Idi nazad   Croportal Forum > Društvo > Život u dvoje
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Život u dvoje Raspravljate o temi Uloga kuma/kume na vjenčanju? u Društvo forumu; Evo, ljudi iz prve ruke iz Đakovačke biskupije - kum može biti tko hoće bez obzira na nacionalnost, vjeroispovjest itd.,...

Odgovor

Opcije Teme
Star 11-05-07, 16:03   #21 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 24-04-07
Godina: 29
Poruka: 3,567
Dr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobar
Re: Uloga kuma/kume na vjenčanju?

Evo, ljudi iz prve ruke iz Đakovačke biskupije - kum može biti tko hoće bez obzira na nacionalnost, vjeroispovjest itd.,Jedini uvjet je da je "svjestan sebe" makar nisam siguran što to znači...Isto vrijedi i za kumu
Dr Jekyll je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 11-05-07, 16:06   #22 (permalink)
štovatelj amaterskih čokoladnih očiju

Datum registracije: 28-09-05
Poruka: 2,982
VanderHook je slavanVanderHook je slavanVanderHook je slavanVanderHook je slavanVanderHook je slavanVanderHook je slavanVanderHook je slavanVanderHook je slavanVanderHook je slavanVanderHook je slavanVanderHook je slavan
Pošalji poruku preko AIM-a korisniku VanderHook Pošalji poruku preko MSN-a korisniku VanderHook

to su onda neki novi pomaci....svaka cast ak je tak....ja sam bil kum za vreme yuge....za vreme cro pocetkom 90-tih......i jos dva put njemacka.....samo za vrijeme cro su radili probleme .......doduse, ne meni....nekim mojim prijateljima.....
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 11-05-07, 16:43   #23 (permalink)
Drugarica učiteljica

Datum registracije: 14-08-06
Godina: 24
Poruka: 4,940
teica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svima

Citat:
Pravi autor: mama Pogledaj Poruke
Recimo mene nitko nije pitao koje sam vjere, niti tražio od mene krsni list, ma nikakvu potvrdu....samo da potpisem u crkvi.
Pa naravno, ako te svećenik zna ili si bila na vjeronauku ili si kršena u istoj biskupiji u kojoj je bila svadba naravno da te neće pitati za krsni list.

Citat:
Pravi autor: VanderHook Pogledaj Poruke
to su onda neki novi pomaci....svaka cast ak je tak....ja sam bil kum za vreme yuge....za vreme cro pocetkom 90-tih......i jos dva put njemacka.....samo za vrijeme cro su radili probleme .......doduse, ne meni....nekim mojim prijateljima.....
Predpostavljam de se kod Njemaca radilo o svadbi u protestanskoj Crkvi. Oni nemaju nikakve odredbe vezane uz kumstvo.
teica je offline  
Odgovori sa citatom
Star 11-05-07, 17:07   #24 (permalink)
štovatelj amaterskih čokoladnih očiju

Datum registracije: 28-09-05
Poruka: 2,982
VanderHook je slavanVanderHook je slavanVanderHook je slavanVanderHook je slavanVanderHook je slavanVanderHook je slavanVanderHook je slavanVanderHook je slavanVanderHook je slavanVanderHook je slavanVanderHook je slavan
Pošalji poruku preko AIM-a korisniku VanderHook Pošalji poruku preko MSN-a korisniku VanderHook

Predpostavljam de se kod Njemaca radilo o svadbi u protestanskoj Crkvi. Oni nemaju nikakve odredbe vezane uz kumstvo. [/quote]

..mijesano...jednom katolicko i jednom evangelisch....nije bilo problema ni u jednoj...btw...nisam ja imal problem , nego moja ekipica par puta...
Odgovori sa citatom
Star 13-05-07, 12:39   #25 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 12-10-06
Godina: 28
Poruka: 1,400
zeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobar
Pošalji poruku preko Skype-a korisniku zeljonar

Teica je sve odlično objasnila, ali evo da ne otvaram novu temu, a nadam se da neću previše u off topic. Zanima me tko može biti kum na krizmi, jer kada sam se ja krizmao, župnik nije dozvolio da jednoj djevojci kuma bude pravoslavka, iako se udala za našega ...

