grada. Prilažem i adresu preko koje sam ga naručio, ne iz reklamnih već iz sasvim suprotnih razloga, kao što ćete vidjeti:
Biljna drogerija " Natura, Ilica 219a, Zagreb
Tel: 01 3907189
Ponedjeljak - Petak, 09.00h - 18.00h
Izvan Zagreba šaljemo poštom (plaćanje pouzećem).
Telefonsku narudžbu (pouzećem) prihvatio je u petak (15.5.2009.) ženski glas koji se rastapao od ljubaznosti. Kako sok do naredne srijede (20.5.2009.) nije stigao na moju adresu, prvo sam posumnjao kako me poštar vjerojatno nije našao kod kuće te je zaboravio ostaviti obavijest o prispjeću pošiljke. Ipak, prije no što sam krenuo na poštu, nazvao sam opet telefonski broj distributera NONI-ja, gdje me dočekao isti ženski glas, uvjeravajući me kako su pošiljku poslali te me uputio da se naredni dan – ako sok ne stigne - raspitam na pošti. To stoga što HP navodno garantira isporuke paketa u roku od 4 dana, ne računajući vikende. Čak mi je spomenuta osoba dala i detalje o pošiljci koju su – tako je tvrdila – poslali. Poslana je na dan narudžbe u 17h16min, pod brojem P CP 08762521 0 HR. Kako pošiljka nije stigla ni do poslijepodne idućeg dana, krenuo sam put svoje lokalne pošte gdje mi nisu ništa mogli reći o spomenutom paketu. Savjetovali su me neka pošiljatelj, s potvrdom o poslanom paketu, zatraži od zagrebačke pošte na kojoj je uručio paket potražnicu, te će se onda pošta očitovati o izgubljenoj pošiljci. Isti dan (21.5.2009.), odmah po povratku s pošte, eto me opet kod telefona. Isti ljubazni glas i obećanje kako će slijedeće jutro otići s potražnicom na poštu te me obavijestiti što je riješila. Oko podneva slijedećeg dana, telefonski mi je saopćeno kako je pošta obećala da će tijekom dana obavijestiti stranku o ishodu traganja za paketom, te će me distributer NONI-ja obavijestiti o rezultatu. To se – do 18h tog dana – nije desilo. Slijedeći dan, u subotu (23.5.2009.) uzaludno sam nazivao biljnu drogeriju „Natura“ tješeći se da ih vjerojatno ne mogu dobiti jer u subotu ne rade. Međutim, cijeli ponedjeljak (25.5.2009.) prijepodne također sam ih uzaludno nazivao, niti su me oni nazvali kao što su obećali. Tek oko 13 sati istoga dana, isti milozvučni glasić udostojio se dignuti slušalicu. Kao, pošta je obećala da će do kraja toga dana znati što se desilo s pošiljkom. Na moje inzistiranje (upravo kao i u petak) da mi upute novu pošiljku – jer ja nisam kriv za zagubljeni paket – a svoja potraživanja neka razriješe sa HP, odgovor je bio
Na što sam, iznerviran, rekao da ne šalju ništa, a ja ću cijeli slučaj objaviti na internetskim stranicama i u novinama.da oni to ne mogu učiniti, jer – što ako ja dobijem dva paketa (raniji i novoposlani) i odlučim platiti samo jedan a drugi vratiti? Onda će oni (Biljna drogerija "Natura“) biti u gubitku od 100Kn!
Od dana narudžbe, do njenog storniranja proteklo je 11 dana. Postavljam pitanja Hrvatskoj pošti (hipotetično, jer u krajnjoj liniji nisam siguran jeli pošiljka uopće uručena) i Biljnoj drogeriji "Natura“:
- koliko treba – po standardima HP – naručitelj čekati, ne da mu se uruči paket, no da uopće bude siguran što se desilo sa njegovom narudžbom?
- može li naručitelj uopće od HP-a dobiti bilo kakvu informaciju o sudbini pošiljke koju očekuje ili je upućem na „časnu riječ“ pošiljatelja?
- nisam siguran obavezuje li Hipokratova zakletva i farmaceute odnosne srodne „novokomponirane liberalno-kapitalističke poduzetnike“ (čitaj: gamad) pa ću prijeći preko toga, ali nisam siguran niti da ih obavezuje bilo što povezano sa poslovnim moralom. Ponajmanje ona poznata: „Mušterija je uvijek u pravu!“. Svijestan sam kako Biljna drogerija "Natura“ nije jedina koja prebija svoje interese preko leđa potrošača vodeći se isključivo sintagmom koja ne sadržava riječ humanizam ali je riječ profit pisana velikim početnim slovom. Povijest uči kako je slična gamad uvijek (navodno) iznenađena kada dođe vrijeme za naplatu njihovih postupaka. Da ne ulazim dalje u historijske vode, moja vruća želja vlasniku Biljne drogerije "Natura“ (ljubaznom glasiću):
P.S.Dabogda što prije došli u situaciju (poput moje majke) kada ćete na vlastitoj koži morati isprobati „proizvode“ svoje firme. Recimo: "Kraljicu ljekovitog bilja" iliti "ČUDESNI NONI". Čak i onda ćete biti u boljoj situaciji – nećete morati (od samih sebe) naručivati pouzećem!
Ovaj post je upozorenje onima koji dolaze u doticaj sa poslovanjem Biljne drogerije "Natura“. Javite se imate li sličnih iskustava sa ovom ili bilo kojim drugim firmama.

Odgovori sa citatom