Stranica 2 od 5 PrvoPrvo 12345 ZadnjeZadnje
Pokazujem rezultate 11 do 20 od 43
Like Tree1Likes

Kad je vrijeme za počet živjeti zajedno

Raspravljate o temi Kad je vrijeme za počet živjeti zajedno u Život u dvoje forumu, dio Društvo foruma; Pravi autor: carllito evo točno ovde leži ogroman postotak rastava brakova u RH! udaješ se za tipa ali te na ...

mama 2 be :) Avatar od korisnika dorina
    Datum registracije
    28-02-07
    Starost
    29
    Poruka
    9,610
    Liked
    41 times

Re: Kad je vrijeme za počet živjeti zajedno

Citat Pravi autor: carllito Pogledaj Poruke
    evo točno ovde leži ogroman postotak rastava brakova u RH!

udaješ se za tipa ali te na neki neposredan način zaboli qur..za njegovu obitelj..znači on bi triba imati samo tebe i ti njega,istina to će bogami funkcionirati prvih par miseci braka,dok traje ta "vruća" i friška ljubav sex i te sheme,šta kad se to oladi..!?
    Naravno da ne i naravno da si krivo shvatio.

Ako ne mogu poštivati njegove roditelje kako mogu poštivati njega?
    Ili obrnuto: ako on ne može poštivati moje, ne može ni meni.
    Nimo tek tako nastali, i jedno i drugo imamo roditelje koji su od nas napravili to što jesmo.

Htjela sam reći da je, važno je da poznam tu obitelj u koju ulazim/ o, ali isto tako, ako sa tom osobom jer mi se sviđaju njegove kvalitete želi zasnovati novu obitelj, onda su sigurno njegovi starci odradili "dobar posao".
    stupid is as stupid does

dr.sc. Foruma Avatar od korisnika zavodnica no.1
    Datum registracije
    10-01-09
    Poruka
    2,311
    Liked
    55 times

ja mislim da nije potrebno samo ih poznavati..nego ih i poštivati..i njegovu mamu i tatu...i cijelu obitelj..jer to je njegova obitelj..ako njega volim i poštujem moram i njegovu mamu i tatu..uostalom oni su ga donjeli na svijet i odgojili da bi se na kraju u takvog njega ja zaljubila i zavolila ga

i ja svoje roditelje,brata i sestru..i svoju obitelj obožavam..luda sam kad mi netko dira u njih..volim ih..i isto tako shvaćam da on voli svoju obitelj i svoju mamu i tatu..i da poludi kao i ja kad netko dira u njih..

i odvratno je kad muškarac doslovno mira birati između obitelji i voljene žene..ako nje ne briga za njih i ne poštuje ih i okreće ga protiv njih...

naravno da ću sve zasnivati sa njim..ali uvijek volim popiti kavicu sa svekrvom i pitati je koji savjet oko nekih stvari..pričati o svačemu..(samo ne o sexu naravno)
    Naše JA nije nepromjenjivo. Svaki dan ga treba stvarati, i braniti.
    Izvjesne osobine odbacivati, nove stvarati.

mučki provokator Avatar od korisnika carllito
    Datum registracije
    22-02-07
    Poruka
    9,004
    Liked
    40 times

Citat Pravi autor: dorina Pogledaj Poruke
    Naravno da ne i naravno da si krivo shvatio.
    jebiga nemogu biti i zgodan i pametan,ja sam za mir u svijetu i okolici.
    btw.vidim ti si jako pametna

Ako ne mogu poštivati njegove roditelje kako mogu poštivati njega?
    to apsolutno nema nikakve veze,znači pravcom te neke logike ako mu je ćaća kurvar/lopov/silovatelj/piroman itd,on automatski nemože biti dobar,a zašto to??
    zašto nemožeš poštivati njega sama bez obzira na roditelje,al on mora biti piroman ako mu je stari zapalio pola makarske ??

Ili obrnuto: ako on ne može poštivati moje, ne može ni meni.
    Nimo tek tako nastali, i jedno i drugo imamo roditelje koji su od nas napravili to što jesmo.
    koje ti pizd...pišeš,pa svi mi pored svojih roditelja može postati šta god mi oćemo,mi sami najviše oblikujemo svoj život kroz društvu/okolinu itd..!!
    znači vojsku narkomana/dilera/kurvi itd..su napravili to roditelji od vlastite dice,zanimljiva teorija !!
    Zadnji Uredio carllito : 25-01-10 u 00:24

prof. Foruma Avatar od korisnika little_devil
    Datum registracije
    21-02-07
    Poruka
    1,263
    Liked
    0 times

"zločesta svekrva" utjecat će vam na brak onoliko koliko vaš muž to dopušta. (vrijedi i obrnuto)
    Onog trenutka kada dozvolite da vam se petljaju u život najebali ste.
    Važno je da se supružnici od početka postave na način da poštuju roditelje, ali da spriječe da im zapovijedaju, da ih kontroliraju ili da prigovaraju (posebno vole kritizirati onog koji nije njihovo dijete).
    Muškarac će odrasti i postati glava obitelji onog trenutka kada se prvi puta u ovakvoj situaciji suprotstavi roditeljima. Ne kažem da uvijek mora držati ženinu stranu, već da im mora dati do znanja da je to njihov život i da imaju pravo na svoje pogreške, uspone i padove.
    Dakle, dalje od maminih sineka!

Kada je netko spreman na zajednički život veoma je individualno, ali se više manje slažem sa teicom.
    Važno je da imate financijsku slobodu.

