to su onda neki novi pomaci....svaka cast ak je tak....ja sam bil kum za vreme yuge....za vreme cro pocetkom 90-tih......i jos dva put njemacka.....samo za vrijeme cro su radili probleme .......doduse, ne meni....nekim mojim prijateljima.....
Raspravljate o temi Uloga kuma/kume na vjenčanju? u Život u dvoje forumu, dio Društvo foruma; Evo, ljudi iz prve ruke iz Đakovačke biskupije - kum može biti tko hoće bez obzira na nacionalnost, vjeroispovjest itd.,Jedini ...
Ako misliš da si se izvuko, zajebo si se...
to su onda neki novi pomaci....svaka cast ak je tak....ja sam bil kum za vreme yuge....za vreme cro pocetkom 90-tih......i jos dva put njemacka.....samo za vrijeme cro su radili probleme .......doduse, ne meni....nekim mojim prijateljima.....
Pa naravno, ako te svećenik zna ili si bila na vjeronauku ili si kršena u istoj biskupiji u kojoj je bila svadba naravno da te neće pitati za krsni list.
Predpostavljam de se kod Njemaca radilo o svadbi u protestanskoj Crkvi. Oni nemaju nikakve odredbe vezane uz kumstvo.![]()
Predpostavljam de se kod Njemaca radilo o svadbi u protestanskoj Crkvi. Oni nemaju nikakve odredbe vezane uz kumstvo.[/QUOTE]
..mijesano...jednom katolicko i jednom evangelisch....nije bilo problema ni u jednoj...btw...nisam ja imal problem , nego moja ekipica par puta...![]()
Teica je sve odlično objasnila, ali evo da ne otvaram novu temu, a nadam se da neću previše u off topic. Zanima me tko može biti kum na krizmi, jer kada sam se ja krizmao, župnik nije dozvolio da jednoj djevojci kuma bude pravoslavka, iako se udala za našega ...
Debil je taj svećenik teški
ma sta ce mi kum i kuma, sta ce mi vencanje....bitno je da je On tu!
Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one.
da se napiju
O jebote daizda , ja tri puta bio kum , ali pola ovog mi nije jasno![]()
Kum da okiti auto? Pa taj "nakit" u 99% slučajeva ne bi ni na što ličio. Gdje je to običaj? U Bosni , Hercegovini , Dalmaciji , a koliko znam i Slavoniji - nije.
Plati vjenčanje?![]()
Pjeva za cipelu? I to mi je nepoznat običaj.
Glumi taksistu mladencima?![]()