Debil je taj svećenik teški

Tema od 10000 poruka
zeljonar je offline  
Odgovori sa citatom
Star 13-05-07, 12:48   #26 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 24-04-07
Poruka: 3,567
Dr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobar

Citat:
Pravi autor: zeljonar Pogledaj Poruke
Teica je sve odlično objasnila, ali evo da ne otvaram novu temu, a nadam se da neću previše u off topic. Zanima me tko može biti kum na krizmi, jer kada sam se ja krizmao, župnik nije dozvolio da jednoj djevojci kuma bude pravoslavka, iako se udala za našega ...

Debil je taj svećenik teški
Kao kum na krizmi moraš imat krštenje, pričest i krizmu. Kolko je meni poznato.
Dr Jekyll je offline  
Odgovori sa citatom
Star 13-08-07, 22:13   #27 (permalink)
V.I.P. Član

Datum registracije: 02-08-07
Poruka: 5,160
white devil je dragulj u masiwhite devil je dragulj u masiwhite devil je dragulj u masiwhite devil je dragulj u masiwhite devil je dragulj u masiwhite devil je dragulj u masiwhite devil je dragulj u masiwhite devil je dragulj u masiwhite devil je dragulj u masiwhite devil je dragulj u masiwhite devil je dragulj u masi

ma sta ce mi kum i kuma, sta ce mi vencanje....bitno je da je On tu!
Odgovori sa citatom
Star 13-08-07, 22:26   #28 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 03-12-06
Poruka: 3,187
manekenka je stvarno dobarmanekenka je stvarno dobarmanekenka je stvarno dobarmanekenka je stvarno dobarmanekenka je stvarno dobarmanekenka je stvarno dobarmanekenka je stvarno dobarmanekenka je stvarno dobarmanekenka je stvarno dobarmanekenka je stvarno dobarmanekenka je stvarno dobar

da se napiju
manekenka je offline  
Odgovori sa citatom
Star 13-08-07, 22:37   #29 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 07-08-06
Poruka: 2,378
Ibort je zabranio reputaciju

O jebote daizda , ja tri puta bio kum , ali pola ovog mi nije jasno

Citat:
Pravi autor: daidza Pogledaj Poruke
Mislim da spada
Okiti auto
Dočeka goste
Dočeka muziku
Glumi taksistu mladencima
Plati vjenčanje
Održi govor
Pjeva za cipelu
Kod mlade odglumi ono dogovaranje
Bude zamazan tortom ni kriv ni dužan
Prije vjenčanja pomaže sve urediti
Svi ga svatovi zovu i bombardiraju glupim pitanjima
Kupi poklon
Kupi uz poklon onu košaru i šta već ide uz to
Itd
Kum da okiti auto? Pa taj "nakit" u 99% slučajeva ne bi ni na što ličio. Gdje je to običaj? U Bosni , Hercegovini , Dalmaciji , a koliko znam i Slavoniji - nije.

Plati vjenčanje?

Pjeva za cipelu? I to mi je nepoznat običaj.

Glumi taksistu mladencima?
Odgovori sa citatom
Star 13-08-07, 22:40   #30 (permalink)
V.I.P. Član

Datum registracije: 02-08-07
Poruka: 5,160
white devil je dragulj u masiwhite devil je dragulj u masiwhite devil je dragulj u masiwhite devil je dragulj u masiwhite devil je dragulj u masiwhite devil je dragulj u masiwhite devil je dragulj u masiwhite devil je dragulj u masiwhite devil je dragulj u masiwhite devil je dragulj u masiwhite devil je dragulj u masi

Citat:
Pravi autor: manekenka Pogledaj Poruke
da se napiju
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: kum, kuma, vjencanje

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 19:54.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111