Ja bih svakome savjetovala da svakako prije ovakvog koraka ode sa partnerom na more (i to sami bez društva).
    Već tamo se može otkriti koliko ste kompatibilni jer nakon par dana pravo lice, karakter i navike izlaze na vidjelo.
    Također treba obratiti pozornost na koji način partner reagira u kriznim i teškim situacijama.
    Iako svi kažu da se suprotnosti privlače, to je točno samo djelomično.
    Dobro je da se nadopunjavate, ali nije dobro da nemate iste ili kompatibilne dugoročne planove i želje.

Uglavnom, svoje dijete ću posavjetovati da je važno da prvo ostvari svoje ciljeve, a tek onda da se na ovakav način veže za drugu osobu.
    Nikako joj ne želim da živi kod nečijih roditelja, da financijski ovisi o drugoj strani ili da zbog braka nema svoju željenu karijeru.
    Zadnji Uredio little_devil : 25-01-10 u 06:59
    Kdo z diamanti strast kupuje?
    Komu ljubezen ne diši?
    Ni tako daleč stran kjer vrag stanuje.
    Le poglej me v oči, vidiš tu zdaj živi!

Frozen sunflower Avatar od korisnika tendre poison
    Datum registracije
    18-06-08
    Starost
    4
    Poruka
    6,595
    Liked
    654 times

Citat Pravi autor: carllito Pogledaj Poruke
    veza nije jogurt da bi imala svoje vremenske limite tako da neznam otkud ti ili neko isčupa tih 6 miseci
    Nisi baš u toku sa svim temama na forumu, pa nema smisla da napadaš bezveze.

prof. Foruma Avatar od korisnika kontrolaleta
    Datum registracije
    30-10-07
    Poruka
    1,635
    Liked
    75 times

Citat Pravi autor: tendre poison Pogledaj Poruke
    Evo, čitam na nekoj drugoj temi, kažu ljudi da je za nekoga tko je 6 mjeseci u vezi da mu je prerano za zajednički život.
    S druge strane, znam slučajeve ljudi koji su počeli zajednički život baš u tih prvih 6 mjeseci veze.
    Koje je, po vama, neko idealno vrijeme koje bi trebalo proći prije nego se netko odluči na takav korak?
    najbolje poslije prvog sexa odmah ostati kod njega(samo ostavite četkicu za zube na njeno mjesto)
    i vrlo brzo ćete oboje znati na čemu ste...ili bute ili ne bute.

ps---ne oprobavajte ovo kod kuće

mama 2 be :) Avatar od korisnika dorina
    Datum registracije
    28-02-07
    Starost
    29
    Poruka
    9,610
    Liked
    41 times

Carllito, buraz, jesi ti to malo potup? Ili se samo praviš?

Mislim, WTF ti pišeš?
    stupid is as stupid does

žena, majka, kraljica Avatar od korisnika teica
    Datum registracije
    14-08-06
    Starost
    28
    Poruka
    9,059
    Liked
    105 times

Citat Pravi autor: little_devil Pogledaj Poruke
    Nikako joj ne želim da živi kod nečijih roditelja, da financijski ovisi o drugoj strani ili da zbog braka nema svoju željenu karijeru.
    Po meni je ovo najbitnije.

A ja prva ne bi voljela kad se udam biti sa svojom mamom, a kamoli sa njegovom.
    Far too many people are LOOKING for the right person, insted of
    trying to BE the right person.
    Gloria Steinem

tata od formata isoSnake Champion Avatar od korisnika fat_boy_slim
    Datum registracije
    24-09-05
    Starost
    6
    Poruka
    23,208
    Liked
    1189 times

little devil je lijepo objasnila prilicno toga

iz mog iskustva a sto se tice odnosa prema roditeljima partnera jedino bitno je postovanje. ako nema postovanja nema dobre atmosfere. tu nema tj. nije ni potrebna velika ljubav ...koji ce mi k... ljubav prema punici, pa nije mi mater da je obozavam, ali postovanje uvijek mora postojati jer je roditelj mog partnera, jer je starija od mene i na kraju krajeva to je kultura i odgoj da se tako odnosi prema starijim od sebe.

Pravila ponašanja...Registriraj se na forum

Akademik Avatar od korisnika carica
    Datum registracije
    17-05-07
    Starost
    29
    Poruka
    3,953
    Liked
    1 times

evo i ja da uletim s kojom pametnom

zbilja se najviše slažem s teicom i little devil

definicije nema, ali mislim da koliko god je divno i preslatko kad ste cura i dečko ne mora isto tako biti kad počnete dijeliti račune, WC školjku i ostalo, naročito ako ne krećete sami (znači suživot sa vlastitim starcima ili još gore sa svekrivom)

moje je mišljenje da treba postojati određena financijska "sigurnost" (koliko god je danas to nemoguće) i treba relativno dobro poznavati tu osobu, a bogme i njegove/njezine starce mislim da je stvar puno lakša kada su oboje "prihvaćeni" od staraca

možda ja griješim, ali eto, zato sam ja još kod svoje mame, sumnjam da bi mi buduća svekrva (obzirom da ću ja za početak morati, kako sad stvar stoji, preseliti k njoj) dozvoljavala neke stvari koje kod mama prolaze, znači doma trebam učiti za pravosudni, a gledam TV i ne radim ništa (sad malo karikiram, ali otprilike je ta situacija)....aha, znam da bi to kod svekrve prošlo, sigurno

uostalom, treba neke stvari i promisliti, skinuti ružičaste naočale, pa ako i onda stvar funkcionira, e onda go for it
    I make mistakes, I am out of control and at times hard to handle. But if you can't handle me at my worst, then you sure as hell don't deserve me at my best.

Lajkaj nas na Facebooku